letselschade advocaat Assen

Letselschade advocaat Assen

Bent u in of rond Assen betrokken geweest bij een ongeval? Heeft u letsel opgelopen, zoals een whiplash? Laat ons u dan helpen met het vinden van een ervaren en deskundige advocaat uit Assen. Of het nu gaat om letsel na een bedrijfsongeval, verkeersongeval, medische fouten of een incident van andere aard; uw advocaten zorgen ervoor dat u de financiële vergoeding ontvangt waar u, met uw letsel, recht op hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 444 7654, of het contactformulier. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Hoe werkt onze service?

Wij zijn geen advocatenbureau. Klanten vragen zich daarom regelmatig af waar wij hen mee kunnen helpen. Er is echter een breed aanbod aan advocaten in Assen, en als slachtoffer weet u waarschijnlijk niet welk letselschadebureau u de beste hulp kan bieden. Zeker als midden in uw herstel zit heeft u geen energie om op zoek te gaan naar een letselschadespecialist. Laat ons u daarom helpen! Als u belt naar 088 444 7654 dan bieden wij u een gratis intakegesprek. Hierna brengen wij u in contact met een advocaat gespecialiseerd in letselschade, die u gedurende uw zaak professioneel zal ondersteunen.

Hoe ziet een letselschadetraject er uit?

Er is geen vast stramien voor een letselschadetraject. Wanneer u een letselschadebureau inschakelt, dan is het afhankelijk van uw advocaten hoe het traject exact zal verlopen. Wel doorloopt u een aantal globale fases.

  1. Nadat wij u in contact hebben gebracht met een letselschadebureau zal uw advocaat de zaak opstarten. Er wordt een claim namens u ingediend en uw advocaten stellen de wederpartij aansprakelijk.
  2. De volgende stap is het vaststellen van de aansprakelijkheid. In de meeste gevallen handelt uw advocatenbureau dit zonder u af, zodat u zich kan richten op uw herstel. Zodra de aansprakelijkheid is vastgesteld kan uw letselschadebureau vragen om een voorschot op de letselschadevergoeding.
  3. Het vaststellen van de medische eindstand kan bij zwaar letsel lange tijd in beslag nemen. Pas als de medische eindstand is vastgesteld, is duidelijk hoe hoog uw letselschadevergoeding dient te zijn.
  4. In de eindafwikkeling bereiken uw advocaten een overeenkomst met uw wederpartij. De letselschadevergoeding wordt definitief berekend en uitgekeerd.

Wat doet een letselschade expert?

Wanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade, brengen wij u graag in contact met een letselschade expert. Uw advocaat zal u gedurende het proces volledig ondersteunen, zodat u de maximale letselschadevergoeding krijgt. Een letselschade expert is gespecialiseerd in letselschadezaken. Uw advocaat zal u helpen met het verzamelen van de bewijslast en zal voor u bekijken welke schadeposten u kunt verhalen op de wederpartij. Daarnaast zullen uw advocaten namens u een claim indienen en onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het letsel. Met de hulp van een letselschade expert staat u een stuk sterker in uw zaak, en vergroot u de kans op een gepaste letselschadevergoeding.

Gratis intakegesprek aanvragen

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist

Onderdelen op deze pagina:


Verkeersongeval

letselschade na verkeersongeluk Assen
Er is sprake van een verkeersongeval wanneer een gemotoriseerd voertuig in botsing komt met een ander voertuig, fietser, of voetganger. Wij noemen dit een tweezijdig verkeersongeval. De veroorzaker van een tweezijdig verkeersongeval is aansprakelijk voor de materiële en immateriële letselschade van het slachtoffer. Wilt u iemand voor een verkeersongeval aansprakelijk stellen? Een advocaat kan u hierbij ondersteunen. Voor het vaststellen van de aansprakelijkheid is het verstandig bewijsmateriaal te verzamelen. Zo heeft de advocaat stevige grond om op te staan in het proces.

Arbeidsongeval

arbeidsongeval letselschade Assen
Wij brengen u niet alleen in verbinding met advocaten in het geval van een verkeersongeval, ook bij een arbeidsongeval kunt u contact met ons opnemen. De term arbeidsongeval, ook wel bedrijfsongeval, staat voor alle ongelukken op de werkvloer, of wanneer u onderweg bent voor de baas. Een beroepsziekte kan tevens als arbeidsongeval aangemerkt worden. De vergoeding voor een bedrijfsongeval hangt af van de aansprakelijkheid. Het is vaak alleen mogelijk de werkgever aansprakelijk te stellen als deze niet aan ARBO voorwaarden voldoet. Een advocaat geeft u desgewenst meer informatie over de voorwaarden.

