letselschade advocaat Eelde

Letselschade advocaat Eelde

Een ongeluk zit in een klein hoekje, net als letselschade dus. Als u niet aansprakelijk bent voor het voorval dan kunt u de letselschade verhalen op de wederpartij. Dit vereist echter vaak specialistische kennis. De advocaten van een advocatenkantoor in Eelde hebben deze kennis in huis en maken zich graag sterk voor uw recht op een financiële vergoeding na een verkeer- of arbeidsongeval in of rond Eelde. Naast hulp van een advocaat bij een verkeersongeval, of bedrijfsongeval is het ook mogelijk een advocatenkantoor in te schakelen voor medische fouten of andere incidenten waarbij u letsel hebt opgelopen. Bel vandaag nog 088 444 7654 voor een gratis intakegesprek bij onze service. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met een advocatenkantoor in Eelde. De advocaten zullen u vervolgens verder helpen bij het letselschadeproces. Liever contact per email? Vul dan het contactformulier op deze pagina in en u ontvangt snel een reactie.

Hoe werkt onze service?

Benieuwd hoe onze service werkt? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Ondanks dat wij zelf geen advocatenkantoor zijn komt u via ons wél eenvoudig in contact met advocaten uit de omgeving van Eelde. Wij zijn namelijk 24 uur per dag bereikbaar via 088 444 7654. Tijdens een gratis, telefonisch intakegesprek legt u uw situatie aan ons uit. Vervolgens zorgen wij ervoor dat u in contact komt met een advocaat uit regio Eelde met ervaring op het gebied van letselschade. Een voordeel van onze service is dat deze helemaal gratis is. Het intakegesprek is bovendien geheel vrijblijvend. Daarnaast vindt u via ons altijd snel een advocaat voor uw specifieke zaak.

Hoe ziet een letselschadetraject er uit?

Een letselschadetraject ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

  1. U zult allereerst een advocaat contacteren, bijvoorbeeld via onze service.
  2. Tijdens het eerste gesprek wordt er besproken wat er precies is gebeurd, de letselschade expert bekijkt uw bewijs en beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor een schadevergoeding.
  3. Als dit het geval is dan zal de advocaat namens u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit wordt gedaan met een aangetekende brief.
  4. Vervolgens wordt de hoogte van de schadeclaim bepaalt. Als de aansprakelijkheid wordt erkend dan gaat de advocaat in gesprek met de tegenpartij.
  5. Het traject wordt pas afgesloten wanneer u hebt ontvangen waar u recht op hebt en wanneer u geen klachten meer hebt.

Wat doet een letselschade expert?

Een advocaat kan verschillende dingen voor u betekenen wanneer er letsel is ontstaan door bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Advocaten beschikken allereerst over ervaring en expertise. Als bij u letsel is ontstaan dan geeft een letselschade expert u juridische hulp. Hij informeert uw rechten na een ongeluk. Daarna legt hij de aansprakelijkheid bij de wederpartij. Als dit is erkend dan gaat hij voor u aan de slag om een schadevergoeding te regelen in verband met de materiële en immateriële letselschade. Als u via ons intakegesprek in verbinding komt met een letselschade advocaat, dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op hebt.

Vrijblijvend advies

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist

Onderdelen op deze pagina:


Verkeersongeval

letselschade na verkeersongeval Eelde
In rechtszaken spreekt men van een verkeersongeval zodra een gemotoriseerd voertuig in botsing komt met een ander voertuig, fietser of voetganger. Bij een verkeersongeval ontstaat in de meeste gevallen voornamelijk materiële schade, maar kan ook een whiplash of traumatische stress (immateriële letselschade) tot gevolg hebben. Advocaten van een advocatenkantoor in de omgeving van Eelde ondersteunen u graag bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Hiervoor dient u na het verkeersongeval getuigenverklaringen te verzamelen en het liefst een situatieschets te maken van de toedracht.

Arbeidsongeval

letselschade arbeidsongeval Eelde
Letselschade kan niet alleen ontstaan bij een verkeersongeval, ook bij een bedrijfsongeval is letsel gebruikelijk. Met een arbeidsgeval bedoelen we niet alleen een val van een steiger of een ongeluk met een machine, ook een beroepsziekte zoals een burn-out is een vorm van een arbeidsongeval. Het is eventueel mogelijk om de aansprakelijkheid van het arbeidsongeval bij uw werkgever neer te leggen. Dit is bijvoorbeeld een optie wanneer de werkgever na eerdere klachten niet heeft geprobeerd de situatie te veranderen. Daarnaast kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor een arbeidsongeval wanneer hij of zij niet aan de zorgplicht heeft voldaan.

