aansprakelijkheid arbeidsongeval
Bel 088 444 7654

Wie is aansprakelijk?

Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval wordt er altijd veel gespeculeerd over de aansprakelijkheid. Vooral over wie er precies aansprakelijk is de werkgever of de werknemer. Veel advocaten hebben zich gespecialiseerd in letselschade en de aansprakelijkheid hiervan. Als u letsel hebt opgelopen dan brengen wij u graag in contact met een gespecialiseerd advocatenkantoor. In negen van de tien situaties blijkt namelijk dat de werkgever aansprakelijk is voor wat er met de werknemer gebeurd.

De wetgeving

In de wet volgens het burgerlijk wetboek 6:162 staat: Wie een ander ten onrechte schade berokkent, moet deze vergoeden. Hij die tegen een ander een onrechtmatige daad pleegt, welke hem kan worden toegerekend, is verplicht de schade die de ander dientengevolge lijdt te vergoeden. Dit betekent simpel gezegd dat uw werkgever verantwoordelijk is als u schade lijdt tijdens uw werkzaamheden. Door deze regelgeving is uw werkgever bijna altijd verantwoordelijk tijdens een bedrijfsongeval.

Aansprakelijkheid verhalen bij de werkgever

Het gebeurt regelmatig dat een werkgever zich niet aansprakelijk voelt voor een bedrijfsongeval. U had zelf beter moeten opletten of er worden andere zaken de schuld gegeven. Het lukt u hierdoor niet om de aansprakelijkheid op uw werkgever te verhalen. Met onze service vindt u de beste juridische hulp, zodat u alsnog uw letselschade kunt verhalen. Neem direct contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Twijfels? Neem contact op met ons

Voordat uw advocaat een zaak spant tegen uw werkgever probeert hij eerst te herhalen wat er precies gebeurd is. Zo krijgt hij een beeld van het bedrijfsongeval en wordt duidelijk waar de aansprakelijkheid ligt. Na deze situatieschets maakt stelt uw advocaat een plan van aanpak op en zorgt hij ervoor dat u de schadevergoeding krijgt u verdient. Neem snel contact met ons op voor een gratis intakegesprek, zodat wij u in verbinding kunnen stellen met een gespecialiseerd advocatenbureau.