letselschade advocaat Den Helder

Letselschade advocaat Den Helder

Bij ondervonden letsel door een bedrijfsongeval of bijvoorbeeld door een medische fout, is het aan te raden een letselschade advocaat in de arm te nemen. Een schadeadvocaat kan u assisteren bij het verhalen van de kosten op de veroorzaker, zodat u probleemloos uw smartengeld ontvangt. Wij zijn zelf geen advocatenkantoor maar we kunnen u wel helpen bij het vinden van de juiste advocaten in de omgeving van Den Helder. Woont u in Den Helder en bent u het slachtoffer van een arbeidsongeval, bent u door een hond gebeten, of hebt u te maken gehad met mishandeling? Bel dan vandaag nog 088 444 7654 voor een gratis intakegesprek, of neem contact op via het formulier op deze pagina. U legt uw zaak aan ons uit waarna wij u met een letselschade advocaat in contact brengen. Deze advocaat zal u vervolgens verder helpen bij uw zaak.

Hoe werkt onze service?

Benieuwd hoe onze service werkt? Dit is eigenlijk heel simpel. Wij zijn zelf geen advocatenkantoor, maar als u op zoek bent naar een advocaat in verband met letselschade dan kunt u wel contact met ons opnemen. Wanneer u 088 444 7654 belt dan vindt er een telefonische intake plaats, dit is helemaal gratis. Na dit gesprek brengen wij u in verbinding met een letselschadebureau uit de omgeving van Den Helder. Dit bureau en diens advocaten zullen u vervolgens verder helpen. Een voordeel hiervan is dat u eenvoudig en snel in verbinding komt met een expert voor uw specifieke zaak. Het intakegesprek is bovendien vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Hoe ziet een letselschadetraject er uit?

Denkt u erover na om een letselschadetraject te starten? Dan bent u wellicht benieuwd hoe dit eruit ziet.

  1. Als wij u gekoppeld hebben aan een letselschadebureau met als werkgebied Den Helder, dan zal deze u verder helpen. Dit begint met een gesprek waarin uw letsel in kaart wordt gebracht. Ook de (toekomstige) schadeposten worden besproken.
  2. Wanneer alles duidelijk is dan zal het letselschadebureau namens u de wederpartij aansprakelijk stellen. Dit wordt veelal schriftelijk gedaan.
  3. Vervolgens gaat de letselschadespecialist met de wederpartij in discussie om ervoor te zorgen dat zij de aansprakelijkheid erkennen.
  4. Als dit is gelukt dan eist de specialist een maximale letselschadevergoeding.
  5. De zaak wordt afgehandeld als alles in redelijkheid is vergoed en u geen klachten meer hebt.

Wat doet een letselschade expert?

Verscheidene advocaten uit de omgeving van Den Helder zijn gespecialiseerd op het gebied van letselschade. Onder letselschade valt al het letsel dat u heeft ondervonden na een ongeval. Het leed kan voorkomen op zowel materieel als immaterieel (geestelijk) gebied. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld voor langere tijd hun verdienvermogen verliezen, of moeten noodgedwongen extra huishoudelijke hulp aanvragen. Daarnaast is het mogelijk dat een patiënt door een whiplash blijvende problemen ondervindt, of shockschade oploopt. Voor al deze vormen van leed, kunt u een geldelijke tegemoetkoming ontvangen. Het is echter van belang dat u het letsel kunt bewijzen, en u niet laat afschrikken door een goede verdediging van de veroorzaker. Een advocaat van een advocatenkantoor uit regio Den Helder helpt u hierbij.

Gratis intakegesprek aanvragen

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist

Onderdelen op deze pagina:


Verkeersongeval

letselschade na verkeersongeval Den Helder
Ongeveer elk uur vindt er in Nederland wel een verkeersongeval plaats. Men spreekt van een verkeersongeval op het moment dat een voertuig (fiets, motor of auto) in botsing komt met iets of iemand. Bij een verkeersongeval is het verstandig om direct bewijzen te verzamelen van omstanders, en de situatie te fotograferen. Met behulp van deze bewijzen kunnen advocaten de tegenpartij aansprakelijk stellen, en zo de rechtmatige kostenvergoeding en smartengeld aanvragen. Maak na het verkeersongeval nooit vergoedingsafspraken met de tegenpartij. U verliest zo verschillende rechten.