Bedrijfsziekte of bedrijfsongeval?

Een kostenvergoeding voor een verkeersongeval of arbeidsongeval kan meestal in twee delen worden gedeeld. Ten eerste een schadevergoeding voor materiële beschadigingen, en ten tweede smartengeld voor immateriële schade. Waar de eerste soort leed gemakkelijk te bewijzen is, is geestelijke letselschade moeilijker aan te tonen. Een erkend advocaat uit Assen is hierin zeer bedreven, en kan u praktische ondersteuning bieden. Wij brengen u met plezier in contact met een ervaren advocatenbureau uit uw regio, zodat u snel de juiste juridische hulp krijgt.

bedrijfsongeval Assen
Bel 088 444 7654

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Neem telefonisch contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Materiële schade

In tegenstelling tot immateriële letselschade, kunt u materiële beschadigingen wel direct in geld uitdrukken. De meeste klanten denken bij materiële beschadigingen echter alleen aan beschadigingen van kleding en voertuigen. Er bestaan echter nog vele andere zaken die ook onder dit begrip vallen. Zo is het mogelijk een kostenvergoeding aan te vragen voor misgelopen inkomen, reiskosten, het inhuren van huishoudelijke hulp en kosten voor het ziekenhuis die niet door de verzekering vergoed worden. Tot slot is het tevens een optie om een deel van de rechtskosten (buitengerechtelijk) te laten vergoeden door de veroorzaker van het ongeluk.

Immateriële schade

Immateriële letselschade is een term voor het letsel dat niet direct aantoonbaar is na een ongeval, of zelfs pas enige tijd na het verkeer- of bedrijfsongeval optreedt. Voorbeelden van immaterieel leed zijn nachtmerries, depressie en het verlies van sociale contacten. Maar ook blijvende lichamelijke klachten of littekens die ervoor zorgen dat hobby’s niet meer kunnen worden uitgevoerd of leiden tot een verminderde levensvreugde vallen onder immateriële letselschade. Het bewijzen van immateriële schade is zeer lastig. Wij raden daarom aan om een advocaat in Assen in te schakelen om u te helpen bij het afhandelen van het letselschade proces. Wij brengen u graag in verbinding met een advocatenbureau uit uw regio.

letsel advocaat Assen

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Heeft u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Bij een verkeersongeval liep ik een whiplash op. Gelukkig vond ik met behulp van deze service een advocaat, die een schadevergoeding kon verhalen op de motorrijder die me aanreed.”
K. Van der Ploeg, Assen

Wat is letselschade?

Van veel van onze cliënten uit Assen krijgen wij de vraag wat er precies wordt verstaan onder het begrip letselschade. Hoewel men meestal wel vermoedt dat dit te maken heeft met schade die is ontstaan door een ongeluk, is de volledige strekking vaak niet duidelijk. Kort gezegd staat letselschade voor alle letsel die is ontstaan door toedoen van een ander. Dit betekent dat letselschade niet alleen kan optreden bij een bedrijfsongeval of verkeersongeval, maar dat dit soms tevens het gevolg is van een sportongeluk, of een ruzie tijdens het uitgaan. Onder letselschade valt zowel lichamelijk als geestelijk letsel.

Crush letsel

Een term die vaak toegepast wordt in letselschade processen is ‘crush letsel’, beter bekend als een beknelling. Een beknelling is meestal het gevolg van een ongelukken in het verkeer, maar ontstaat soms ook op de werkvloer. Als er een persoon bekneld raakt, is het zaak zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de hulpdiensten, en het slachtoffer aan de praat te houden. Probeer nooit zelf de beknelde persoon te bevrijden in verband met het risico op blijvend rugletsel of het verergeren van intern leed. Een zeer ernstige vorm van beknelling wordt een bedelving genoemd. Wij informeren u desgewenst verder in een intakegesprek.