Vergoeding na bedrijfsongeval

De kostenvergoeding die u kunt aanvragen na een verkeer- of bedrijfsongeval wordt meestal verdeeld in twee delen: een schadevergoeding en smartengeld. Smartengeld is de term die wordt gebruikt voor het geld dat u krijgt als compensatie voor onder andere gederfde levensvreugde, het verlies van sociale contacten of een verminderd werkvermogen. Dit zijn de zogeheten immateriële gevolgen van een arbeidsongeval. Hoe hoog de kostenvergoeding uiteindelijk wordt is afhankelijk van de mate van letsel. De uiteindelijk vergoeding kan oplopen tot duizenden euro’s.

bedrijfsongeval Eelde
Bel 088 444 7654

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Neem telefonisch contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Materiële schade

Het is onder andere mogelijk om materiële schade te claimen. Letsel dat direct in geld uit te drukken is, noemt men ook wel materiële schade. Het gaat dan om zaken als beschadigingen aan eigendommen (kleding, voertuig, etc.), extra reiskosten, misgelopen inkomen, of de noodzaak voor het inhuren van huishoudelijke hulp. Daarnaast is het tevens een optie om een vergoeding aan te vragen voor de gemaakte rechtskosten (buitengerechtelijk). De vorm van schade is eenvoudig te bepalen met behulp van gemaakte kosten. Eén van de advocaten uit regio Eelde kan voor u tijdens het letselschadetraject berekenen wat de gemaakte materiële schade is.

Immateriële schade

Een deel van het letsel dat een slachtoffer oploopt tijdens een ongeval is niet direct aantoonbaar. Denk bijvoorbeeld aan blijvende lichamelijke beperkingen of littekens, of een verminderd werkvermogen. De term die professionals voor dergelijk leed gebruiken is immateriële schade. Andere voorbeelden van immateriële letselschade zijn het verlies van sociale contacten, gederfde levensvreugde of blijvende psychische klachten als posttraumatische stress, angst voor autorijden of nachtmerries en depressies. Hoewel dergelijke klachten niet in geld uit te drukken zijn is het mogelijk hiervoor een vergoeding aan te vragen. Een advocaat uit een advocatenkantoor in de omgeving van Eelde kan samen met u kijken naar de gevolgen van het ongeluk en de mogelijkheden voor smartengeld.

letsel advocaat Eelde

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Heeft u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Bij een verkeersongeval liep ik een whiplash op. Gelukkig kon ik met hulp van een advocaat die ik vond dankzij de service van Letselschade Pro een schadevergoeding op de motorrijder verhalen die me aanreed.”
K. Van der Ploeg, Eelde

Wat is letselschade?

Letselschade is de term die een advocaat gebruikt voor elke vorm van letsel die u oploopt door toedoen van een ander. Hoewel letselschade in de meeste gevallen het gevolg is van een verkeersongeval of arbeidsongeval, kan het ook optreden bij een sportwedstrijd of tijdens een avondje uit. De term letselschade omvat zowel lichamelijk als geestelijk leed. Wilt u meer weten over de strekking van het begrip letselschade, of hebt u vragen over het verkrijgen van een vergoeding voor opgelopen fysiek of psychisch letsel? Bel dan met onze service via 088 444 7654 zodat wij u in verbinding kunnen brengen met één van de advocaten met als werkgebied regio Eelde.

Crush letsel

Een begrip dat vaak wordt toegepast in letselschadeprocessen is ‘crush letsel’. Wij geven dit ook wel aan met de term beknelling. Crush letsel staat voor alle medische klachten die het gevolg vormen van een beknelling in een voertuig of industriële machine. Daarnaast kan een beknelling ook in extreme vorm voorkomen: bij een lawine, aardbeving of het instorten van gebouwen. In dat geval spreken wij van een bedelving. Bent u getuige van een ongeval waarbij iemand bekneld of bedolven raakt? Bel dan direct de hulpdiensten en probeer te communiceren met het slachtoffer zodat deze wakker blijft. Probeer nooit zelf de persoon te bevrijden in verband met mogelijk intern letsel.