Arbeidsongeval

letselschade arbeidsongeval Den Helder
Een arbeidsongeval is een gebeurtenis op het werk, of onder werktijd met een schade aan de gezondheid als gevolg. Een arbeidsongeval, ook wel bedrijfsongeval genoemd, komt dan ook relatief vaak voor en heeft naast materiële beschadigingen ook immateriële letselschade tot gevolg. Naast het standaard bedrijfsongeval bestaat er ook de beroepsziekte. Deze beroepsziekte moet tevens een direct gevolg van de werksituatie zijn, wilt u hiervoor smartengeld ontvangen. Het aansprakelijk stellen van de werkgever is nodig voor de start van het letselschade proces.

Vergoeding na bedrijfsongeval

Na een arbeidsongeval, verkeersongeval of na mishandeling heeft u recht op een vergoeding. Hoeveel geld u kunt ontvangen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de mate van materiële schade, alsmede het bewijsmateriaal dat u hiervoor kunt aanvoeren. Zo kunt u bij een lichte hersenschudding, afhankelijk van het bewijsmateriaal, tot wel €1750,- schadevergoeding ontvangen. Voor immateriële beschadigingen kunt u bovendien met behulp van een advocatenkantoor smartengeld aanvragen. Een advocaat uit omgeving Den Helder, waarmee u via onze service in contact kunt komen, informeert u desgewenst graag over de voorwaarden van een dergelijke aanvraag.

bedrijfsongeval Den Helder
Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Neem telefonisch contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Materiële schade

De meest gebruikelijke vorm van schadevergoeding na een verkeersongeval of bedrijfsongeval wordt gegeven voor materiële schade. Materiële letselschade is de term die wordt gebruik voor beschadigingen aan voertuigen, kleding en andere eigendommen, maar is breder dan dat. Zo staat de term materiële beschadigingen ook voor de kosten die u kwijt bent aan het inhuren van huishoudelijke hulp, reiskosten, ziekenhuiskosten die niet door de verzekering worden vergoed en eventueel misgelopen inkomen. Wilt u weten in hoeverre u recht hebt op een schadevergoeding? Bel voor een kosteloos intakegesprek via 088 444 7654 zodat wij u in verbinding kunnen brengen met advocaten van een advocatenkantoor met als werkgebied regio Den Helder.

Immateriële schade

De gevolgen van een ongeluk kunnen zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Daarnaast wordt het letsel ook wel verdeeld in een materiële en immateriële variant. Onder immateriële schade verstaan wij onder andere de volgende zaken: gederfde levensvreugde door het verlies van uw baan of het wegvallen van sociale contacten, littekens, nachtmerries en andere blijvende psychische en lichamelijke klachten. Voor dergelijke immateriële beschadigingen is het mogelijk smartengeld aan te vragen. Hoewel meestal alleen de benadeelde zelf smartengeld ontvangt, krijgt men in sommige uitzonderlijke gevallen een vergoeding door shockschade, wanneer u getuige bent geweest van een ernstig ongeval en daar veel last van hebt.

letsel advocaat Den Helder

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Heeft u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Toen ik door een arbeidsongeval met een whiplash in het ziekenhuis belandde, vond ik direct een advocaat via de service van Letselschade Pro. Gelukkig maar, want nu heb ik een prachtige schadevergoeding gekregen. Vriendelijk en deskundig personeel.”
K. Van der Ploeg, Den Helder

Wat is letselschade?

Een letselschade advocaat wil u helpen bij alle zaken die te maken hebben met letselschade. Wat dit precies betekent? Dergelijke advocaten ondersteunen u bij het verkrijgen van een rechtmatige vergoeding voor al het letsel dat u door een ander is toegedaan. Dit gaat zowel om geestelijk als lichamelijk letsel. Hoewel de meeste letselschade zaken het gevolg vormen van een verkeersongeval of bedrijfsongeval, is het ook mogelijk om een zaak te beginnen omtrent leed opgelopen bij het sporten of tijdens een avondje uit. Via 088 444 7654 geniet u direct van een gratis telefonische intake met onze service waarna wij u in contact brengen met één van de letselschade advocaten uit de regio Den Helder.

Crush letsel

Wanneer er een ernstig verkeersongeval plaatsvindt, dan zal er in de meeste gevallen ook sprake zijn van crush letsel, ook wel een beknelling genoemd. Men spreekt in de medische wereld pas van een beknelling wanneer het slachtoffer niet zelfstandig het beknelde lichaamsdeel vrij kan maken uit het voertuig. Bent u getuige van een verkeersongeval, en is er iemand bekneld geraakt? Ga dan niet eigenhandig de beknelde persoon bevrijden, om de kans op (extra) rugletsel te beperken. Een beknelling bestaat niet alleen bij een verkeersongeval, maar kan tevens het gevolg zijn van een bedrijfsongeval. Een ernstige vorm van crush letsel ontstaat bij een bedelving.