Medische fout

Een medische fout gebeurt vaker dan u waarschijnlijk zou denken. In de meeste gevallen vallen de gevolgen gelukkig mee, slechts in enkele gevallen houden patiënten blijvend letsel over. Indien u uw letselschade wilt claimen zal er bewezen moeten worden dat uw behandelaren u tekort zijn geschoten. De grens tussen een complicatie en een medische fout is echter vaag, waardoor het bewijzen van een medische fout lastig is. Bent u het slachtoffer van een medische misser? Neem dan contact met ons op zodat wij u in verbinding kunnen brengen met een letselschade expert uit Assen.

Shockschade

Bent u onlangs getuige geweest van andermans ongeval en heeft dit psychische klachten opgeleverd? Dat noemen wij ook wel shockschade. Zelfs als u zelf niet betrokken bent bij het ongeval kan de psychische shockschade grote gevolgen met zich meebrengen. Misschien durft u niet meer op de fiets te stappen of kunt u zich niet meer concentreren op het werk. In dat geval is het mogelijk om uw shockschade vergoed te krijgen. Als u uw shockschade wilt claimen dan zal een psycholoog uw shockschade moeten vaststellen. Een letselschadebureau kan u tijdens uw zaak ondersteunen, zodat u een maximale vergoeding krijgt voor uw shockschade.

RSI

letselschade werk Assen
Bij de term arbeidsongeval denken veel mensen direct aan arbeidsongevallen zoals een val van een steiger, of een probleem met gereedschap. Bij de term arbeidsongeval horen echter ook meer onzichtbare problemen zoals kapperseczeem, asbestlongen en RSI. Deze klachten geeft men in de letselschadebranche aan als beroepsziekten. RSI is één van deze beroepsziekten, welke met name voorkomt bij administratief- en communicatiemedewerkers. De klacht ontstaat door het maken van een herhaalde beweging, die een ongewenste spierspanning tot gevolg heeft. Samen met een advocaat van een erkend advocatenkantoor is het mogelijk om een werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen, mits deze zich niet aan bepaalde ARBO eisen heeft gehouden.

Burn-out

geestelijk letsel Assen
Een tweede klacht dit valt onder de categorie beroepsziekten is de burn-out. De burn-out geldt echter alleen als een bedrijfsongeval als het alleen veroorzaakt is door een te hoge werkdruk. Omdat een burn-out meestal het gevolg is van meerdere factoren, waaronder een stressvolle thuissituatie, is het heel lastig hiervoor iemand aansprakelijk te stellen. Gespecialiseerde advocaten uit Assen adviseren daarom al vroeg bewijsmateriaal te verzamelen wanneer u het idee krijgt dat de werkdruk steeds (onrealistisch) hoger wordt. Door de situatie op tijd aan te kaarten bij de werkgever, krijgt deze de kans er iets aan te doen, en verzamelt u bewijsmateriaal. Laat ons u helpen met het vinden van een geschikt advocatenbureau.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Naast de grote gevolgen van een verkeer- of bedrijfsongeval, bestaan er ook kleinere ongevallen, die leed tot gevolg hebben. Eén van deze kleinere zaken is een hondenbeet. Een hondenbeet zorgt in de meeste gevallen alleen voor wat materiële letselschade, zoals een gescheurde broek. Maar ook immateriële schade kan het gevolg zijn, bijvoorbeeld bij een plotselinge angst voor honden. Voor dergelijke kleinere ongevallen is het meestal niet nodig de hulp van een erkend advocatenkantoor in te roepen. Het is vaak afdoende met de andere partij enkele verzekeringspapieren in te vullen. Is toch de ondersteuning van advocaten gewenst? Geen probleem, bel dan naar 088 444 7654 en wij zullen u in contact brengen met een letselschade expert uit Assen.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Het aantonen van de aansprakelijkheid van de veroorzaker van een verkeer- of arbeidsongeval vereist wat werk, maar is uiteindelijk wel te doen. Voor een medische fout en mishandeling is het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke echter veel lastiger. Voor een medische fout geldt bijvoorbeeld dat een deel van de ongevallen in een ziekenhuis vallen onder de standaard risico’s van een procedure, waarmee de patiënt akkoord gaat. Voor een mishandeling geldt dat de aansprakelijkheid bewezen moet worden met medische gegevens en beeldmateriaal van de verwondingen. Hebt u hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van een verantwoordelijke? Wij helpen u graag met het vinden van gespecialiseerde advocaten.