Medische fout

Als u door een medische fout blijvend letsel oploopt dan hebt u recht op een schadevergoeding. Het is echter niet zo eenvoudig om dit te claimen. Bij een medische fout geldt namelijk dat deze bewezen moet worden. Een vergoeding is alleen mogelijk als er voldoende bewijs is, en die bewijslast ligt bij de patiënt. Daarnaast is het niet zo dat er bij een complicatie direct van een medische fout kan worden gesproken. Complicaties kunnen altijd optreden en een arts kan hier soms niets aan doen. Was de arts echter onzorgvuldig? En kunt u aantonen dat een collega in dezelfde omstandigheden anders zou hebben gehandeld waardoor de complicatie niet was ontstaan? Dan wordt er gesproken van een medische fout.

Shockschade

Shockschade is de psychische schade die door een gruwelijke gebeurtenis ontstaat. Hierdoor lijdt u aan het posttraumatische stress syndroom. Dit ontstaat bijvoorbeeld als u op zeer schokkende wijze met de verschrikkelijke, directe gevolgen van een ongeluk werd geconfronteerd. Dit kan ter plaatse of na het ongeval voorkomen. Een voorwaarde hiervoor is dat een psychiater de shockschade als een psychiatrisch ziektebeeld moet aanmerken. Daarnaast moet er een verband zijn tussen de traumatische gebeurtenis en de psychische schade. De shock doet zich volgens de Hoge Raad veelal voor als er een nauwe affectieve band tussen het slachtoffer en de betrokkene was. Als u shockschade hebt dan komt u in aanmerking voor een vergoeding.

RSI

letselschade werk Eelde
Wij noemden al dat een beroepsziekte ook valt onder de term bedrijfsongeval. Een beroepsziekte die vaak voorkomt is RSI. De afkorting staat voor Repetative Strain Injury. Dit betekent dat het gaat om blessures die ontstaan door herhaalde bewegingen, welke een overmatige spierspanning tot gevolg hebben. Voor het krijgen van een kostenvergoeding voor RSI of een ander bedrijfsongeval, dient u de werkgever aansprakelijk te stellen. Hebt u hulp nodig van één van de advocaten van een advocatenkantoor uit regio Eelde voor het vaststellen van de aansprakelijkheid? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij brengen u in verbinding met advocaten welke u graag verder helpen bij de procedure.

Burn-out

geestelijk letsel Eelde
Een andere beroepsziekte die bij de categorie arbeidsongeval hoort is de burn-out. Een burn-out is een lastig te bewijzen klacht, zeker omdat het vaak het gevolg is van een samenloop van omstandigheden. Heeft één van uw werknemers een burn-out gekregen, of zit u zelf thuis met een burn-out? Zorg er dan voor dat u alle feiten op een rij heeft. Ga na wanneer de klachten begonnen, en kijk of de situatie al eens onder de ogen is gekomen van de leidinggevenden. Dit is noodzakelijk in verband met het vaststellen van de aansprakelijkheid voor de burn-out klachten door de advocaten van beide partijen.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Wij hebben hierboven gesproken over vele grote gevolgen van een bedrijfsongeval of verkeersongeval. Naast het grote immateriële en materiële letsel, is het ook mogelijk dat u enkele kleinere gevolgen ondervindt van een situatie. Een voorbeeld hiervan is een hondenbeet. Wie gebeten wordt door een hond moet een tetanusprik halen in het ziekenhuis, en meestal is er sprake van gescheurde kleding. Beide zaken hoeven niet veel geld te kosten, maar u wilt deze waarschijnlijk wel graag terugkrijgen van de verantwoordelijke. Zorg bij een hondenbeet daarom ook voor foto’s van de beet, voor getuigenverklaring van eventuele omstanders, en de gegevens van de hondenbaas.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Wilt u een letselschadevergoeding ontvangen? Dan moet u eerst de aansprakelijkheid bij iemand neerleggen. Als er niemand aansprakelijk is dan kunt u immers de kosten op niemand verhalen. Zoals gezegd is het voor zowel een verkeer- als bedrijfsongeval, een mishandeling en medische fout noodzakelijkheid om iemand voor de klachten aansprakelijk te stellen. Deze aansprakelijkheid is bijvoorbeeld van belang voor de verzekering. Met name het aansprakelijk stellen van artsen is heel lastig, doordat zij door diverse wetten beschermd worden. In dit geval is de hulp van een erkend advocatenkantoor uit Eelde of de omgeving van Eelde dan ook wenselijk.


Smartengeld

smartengeld claimen Eelde
Wanneer u slachtoffer bent van letsel dan heeft u in bepaalde omstandigheden recht op smartengeld. Dit is een onderdeel van een schadevergoeding. Smartengeld is namelijk de vergoeding voor geleden immateriële schade zoals gederfde levensvreugde. Wanneer u twijfelt of u hiervoor in aanmerking komt dan is het wellicht verstandig om uw situatie met een advocaat te bespreken. Leg uw situatie aan ons voor via een gratis intakegesprek. Wij zorgen er vervolgens voor dat u met een advocatenkantoor in contact komt. De advocaten van dit kantoor zullen u vervolgens bijstaan in het verdere proces.