Medische fout

Een arts weet nooit zeker of er complicaties kunnen optreden. Een complicatie is niet direct een medische fout, maar als de arts niet juist handelt dan kan dit wel tot een medische fout leiden. In juridische zin spreekt men van een medische fout wanneer het duidelijk is dat een redelijk handelende en bekwame beroepsgenoot beter had gehandeld dan de arts die u heeft behandeld. Als u denkt dat u te maken hebt met een medische fout dan moet u dit zelf bewijzen, alleen dan kunt u een vergoeding claimen. U kunt bijvoorbeeld bewijs verzamelen door een second opinion bij een andere arts aan te vragen.

Shockschade

Indien u op schokkende wijze wordt geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van een ongeluk dan komt u wellicht in aanmerking voor shockschade. Dit is de psychische schade die u door een gruwelijke gebeurtenis kunt oplopen. Als u shockschade hebt dan is er sprake van het posttraumatische stress syndroom. Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De betrokkene moet rechtstreeks geconfronteerd zijn met het ongeval, ter plekke of direct erna. Een psychiater moet aangeven dat hierdoor een psychiatrisch ziektebeeld (PTSS) is ontstaan. De Hoge Raad geeft bovendien aan dat er meestal een nauwe affectieve band is tussen het slachtoffer en de betrokkene.

RSI

letselschade werk Den Helder
Een voorbeeld van een bedrijfsongeval, dat men schaart in de categorie beroepsziekte, is RSI. Een Repetative Strain Injury ontstaat op het moment dat iemand dezelfde beweging te vaak maakt, en hierdoor last van overmatige spierspanningen krijgt. Met name communicatiemedewerkers hebben vaak last van RSI klachten. Het aansprakelijk stellen van de werkgever voor de RSI is alleen een optie als deze de ARBO voorwaarden niet naleeft, en eerdere klachten niet serieus heeft genomen. De advocaten van een advocatenkantoor kunnen samen met u kijken naar de situatie en de kans op succes in een letselschadeproces.

Burn-out

geestelijk letsel Den Helder
Een andere beroepsziekte die als bedrijfsongeval aangemerkt kan worden is een burn-out. Een burn-out ontstaat wanneer net niet meer om kan gaan met de stress en eisen van het werk, eventueel in combinatie met een privésituatie die veel eist. De aansprakelijkheid voor de burn-out ligt alleen bij de werkgever als deze een te hoge werkdruk aangeeft, en op het moment dat u bewijs kunt leveren voor het aangeven van deze last bij de leidinggevende. Daarnaast zitten er nog een aantal voorwaarden aan de aansprakelijkheid verbonden. U vindt meer informatie over de regelgeving op het internet, of bij één van de advocaten uit de regio Den Helder.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Eén van de zaken waarvoor het tevens mogelijk is een vergoeding te krijgen is een hondenbeet. Hoewel veel van onze klanten de ernst van een hondenbeet niet inzien, kan dit naast materiële, ook immateriële gevolgen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een irreële angst voor honden, en nachtmerries. Wilt u het hondenbaasje aansprakelijk stellen? Neem dan contact met ons op voor een kosteloze intake. Wij brengen u vervolgens in verbinding met een letselschadebureau uit regio Den Helder. Eén van de advocaten zal u vervolgens adviseren over een verdere aanpak en u bijstaan tijdens het proces zodat u krijgt waar u recht op hebt.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Wij noemden al dat voor het verkrijgen van een vergoeding het noodzakelijk is de tegenpartij aansprakelijk te stellen. De mogelijkheid voor het aansprakelijk stellen hangt met name af van de mate van bewijsmateriaal die u verzamelt. Bij een verkeersongeval is het bijvoorbeeld noodzakelijk om getuigenverklaring te hebben, en bij een arbeidsongeval komen additionele bewijsmaterialen zoals gegevens over de arbeidssituatie van pas. Het aansprakelijk stellen van een arts tot slot is het lastigst. Dit komt doordat niet elke medische fout de verantwoordelijkheid van de arts is. Advocaten van een advocatenkantoor uit de omgeving van Den Helder kunnen u desgewenst informeren over de opties en voorwaarden voor het aansprakelijk stellen.


Smartengeld

smartengeld claimen Den Helder
Smartengeld is de al omvattende benaming voor de (geldelijke) schadevergoeding die u rechtsmatig verdient na gederfde levensvreugde, pijn en andere immateriële schade door een ongeval dat een ander veroorzaakt heeft. De hoeveelheid smartengeld waar u recht op hebt is afhankelijk van onder meer de aard en ernst van het letsel, alsmede de duur van het genezingsproces, en persoonlijke- en omgevingsfactoren. Ongevallen worden opgedeeld in licht tot zeer zwaar letsel, waarbij de kostenvergoeding soms oploopt tot €70.000,- na onder andere een dwarslaesie.