Smartengeld

smartengeld claimen Assen
Wanneer u letsel heeft opgelopen dan is het mogelijk dat u recht heeft op smartengeld. Een advocaat zal voor u nagaan of het in uw geval nuttig is om een schadevergoeding te claimen. De hoogte van deze vergoeding is onder andere afhankelijk van de aard en de ernst van het letsel, de invloed op het werk, studie of relaties, uw leeftijd en geslacht en de aansprakelijkheid. Tijdens het eerste gratis consult neemt de letselschade advocaat de situatie met u door en adviseert u of er een zaak van te maken is.

Letselschade Pro Assen kenmerkt zich door een persoonlijke en efficiënte aanpak, zodat u snel weet waar u aan toe bent. Dat is wel zo prettig.

Letselschade claimen

letselschade no-cure no-pay Assen
Bent u het slachtoffer geworden van letselschade en wilt u een letselschadevergoeding claimen? Dan doorloopt u een aantal stappen. Allereerst zult u in contact moeten komen met een gespecialiseerd advocatenbureau. Als u belt naar 088 444 7654 dan koppelen wij u graag aan een advocaten uit Assen. Hierna zullen uw advocaten namens u een claim indienen en in overleg met de wederpartij de aansprakelijkheid vaststellen. Indien uw advocaten en de wederpartij er samen niet uitkomen zal er een rechtszaak starten om de aansprakelijkheid vast te stellen. Hierbij wordt uw letselschadezaak voorgelegd aan een onafhankelijk rechter die zijn oordeel zal vellen.

Bel 088 444 7654

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Letselschade Pro uit Assen brengt u graag in contact met een advocaat uit uw regio.
Bel 088 444 7654

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

De hoogte van uw letselschadevergoeding is afhankelijk van een aantal factoren. Onder meer uw leeftijd, de aard van het letsel en de duur van het herstel spelen een rol. Maar uw letselschadebureau kijkt ook naar de uitspraken van eerdere letselschadezaken. Hierdoor kunnen wij u een indicatie geven van de hoogte van uw letselschadevergoeding. Zo kreeg een 22-jarige loodgieter €6.000,- uitgekeerd nadat hij blijvend schouderletsel opliep bij een bedrijfsongeval. Een ander voorbeeld is een 20-jarige vrouw die na een aanrijding blijvend gehandicapt raakt. Zij krijgt uiteindelijk €40.000,- uitgekeerd. Deze bedragen zijn slechts een indicatie en geven geen garantie voor uw letselschadezaak.

Kosten letselschade specialist

De kosten van de letselschadezaak verschillen per situatie, en daarom is het lastig een indicatie te geven van de totale kosten. Als u benieuwd bent naar de kosten dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Na een kosteloos intakegesprek brengen wij u in verbinding met een advocaat uit Assen die zijn tarief vooraf met u bespreekt. Zo weet u direct waar u aan toe bent. In de meeste gevallen is het echter mogelijk om de kosten voor een letselschadeadvocaat als schadepost te rekenen. Hierdoor zal de veroorzaker van het ongeval de kosten moeten vergoeden.


Tips bij letselschade

Zodra u letselschade oploopt is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Maak foto’s van het ongeval en uw mogelijke schade. Noteer ook de contactgegevens van eventuele getuigen zodat u, indien nodig, met hen in contact kunt komen. Daarnaast is het belangrijk om uw letselschade zo spoedig mogelijk vast te laten leggen. Natuurlijk omdat u zo snel mogelijk behandeld moet worden, maar ook zodat uw letsel vastgesteld wordt in een medisch dossier. Hierdoor kan de tegenpartij op een later moment niet claimen dat het letsel een andere oorzaak heeft gehad. Tot slot raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschade specialist, zo vergroot u de kans op een passende schadevergoeding.

Met een advocaat staat u sterker! Laat ons u helpen met het vinden van een letselschade expert, bel 088 444 7654.

Gratis telefonische intake

Bent u het slachtoffer van een ongeval? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een letselschadebureau in te schakelen. Laat ons u helpen! Als u uw contactgegevens bij ons achterlaat dan nemen wij contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek. Hierna brengen wij u in verbinding met een letselschadebureau uit Assen die u kan ondersteunen tijdens uw traject. U weet dus snel waar u aan toe bent, wel zo’n fijn gevoel. Bent u benieuwd naar de kosten of bent u op zoek naar gespecialiseerde advocaten? Twijfel dan niet langer en bel naar 088 444 7654 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.

Met een letselschade expert staat u sterker! Vergroot de kans op een gepaste schadevergoeding, neem contact op via 088 444 7654.

Vraag een gratis consult aan