Via de service van Letselschade Pro komt u in verbinding met advocaten uit de omgeving van Eelde. Deze advocaten hebben ruime ervaring in het vak en voorzien u van een duidelijk advies.

Letselschade claimen

letselschade no-cure no-pay Eelde
Als u letselschade wilt claimen dan is het verstandig om hiervoor contact op te nemen met een letselschadebureau uit regio Eelde. Deze zal voor u aan de slag gaan. Een advocaat stelt met een aangetekende brief de wederpartij aansprakelijk voor de ondervonden schade. is de aansprakelijke wederpartij verzekerd? Dan gaat deze brief naar de verzekeraar. Vervolgens zal de tegenpartij in de meeste gevallen de aansprakelijkheid erkennen. Soms wordt er een voorschot op de letselschade gevorderd wanneer de aansprakelijkheid is erkend. De volgende stap is het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding zodat de advocaat dit voor u kan claimen bij de tegenpartij.

Bel 088 444 7654

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. De medewerkers van Letselschade Pro uit Eelde helpen u met het vinden van een gespecialiseerde advocaat.
Bel 088 444 7654

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Hoe hoog wordt mijn letselschadevergoeding? Omdat elke zaak anders is kan er van te voren geen eenduidig antwoord worden gegeven op deze vraag. Bij het bepalen van de hoogte kijkt de rechter naar eerdere zaken, dit kunt u ook doen voor een indicatie. Hier volgen een aantal voorbeelden. Een fietser is aangereden door een auto en heeft hierdoor schaafwonden, een gekneusd been en pijn in de schouders en nek. Er zijn geen blijvende klachten dus er is €500,- uitgekeerd. Door een hondenbeet lag een slachtoffer een week in het ziekenhuis. Ze was twee jaar arbeidsongeschikt en heeft blijvende ontsierende littekens. De letselschadevergoeding bedraagt €2.723,-.

Kosten letselschade specialist

Bent u benieuwd naar de kosten van een letselschade specialist? Deze worden door verschillende factoren beïnvloed. Denk hierbij aan kosten voor het afhandelen van de letselschadezaak zoals griffierecht en de kosten van een medisch adviseur en eventueel in te schakelen experts. Het is dan ook niet eenvoudig om deze vraag zomaar te beantwoorden. Voor een indicatie van de kosten kunt u het beste informeren bij één van de ervaren advocaten in Eelde. Bel 088 444 7654 voor een gratis intake bij onze service. Wij zorgen ervoor dat u eenvoudig en snel in contact komt met een advocaat die u verder kan helpen.


Tips bij letselschade

Als u een ongeluk hebt gehad dan is dit al naar genoeg. Om ervoor te zorgen dat uw letselschadezaak zo spoedig mogelijk verloopt hebben wij een aantal tips voor u verzameld. Als het ongeval net is gebeurd dan is het verstandig om, indien mogelijk, de contactinformatie van getuigen te verzamelen. Maak daarnaast foto’s van de plek waar het ongeluk gebeurde. Als u lichamelijke klachten hebt dan kunt u bij uw huisarts langs gaan. Deze kan bepalen of het letsel door het ongeval is veroorzaakt. Dit bezoek is bovendien belangrijk als bewijs. Bewaar dan ook alle afspraken met artsen evenals eventuele bonnen en brieven in een dossier.

Letselschade Pro Eelde neemt graag uw situatie met u door, zodat wij u in contact kunnen brengen met een advocaat in regio Eelde.

Heeft u recht op smartengeld?

Gratis telefonische intake

Het is verstandig om bij een letselschadezaak de hulp van een expert in te schakelen. Als u op zoek bent naar letselschade advocaten in Eelde dan bent u bij onze service aan het juiste adres. Voor een telefonische intake kunt u bellen met 088 444 7654. Tijdens dit intakegesprek kunt u vertellen wat er precies is gebeurd. Vervolgens zorgen wij ervoor dat u spoedig in contact komt met een advocaat voor uw specifieke zaak. De advocaat zal u vervolgens verder helpen in de letselschadezaak. De telefonische intake is geheel kosteloos en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Via onze service komt u in contact met een letselschade advocaat! Bel vandaag nog 088 444 7654 voor een geheel kosteloos intake gesprek.

Vraag een gratis consult aan