Letselschade advocaat Dedemsvaart

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Bel direct: 088 444 7681

Nu bereikbaar

Letselschade advocaat Dedemsvaart

Hebt u last van letselschade? Schakel een letselschade advocaat uit Dedemsvaart in voor het indienen van een schadevergoeding voor uw letsel. Op deze pagina leest u meer over het claimen van een letselschadevergoeding door advocaten, hoe een traject verloopt en wat een letselschade advocaat voor u doet.

Bel naar 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek!

U komt dan direct in contact met een letselschadespecialist uit uw regio Dedemsvaart. De letselschadespecialist controleert of het mogelijk is om een letselschadetraject op te starten en wat hiervoor nodig is. Via deze dienst komt u eenvoudig en snel in contact met een letsel advocaat uit Dedemsvaart.

letselschade advocaat Dedemsvaart

Hoe werken wij?

Wij bieden een service waarmee u eenvoudig in contact komt met een letselschade expert. Ondanks dat we zelf geen advocatenkantoor zijn, kunt u ons 088 444 7681 bellen voor een kosteloos, telefonisch intakegesprek.

Tijdens dit gesprek legt u uw zaak bij ons voor en zorgen wij er vervolgens voor dat u in contact komt met een ervaren advocaat uit Dedemsvaart. Eén van de advocaten helpt u vervolgens verder met het letselschadetraject.

Voordelen van onze service zijn dat deze helemaal kosteloos is en dat we 24 uur per dag bereikbaar zijn. Het intakegesprek is bovendien helemaal gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Bel: 088 444 7681

Wat is letselschade?

Letselschade is alle schade van een slachtoffer na een ongeval, misdrijf, medische fout of andere gebeurtenis. Dit kan zowel lichamelijke als geestelijke schade zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen materiële en immateriële schade.

Onder materiële letselschade valt bijvoorbeeld de schade aan een auto na een ongeval, kapotte bril of medische kosten na het bezoek aan een ziekenhuis. Immateriële schade is alle schade die een slachtoffer heeft opgelopen door leed, pijn of gederfde levensvreugde.

Voor letselschade in Dedemsvaart kunt u een schadevergoeding krijgen. De vergoeding voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Vraag gratis een intakegesprek aan om u verder te laten adviseren.

Wat doen letselschade advocaten in werkgebied Dedemsvaart?

Wanneer u een schadevergoeding wil claimen, is het verstandig om een letselschadeadvocaat uit Dedemsvaart in te schakelen. De letselschadespecialis luistert naar uw verhaal, verzamelt de bewijslast en weet bovendien precies wat er nodig is om de schuldige van uw letsel aansprakelijk te stellen. Het is namelijk noodzakelijk om de wederpartij aansprakelijk te stellen voor uw geleden schade, anders kunt u geen schadevergoeding claimen.

Waarbij helpen letsel advocaten uit Dedemsvaart?

  • Het verzamelen van bewijsmateriaal en aansprakelijk stellen van de wederpartij.
  • Overleg voeren met de wederpartij en verzekering.
  • Bepalen van de schadevergoeding.

Letselschade advocaat aan het woord

In deze video vertelt een letselschade advocaat over zijn werkzaamheden en wanneer het verstandig is een advocaat in te schakelen.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Hebt u letsel door een aanrijding in het verkeer, bedrijfsongeluk, misdrijf of ander ongeval? En wilt u een schadevergoeding eisen? Dan moet u een letselschadetraject starten. Een letselschadetraject verloopt volgens de volgende stappen:

  • Zoek een geschikte letsel advocaat uit Dedemsvaart op via onze service.
  • Bespreek uw zaak met de letselschadespecialist en verzamel bewijslast.
  • De letselschade expert neemt uw zaak over en onderzoekt of het mogelijk is om een schadevergoeding te eisen.
  • De advocaat stelt de wederpartij schriftelijk aansprakelijk voor uw geleden schade.
  • De hoogte van de letselschadevergoeding wordt bepaalt.
  • De vergoeding voor uw schade wordt betaalt of het is nodig om een rechtszaak te starten.
  • Het letselschadetraject wordt afgesloten na de betaling.

