letselschade na arbeidsongeval
Bel 088 444 7654

Letsel na een arbeidsongeval?

Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Letselschade na een arbeidsongeval

Een arbeidsongeval zit – zeker bij bepaald werk – helaas in een klein hoekje. Een arbeidsongeval is een gebeurtenis gedurende het werk die direct leidt tot schade aan de gezondheid van de werknemer in kwestie. Heeft u letsel opgelopen door een arbeidsongeval, dan is dat vanzelfsprekend erg vervelend. Zeker als het blijvend letsel betreft, maar ook als het gaat om letselschade die van voorbijgaande aard is. Gelukkig kan een advocaat u na het melden helpen om u niet druk te hoeven maken over letsel dat u heeft opgelopen tijdens uw werk, zodat u sneller kunt herstellen.Wij brengen u graag in contact met een letselschade advocaat zodat u een schadeclaim kan indienen voor smartengeld.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Is het letsel tijdens het werk ontstaan, en niet door uw eigen opzet? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op een schadevergoeding en/of smartengeld van uw werk. U doet er goed aan om het bij een specialist op het gebied van letselschade te melden, om zo de schadevergoeding passend bij uw letsel te kunnen innen. Indien u zelf de veroorzaker bent, hebt u helaas geen recht op schadevergoeding. Ook al heeft het letsel plaatsgevonden op uw werk, dan gaat het hier niet om een arbeidsongeval waarbij smartengeld kan worden geëist middels een schadeclaim, en kan een advocaat helaas niets voor u betekenen.

Tips voor slachtoffers van arbeidsongevallen

Als u slachtoffer bent geworden van een arbeidsongeval, met letselschade tot gevolg, dan zijn er enkele tips die handig voor u kunnen zijn. Leidt het arbeidsongeval tot blijvend letsel, ziekenhuisopname of zelfs overlijden, dan moet de arbeidsinspectie worden ingeschakeld. Uw werkgever is zelfs verplicht om dit te melden. Ten tweede adviseren wij u om de plek waar het ongeval plaatsvond te laten zoals hij is. Zo kan men goed reconstrueren wat er is gebeurd. Zorg er ook voor dat er foto’s worden gemaakt van de plaats van het ongeluk. Extra documentatie is altijd goed, zeker in het geval er toch per ongeluk iets gewijzigd wordt. Getuigenverklaringen helpen ook altijd bij uw zaak, dus probeer deze te verzamelen en eventueel al vast te leggen. Zo snel mogelijk naar het ziekenhuis of de huisarts gaan, is tevens een advies dat we u willen meegeven. Meteen vaststellen wat er mis is, is niet alleen beter voor uw gezondheid, maar ook voor het juridische proces. Ten slotte willen we u op het hart drukken dat het erg verstandig is om zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschade expert. Wij brengen u graag in contact met een advocaat uit uw regio. De expert in kwestie neemt u de juridische stappen voor een schadeclaim uit handen, zodat u de kans op een juiste schadevergoeding vergroot.

Wat doet een letselschade expert?

Bij letsel na een arbeidsongeval kunt u bij ons terecht voor het vinden van de beste juridische hulp. Uw advocaat ziet het als zijn doel om u bij te staan met al het rechtmatig werk omtrent uw letselschade, zodat een arbeidsongeval niet uitdraait tot een financiële ramp. Een advocaat ondersteunt u onder meer bij de volgende handelingen:

  1. Onderzoek naar het werk ongeval, met betrekking tot toedracht, aansprakelijkheid en schuld;
  2. Vaststellen en afhandelen van materiële en immateriële schade voor de schadeclaim;
  3. Oplossing van medische vraagstukken met hulp van medisch specialisten;
  4. Hulp bij WAO-gerelateerde problematiek.

Kosteloos intakegesprek

Heeft u juridische hulp nodig na een arbeidsongeval? Vaak is er een groot aanbod aan advocaten, maar weet u niet goed welke expert u de beste hulp kan bieden. Neem dan contact met ons op! Wij bieden u een gratis, telefonische intake waarna wij u met plezier in verbinding stellen met een letselschade expert uit uw regio. Uw advocaat staat volledig tot uw beschikking om ervoor te zorgen dat de kosten die de letselschade met zich meebrengt niet voor uw rekening komen, maar worden verhaald op de schuldige tegenpartij.