Letselschade advocaat Haaksbergen

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Bel direct: 088 444 7681

Nu bereikbaar

Letselschade advocaat Haaksbergen

Heeft u door toedoen van een ander letselschade opgelopen? Wilt u een schadevergoeding eisen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Of wilt u weten waarvoor u precies een letselschadevergoeding kunt claimen? Hier leest u alles over wat letselschade advocaten uit Haaksbergen voor u kunnen betekenen. Ook vindt u handige tips.

Bel naar 088 444 7681 en vraag een gratis adviesgesprek aan!

Of vul het contactformulier in. U krijgt dan een gratis intakegesprek met een letselschadespecialist. Deze specialist beoordeelt of u een zaak heeft en brengt u daarna in contact met een letselschade advocaat uit Haaksbergen of omgeving. Zo weet u zeker dat u de letselschadevergoeding krijgt waar u recht op heeft!

letselschade advocaat Haaksbergen

Hoe werken wij?

Wij zijn zelf geen advocatenkantoor, via onze service komt u wel in contact komen met een letselschade advocaat. U kunt ons zien als een tussenpersoon welke ervoor zorgt dat u met de juiste advocaat in contact komt. Als u ons belt dan bieden wij u een gratis telefonische intake.

Na deze intake brengen wij u in contact met een letselschade advocaat die u verder helpt bij uw specifieke zaak. Dit heeft voor u als voordeel dat u altijd in verbinding komt met een specialist die past bij uw zaak. Daarnaast is de intake gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Bel: 088 444 7681

Wat is letselschade?

Letselschade is alle lichamelijke, geestelijke en financiële schade die u bij of na een ongeval ondervindt. Een whiplash is een veelvoorkomende vorm van letselschade, maar ook een medische misser komt helaas voor. Niet alleen ziekenhuiskosten vallen onder letselschade kosten, maar ook verlies aan inkomsten of het moeten inschakelen van extra huishoudelijke hulp.

Een letselschadespecialist is op de hoogte van alle wetten en regels en weet dus ook precies waarvoor u een letselschadevergoeding kunt claimen en hoe hoog die moet zijn.

Een letselschadespecialist is op de hoogte van alle wetten en regels en weet dus ook precies waarvoor u een letselschadevergoeding kunt claimen en hoe hoog die moet zijn.

Wilt u weten hoe deze advocaten te werk gaan? Lees snel verder voor meer informatie of Vraag direct gratis een intakegesprek aan om u verder te laten adviseren.

Wat doen letselschade advocaten in werkgebied Haaksbergen?

Heeft u door toedoen van een ander schade opgelopen? Vaak weten mensen niet dat ze een vergoeding kunnen krijgen door diegene aansprakelijk te stellen voor de letselschade.

Wilt u letselschade claimen?

Schakel dan de hulp in van een letselschadebureau uit Haaksbergen! Een letselschade advocaat heeft verstand van alle wetten en regels die te maken hebben met iemand aansprakelijk stellen voor (materiële) schade. Er komt namelijk heel wat kijken bij een letselschadezaak. U moet bijvoorbeeld voldoende bewijsmateriaal verzamelen en de hoogte van de vergoeding moet worden vastgesteld. Een letsel advocaat uit Haaksbergen helpt u op professionele wijze door het hele traject heen.

Letselschade advocaat aan het woord

In deze video vertelt een letselschade advocaat over zijn werkzaamheden en wanneer het verstandig is een advocaat in te schakelen.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Een lestelschadetraject verloopt volgens een aantal stappen:

 • Oriëntatie. Door middel van een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een letselschadespecialist wordt bepaald of u een zaak heeft.
 • Inventarisatie. Het is belangrijk dat u voldoende bewijsmateriaal verzamelt, zoals foto’s van het ongeval, getuigenverslagen en een ingevuld schadeformulier.
 • Vaststellen aansprakelijkheid. Uw letsel advocaat uit Haaksbergen gaat met de tegenpartij in overleg om de aansprakelijkheid van te stellen. Soms is een gerechtelijke uitspraak nodig.
 • Constateren medische eindstand. De totale schade kan worden vastgesteld wanneer u helemaal genezen bent, of wanneer u niet verder zal genezen.
 • Eindafwikkeling. Een rechter stelt de letselschade bedragen vast en uw advocaat helpt u verder met de afhandeling van alle papieren. De letselschadevergoeding wordt op uw rekening gestort.
 • .