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval of tijdens uw werk en wilt u een letselschade traject starten? Laat u dan adviseren door een letselschade expert en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan.

letselschade Dedemsvaart

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Wat veel mensen willen weten is hoeveel letselschadevergoeding ze krijgen na een ongeval of ander letsel. Het is echter niet mogelijk om van tevoren te zeggen hoe hoog de vergoeding zal zijn. Dit is namelijk afhankelijk van vele factoren:

  • Mate van letsel
  • Immateriële schade
  • Materiële schade

De hoogte van de letselschade bedragen zijn allemaal vastgesteld in de Smartengeldgids. Voor klein letsel, zoals een kneuzing, krijgt u bijvoorbeeld maximaal €2.000,-. Hebt u langere medische behandelingen nodig of zwaarder letsel zoals gecompliceerde botbreuken? Dan zijn de letselschade bedragen een stuk hoger. De schadevergoeding kan zelfs oplopen tot enkele tienduizenden euro’s bij zeer zwaar letsel en uitzonderlijke gevallen.

Een letselschade advocaat helpt bij het bepalen van de hoogte en dient een letselschadevergoeding in bij de aansprakelijke partij. Hiervoor moet u bewijslast zoals rekeningen, medische rapporten en dergelijke overleggen.

Wilt u weten op hoeveel letselschadevergoeding u mogelijk recht hebt? Vraag dan gratis een intakegesprek aan! Een letselschade specialist adviseert u graag.

Hoe letselschade claimen?

Wanneer u letselschade hebt opgelopen, is het mogelijk om een letselschade te claimen. Hiervoor is het altijd noodzakelijk om de aansprakelijkheid. Bij deze partij moet u namelijk de claim indienen. Hiervoor is het handig om een letselschade advocaat uit de regio Dedemsvaart in te schakelen. De advocaat behartigt namelijk uw belangen.

U claimt letselschade door bewijslast te verzamelen van alle schade en letsel. Denk hierbij aan medische rapporten, rekeningen van uw ziektekostenverzekering, schaderapport van uw beschadigde spullen en dergelijke. De advocaat verzamelt alle bewijslast en dient een claim in bij de wederpartij.

Bel 088 444 7681 voor advies van een specialist tijdens een een gratis intakegesprek!

Aansprakelijkheid vaststellen

Wij noemden eerder al dat het aansprakelijk stellen voor materiële schade van de andere partij noodzakelijk is voor het aanvragen van een geldelijke vergoeding. Voor het aansprakelijk stellen van een werkgever bij een bedrijfsongeval of een tegenligger bij een verkeersongeluk is het handig om getuigenverklaringen te verzamelen. Deze bieden een goed inzicht in de situatie, en vormen voor veel letselschade advocaten het handigst materiaal om mee te werken.

Eén van de lastigste vormen van aansprakelijkheid heeft te maken met medische fouten. Een medische fout valt namelijk in sommige gevallen onder het standaard risico van een operatie, wat betekent dat u dit zelf op moet lossen.

smartengeld

Wat is smartengeld?

Wanneer we het hebben over een schadevergoeding, dan heeft men het vaak over smartengeld. Toch is smartengeld niet hetzelfde als een letselschadevergoeding. Letselschade advocaten uit Dedemsvaart maken namelijk onderscheid tussen materiële en immateriële schade. De letselschadevergoeding voor immateriële schade noemen we smartengeld. Meer informatie over smartengeld en het meest recente smartengeldboek vindt u op smartengeld.nl.

Wat is immateriële schade?

Dat is een lastig begrip. Het gaat hierbij namelijk om schade door gederfde levensvreugde en psychisch letsel. Smartengeld is dus niet een vergoeding voor schade aan uw auto na een ongeval. De hoogte van het smartengeld wordt bepaald door een aantal factoren en uw letselschade advocaat helpt u hierbij.

Letselschade advocaat kosten

Vaak zijn mensen bang dat een letselschade advocaat uit Dedemsvaart erg duur is. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. De advocaatkosten worden namelijk meegenomen in de letselschadevergoeding en op de tegenpartij verhaald. Dit betekent dat de letselschade kosten voor het letselschadebureau uit Dedemsvaart betaald worden door de aansprakelijke partij.

Een advocaat mag officieel niet volgens een no-cure-no-pay-principe werken. Dit is niet toegestaan voor advocaten. Juristen mogen echter wel volgens deze constructie werken.