Dankzij onze service komt u in contact met ervaren advocaten uit Den Helder welke u kunnen voorzien van een duidelijk advies.

Letselschade claimen

letselschade no-cure no-pay Den Helder
Als u letselschade wilt claimen dan is het verstandig om hiervoor een advocaat in te schakelen. Deze is ervaren en weet precies welke stappen hij moet ondernemen. Daarnaast weet een expert precies welke kosten u moet meerekenen in het claimen van een letselschadevergoeding. Het is allereerst belangrijk dat de aansprakelijkheid van de tegenpartij wordt vastgesteld. Dit wordt gedaan per aangetekende post. Wanneer er geen aansprakelijke tegenpartij is dan hebt u immers niemand om de letselschadevergoeding op te verhalen. Als deze wordt erkend dan zal de advocaat de letselschadeclaim berekenen en met de tegenpartij de uiteindelijke schadeclaim vaststellen.

Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. De medewerkers van Letselschade Pro uit Den Helder helpen u met het vinden van een gespecialiseerde advocaat.
Bel 088 444 7654

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Als de hoogte van een letselschadevergoeding wordt bepaald, dan kijkt de rechter naar eerdere, vergelijkebare zaken. Alle eerdere letsel zaken zijn namelijk vastgelegd in de Smartengeld gids. Als u wilt weten hoe hoog uw vergoeding gaat zijn kunt u daarom naar vergelijkbare zaken kijken. Hier volgen een aantal voorbeelden. Door een verkeerde diagnose van een arts is de juiste behandeling te laat gestart. Een vinger moest worden geamputeerd waarna het slachtoffer een vergoeding kreeg van €13.613,-. In een andere zaak is €10.000,- uitgekeerd. Het slachtoffer was van achteren aangereden en kon door de whiplash 10 maanden niet werken. Hij is voor de helft afgekeurd, kan lievelingssporten niet meer doen en heeft blijvende concentratiestoornissen en nekklachten.

Kosten letselschade specialist

Benieuwd naar de kosten van een letselschade specialist? Deze worden door verschillende factoren beïnvloed. Denk hierbij aan het honorarium van een advocaat, de kosten voor het opvragen van medische informatie en kosten voor het eventueel inschakelen van experts zoals medisch- of arbeidsdeskundigen of bedrijfskundigen en actuarissen. In principe komen de kosten voor de rekening van de aansprakelijke verzekeraar of wederpartij. U begrijpt dat het lastig is om hier een duidelijk antwoord op te geven. Het is voor een prijsindicatie daarom verstandig om een advocaat te contacteren via onze service. Wilt u een gratis telefonische intake? Bel dan: 088 444 7654.


Tips bij letselschade

Hebt u te maken met letselschade? Wellicht hebt u iets aan deze tips. Houd vanaf de eerste dag uw klachten en de schade bij. De aansprakelijke partij moet de kosten die u door het ongeval maakt vergoeden. Bewaar daarom ook alle bonnen als u denkt dat de kosten van belang zijn. Maak daarnaast foto’s van de plek van het ongeval en noteer gegevens van getuigen. Ga langs bij uw huisarts zodat deze kan vaststellen dat uw letsel en klachten door het ongeval zijn veroorzaakt. Bouw ook een dossier op en bewaar hierin al het (bovengenoemde) bewijsmateriaal zodat u alles makkelijk kunt terugvinden.

Letselschade Pro Den Helder neemt graag uw situatie met u door, zodat wij u in contact kunnen brengen met een erkende en ervaren advocaten.

Heeft u recht op smartengeld?

Gratis telefonische intake

Hebt u letsel opgelopen door een ongeval en ligt de aansprakelijkheid bij iemand anders? Bent u hiervoor op zoek naar een advocaat die u kan bijstaan? Wij zijn zelf geen advocatenkantoor maar we kunnen u wel op weg helpen. U kunt namelijk bellen met 088 444 7654 voor een gratis telefonische intake. Als u tijdens de intake uw specifieke zaak aan ons hebt uitgelegd, dan gaan wij voor u aan de slag. Wij brengen u namelijk in contact met een ervaren letselschade advocaat uit de regio Den Helder zodat deze u verder kan helpen. Wij zorgen ervoor dat u in goede handen bent.

Bel vandaag nog 088 444 7654 voor een gratis telefonische intake. Wij brengen u in contact met een letselschade advocaat die u vervolgens verder helpt!

Vraag een gratis consult aan