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval of tijdens uw werk en wilt u een letselschade traject starten? Laat u dan adviseren door een letselschade expert en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan.

letselschade Haaksbergen

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Wilt u weten hoe hoog uw schadevergoeding ongeveer moet zijn? Hieronder ziet een overzichtelijke opsomming van verschillende letselschade bedragen.

 • Bij klein letsel, zoals een ziekenhuisbezoek of een kneuzing is de hoogte van de vergoeding maximaal €2.000,-.
 • We spreken van licht, meervoudig letsel bij een ziekenhuisopname, meerdere kneuzingen of een hersenschudding. De hoogte van letselschade bedragen ligt tussen de €1.500,- en €3.000,-.
 • Een botbreuk of whiplash valt onder matige enkelvoudige schade. U kunt rekenen op ongeveer €3.500,- tot €9.000,-.
 • Bij zwaar letsel moet u denken aan blijvende schade of een gecompliceerde botbreuk. De letselschadevergoeding ligt gemiddeld tussen de €21.000,- en de €43.000,-.
 • Bij zeer zwaar letsel ligt de vergoeding tussen de €43.000,- en de €76.000,-. Voorbeelden zijn een dwarslaesie of blijvend hersenletsel.
 • Uitzonderlijk zwaar letsel heeft een vergoeding van meer dan €76.000,-. Denk bijvoorbeeld aan een blijvende handicap of verblijf in een psychiatrische inrichting.

Wilt u weten op hoeveel letselschadevergoeding u mogelijk recht hebt? Vraag dan gratis een intakegesprek aan! Een letselschade specialist adviseert u graag.

Hoe letselschade claimen?

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval en is iemand anders verantwoordelijk? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Hoe pakt u dat aan?

 • Neem contact op met een letselschadespecialist uit Haaksbergen door te bellen naar 088 444 7681 of het contactformulier in te vullen. Dit is gratis en vrijblijvend!
 • De specialist stelt aan de hand van een intakegesprek vast of u een zaak heeft.
 • Met een vakkundige en ervaren letsel advocaat uit Haaksbergen gaat u aan de slag om een schadevergoeding te claimen.

Waarom een specialist inschakelen? Een letselschade advocaat uit Haaksbergen heeft veel ervaring in letselschadezaken en is op de hoogte van alle wetten en regels. Het traject verloopt daardoor zo soepel mogelijk.

Bel 088 444 7681 voor advies van een specialist tijdens een een gratis intakegesprek!

Aansprakelijkheid vaststellen

Het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke voor een verkeer- of bedrijfsongeval, een medische fout of mishandeling is vrij ingewikkeld. Er bestaan onder meer voor artsen een groot aantal voorwaarden waar de fout aan moet voldoen, voordat de behandelend arts ook daadwerkelijk aansprakelijk is.

Het is daarom voor veel situaties waarbij u materiële of immateriële letselschade hebt opgelopen verstandig de hulp van een advocatenkantoor in te schakelen via een kosteloos intakegesprek van onze service. Wij brengen u in contact met een advocaat welke met u kijkt naar de opties en u adviseert over de waarschijnlijkheid van het aansprakelijk stellen voor de materiële schade.

smartengeld

Wat is smartengeld?