Let op: is de tegenpartij niet aansprakelijk voor uw letsel of maar gedeeltelijk? Dan moet u een gedeelte van de rechtshulp zelf betalen.

Hebt u een letsel advocaat in Dedemsvaart nodig?

Vraag een gratis intakegesprek aan en vind een letselschadespecialist bij u in de buurt.

Gratis intakegesprek aanvragen

Soorten letsel

Er bestaan allerlei verschillende soorten letsel. Hieronder leest u hier meer onder. Zo bestaat er bijvoorbeeld letsel na een ongeval zoals een verkeersongeluk of bedrijfsongeval, maar ook schade door een medische fout.

Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten letsel:

Letselschade door verkeersongeval

Omdat er steeds meer verkeersdeelnemers zijn, komt een verkeersongeluk in Dedemsvaart helaas vaak voor. Onder een verkeersongeval vallen alle ongelukken die gebeuren in het verkeer: zoals een aanrijding met een fietser of voetganger of een andere automobilist. Wanneer u het slachtoffer van een verkeerongeluk bent, kan dat voor veel letselschade zorgen. Bij een aanrijding in Dedemsvaart kunt u niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar ook geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan angsten, nachtmerries of rijangst. De verantwoordelijke partij moet hiervoor een letselschadevergoeding betalen.

Heeft u door een verkeersongeval lichamelijke en/of psychische letselschade opgelopen? En is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met de schadevergoeding wordt ervoor gezorgd dat u zelf niet opdraait voor de gemaakte medische kosten en andere onkosten, bijvoorbeeld misgelopen inkomsten. Een letselschadeadvocaat weet alles op het gebied van letselschade na een verkeersongeval. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het vast leggen van de kosten en het claimen van de schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na een verkeersongeval in Dedemsvaart? Schakel een letselschadeadvocaat in! Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Let op: verzamel altijd zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de situatie, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.

letsel advocaat Dedemsvaart

Letselschade door een arbeidsongeval

Wanneer u werkt moet uw werkgever zorg voor u dragen. Dit betekent dat de werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving. Toch kan het voorkomen dat er een letselschade door een arbeidsongeval plaatsvindt. In dat geval is uw werkgever aansprakelijk voor uw schade en kunt u een schadevergoeding eisen.

Wat is een bedrijfsongeval?

Bij letselschade door een arbeidsongeval denkt men meestal bij aan ongelukken met trappen, machines of een val. Toch zijn beroepsziektes zoals een burn-out, vergiftiging door gevaarlijke stoffen of een kappersziekte ook letselschade door een bedrijfsongeval. Weet u niet zeker of u een letselschadevergoeding kunt indienen? Een letselschade advocaat helpt u graag verder.

Letselschade door een medische fout

Blijft u maar last houden van lichamelijke klachten na een operatie? Of is er een complicatie ontstaan door een fout van een arts? Dan spreken we van een medische fout of misser. Bij een medische fout moet uw behandelaar aansprakelijk gesteld worden.

Is het lastig om een schadevergoeding te krijgen na een medische fout?

Ja, helaas wel. Het is soms moeilijk te bewijzen dat het gaat om een fout en niet een complicatie van een operatie of andere medische handeling. Daarom is het zeker verstandig om een expert in te schakelen om u hierbij te ondersteunen.

Wat is crush letsel?

Een speciale vorm van letselschade staat bekend onder de term crush letsel, ook wel beknelling genoemd. Er is sprake van een beknelling wanneer een slachtoffer niet meer in staat is zelfstandig uit een beschadigd voertuig of een machine te komen bij respectievelijk een verkeersongeluk of bedrijfsongeval.

Bent u getuige van een ongeluk waarbij iemand bekneld raakt? Bel dan direct de hulpdiensten en blijf contact houden met de beknelde persoon. Ga niet zelf het slachtoffer proberen te bevrijden, er is dan een verhoogd risico op (blijvend) rugletsel. Een ernstige vorm van crush letsel is een bedelving, door lawines, instorting of in uitzonderlijk geval een aardbeving.

rsi

Last van RSI?

Wij spraken al over de verschillende vormen waarin letselschade door een bedrijfsongeval zich voor kan doen. Eén van de mogelijke vormen van een bedrijfsongeval is de beroepsziekte. Onder meer asbestlongen en kapperseczeem zijn voorbeelden van een beroepsziekte, maar ook RSI valt hier onder.

De afkorting RSI staat voor Repetative Strain Injury. Het is een blessure die ontstaat door herhaalde bewegingen, waardoor spieren teveel spanning krijgen.

Gemiste werkuren door verplichte rust en een eventuele operatie kunnen de gevolgen van RSI zijn. Is uw werkgever aansprakelijk voor de RSI? Dan is het mogelijk om een vergoeding te eisen voor zowel materiële als immateriële gevolgen.

Burn-out opgelopen?

Een andere beroepsziekte die ook binnen de categorie bedrijfsongeval valt, is een burn-out. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 14% van de Nederlandse medewerkers eens in de werktijd last heeft gehad van een burn-out. Dit ontstaat wanneer men de werkdruk niet meer aan kan. Het is alleen mogelijk om de werkgever voor de ziekte aansprakelijk te stellen op het moment dat het alleen de werksituatie is die de klachten veroorzaakt.

Wij adviseren sowieso om in samenwerking met één van de letselschade advocaten uit Dedemsvaart de situatie te bespreken en te kijken naar mogelijke oplossingen. Zowel het lichamelijk als geestelijk leed kan vergoed worden.

Tijdens uw werk gebeten door een hond?

Gebeten door een hond? De eigenaar van een hond is altijd verantwoordelijke voor schade die is ontstaan door hun huisdier. U dient dus een letselschadevergoeding in bij de eigenaar van het huisdier. Dit kan bestaan uit een claim voor materiële schade, bijvoorbeeld omdat uw broek kapot of omdat u een kosten heeft gemaakt in het ziekenhuis.

Na een hondenbeet wordt er ook vaak smartengeld geëist. Bent u bijvoorbeeld bang geworden voor honden of belemmerd uw angst u in uw dagelijks leven? Dan hebt u recht op smartengeld.

Welke schades worden vergoed?

Letselschade advocaten uit Dedemsvaart maken onderscheid tussen twee soorten schades, namelijk materiële en immateriële schade. Materiële letselschade is schade aan spullen, medische kosten of inkomen dat u heeft gemist.

Het is lastig om een vergoeding voor immateriële schade te bepalen. Dit komt omdat dit schadetype niet in geld uit te drukken is. Een letselschadespecialist heeft hier meer ervaring mee en is u graag van dienst. Wilt u meer weten over de verschillende schades? Hieronder hebben we alle schadevormen voor u overzichtelijk op een rij gezet.

materiële schade

Materiële schade

Na een ongeval is er meestal sprake van materiële schade. Dit is schade dat direct in geld uit te drukken is. Denk bijvoorbeeld aan een beschadigde auto na een verkeersongeluk. Ook inkomsten dat u heeft gemist door een ongeluk, misdrijf of medische fout valt onder dit type schade.

Tijdens het letselschadetraject verzamelt u bewijsstukken zoals rekeningen, zodat de letselschadespecialist uit Dedemsvaart de hoogte van de letselschadevergoeding kan vaststellen.

Voorbeelden van materiële schade:

  • Medische kosten
  • Aanpassingen voor woning of auto
  • Schade aan kleding of andere eigendommen
  • Vervoerskosten
  • Rente en verzekeringspremies
  • Buitengerechtelijke kosten van een letselschadeadvocaat

Immateriële schade

Eén van de vormen van letselschade in Dedemsvaart waar u een kostenvergoeding voor kunt krijgen is immateriële schade. Immaterieel leed staat voor letsel dat is veroorzaakt door verdriet, pijn en gederfde levensvreugde na een ongeluk. Het gaat dan onder andere om blijvende fysieke en geestelijke klachten, het verdwijnen van sociale contacten of een verminderde mogelijkheid tot het uitoefenen van een beroep of hobby.

De vergoeding voor immateriële letselschade wordt smartengeld genoemd. Hoewel meestal alleen het slachtoffer recht heeft op smartengeld, kunnen soms ook getuigen van een zeer ernstig ongeval recht hebben op smartengeld in verband met shockschade. Een letselschadespecialist uit Dedemsvaart helpt u hierbij.

Shockschade

Bent u getuige geweest van een ernstig ongeval? Of heeft u psychische schade als gevolg van een traumatische gebeurtenis door de schuld van een ander? Dan is het mogelijk dat u shockschade heeft opgelopen. Het is ook mogelijk dat u niet meteen last hebt van shockschade, maar dat dit pas later ontstaat.

Shockschade valt onder immateriële schade en u kunt mogelijk smartengeld krijgen. Schakel hiervoor een ervaren letselschadeadvocaat in. Shockschade moet officieel vastgesteld worden door een psycholoog of psychiater.

affectieschade

Wat is affectieschade?

Vanaf 1 januari 2019 is het ook mogelijk om een schadevergoeding te claimen voor affectieschade. Affectieschade is voor naasten en nabestaanden van een slachtoffer. Denk hierbij aan het leed dat veroorzaakt wordt door een overlijden door een misdrijf of verdriet door blijvend letsel.

Kan iedereen affectieschade claimen?

Nee, dat kan niet. Alleen personen die dicht bij het slachtoffer staan kunnen een vergoeding krijgen op basis van affectieschade. Bent u getuige van een ernstig verkeersongeluk van een onbekende? Dan valt enige psychische schade onder shockschade en niet affectieschade.

Wanneer recht op overlijdensschade?

Wanneer een familielid of andere naaste overlijdt door de schuld van iemand anders, hebt u mogelijk recht op overlijdensschade. Alleen een wettelijke partner, minderjarige kinderen of andere familieleden of huisgenoten die voorzien werden in hun levensonderhoud door het slachtoffer komen in aanmerking voor overlijdensschade.

Welke schade mag ik claimen bij overlijdensschade?

  • De wettige echtgenoot/echtgenote of geregistreerd partner.
  • Kosten voor het begraven of cremeren van een geliefde.
  • Kosten voor levensonderhoud, mits de nabestaanden afhankelijk van het inkomen van de overledene.

Het gaat bij overlijdensschade dus niet om schade door verdriet dat veroorzaakt is door het overlijden. Dit noemen we affectieschade en betreft een andere vergoeding dan bij overlijdensschade.

Letselschadebureau uit Dedemsvaart nodig?

Schakel een ervaren letselschadespecialist in uit de regio!

Gratis intakegesprek

Tips bij het kiezen van letselschade advocaat

Wilt u een letselschadebureau uit Dedemsvaart inschakelen om een letselschade traject te starten. Wij hebben nog een aantal handige tips voor u om een advocaat te kiezen:

  • Controleer of het letselschadebureau uit Dedemsvaart is aangesloten bij de Letselschade Raad. Meer informatie vindt u op deletselschaderaad.nl
  • Vraag hoe het traject verloopt en hoe u op de hoogte wordt gehouden over de voortgang.
  • Kies een advocaat waarbij u een goede klik hebt.
  • Maak gebruik van het gratis adviesgesprek.

Letselschade advocaten in Dedemsvaart gaven eerder al advies bij:

Bedrijfsongeval in Enschede
Immateriële schade in Zwolle
Hoogte letselschadevergoeding in Hengelo
Aansprakelijkheid ongeval in Deventer
Letselschade claimen in Almelo
Arbeidsongeval in Kampen
Uitkeren materiële schade in Rijssen
Letselschade op werk in Oldenzaal
Hoogte smartengeld in Nijverdal
Aansprakelijkheid letsel in Borne

letselschade advocaten Dedemsvaart

Letselschade in Dedemsvaart? Bel voor een gratis intakegesprek!

Hebt u schade door letsel door de schuld van iemand anders en wilt u een schadevergoeding eisen? Schakel dan altijd een letselschade advocaat uit Dedemsvaart in! Een letselschade advocaat behartigt namelijk altijd uw belangen en helpt u bij het proces en het eisen van een letselschadevergoeding.

Gratis intakegesprek? Bel direct 088 444 7681!

Tijdens het intakegesprek bespreekt u uw probleem met de expert. Er wordt vervolgens bepaalt of het mogelijk is om een schadeclaim in te dienen. Wij zijn zelf geen schade advocaten, maar brengen u wel eenvoudig in contact met letselschade experts die u helpen tijdens het letselschadetraject. Door een letselschadeadvocaat in te schakelen, weet u zeker dat u de juiste vergoeding krijgt.

Bel direct 088 444 7681

Nu bereikbaar