Advocaten in de letselschadewereld maken onderscheid tussen materiële en immateriële schade. Met immateriële schade wordt bedoeld alle leed en pijn als gevolg van de letselschade. Ook voor dit leed kunt u een schadevergoeding eisen, deze wordt smartengeld genoemd. Hoewel deze vergoeding niet een oplossing is voor het aangedane leed, het is wel een vergoeding die de situatie dragelijker maakt. Op smartengeld.nl leest u meer.

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van het genezingsproces, eventuele blijvende beperkingen en de leeftijd van het slachtoffer. Een letselschadebureau uit Haaksbergen regelt alles voor u: van het vaststellen van de aansprakelijkheid tot het afwerken van alle papieren.

Letselschade advocaat kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van letsel advocaten in Haaksbergen? U zult begrijpen dat het uurloon van een advocaat niet goedkoop is. Maar wist u dat de kosten in de meeste gevallen op de tegenpartij verhaald kunnen worden? De veroorzaker van een ongeluk moet namelijk niet alleen een letselschadevergoeding betalen, maar ook de kosten van het letselschadetraject.

Let op: het is mogelijk dat u zelf ook gedeeltelijk aansprakelijk bent. Zo kunt u voor 20% verantwoordelijk gesteld worden en de tegenpartij voor 80%. In dat geval betaalt u 20% van de rechtshulpkosten van de advocaten zelf.

Wilt u weten wat de exacte bedragen zijn? Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in!

Ervaren letsel advocaat uit Haaksbergen nodig?

Kies voor kwaliteit en vraag een gratis adviesgesprek aan!

Gratis intakegesprek aanvragen

Soorten letsel

Letselschade experts onderscheiden verschillende soorten letselschade. De soort letsel heeft invloed op de hoogte van de letselschadevergoeding en wie aansprakelijk gesteld wordt. Wist u bijvoorbeeld dat u werkgever verantwoordelijk is voor bedrijfsongevallen? Wat uw letsel ook is, het is belangrijk dat de afhandeling van de aansprakelijkheid snel en soep verloopt. Hoe zorgt u daarvoor? Het enige wat u hoeft te doen is een gratis én vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Letselschade door verkeersongeval

Omdat er steeds meer verkeersdeelnemers zijn, komt een verkeersongeluk in Haaksbergen helaas vaak voor. Onder een verkeersongeval vallen alle ongelukken die gebeuren in het verkeer: zoals een aanrijding met een fietser of voetganger of een andere automobilist. Wanneer u het slachtoffer van een verkeerongeluk bent, kan dat voor veel letselschade zorgen. Bij een aanrijding in Haaksbergen kunt u niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar ook geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan angsten, nachtmerries of rijangst. De verantwoordelijke partij moet hiervoor een letselschadevergoeding betalen.

Heeft u door een verkeersongeval lichamelijke en/of psychische letselschade opgelopen? En is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met de schadevergoeding wordt ervoor gezorgd dat u zelf niet opdraait voor de gemaakte medische kosten en andere onkosten, bijvoorbeeld misgelopen inkomsten. Een letselschadeadvocaat weet alles op het gebied van letselschade na een verkeersongeval. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het vast leggen van de kosten en het claimen van de schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na een verkeersongeval in Haaksbergen? Schakel een letselschadeadvocaat in! Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Let op: verzamel altijd zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de situatie, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.

letsel advocaat Haaksbergen

Letselschade door een arbeidsongeval

Heeft u een arbeidsongeval in Haaksbergen gehad? Onder een arbeidsongeluk wordt verstaan alle ongelukken die zich op de werkvloer afspelen. Volgens de wet moeten werkgevers zorgen voor een veilige werkomgeving. Gaat er toch iets mis? Dan is uw werkgever verantwoordelijk en kun u een vergoeding voor de letselschade claimen.

Niet alleen na een bedrijfsongeval kunt u een letselschadevergoeding eisen, ook na verschillende beroepsziektes is dat mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de kappersziekte of ziekte na het werken met gevaarlijke stoffen. Ook een burn-out, wanneer deze veroorzaakt wordt door stressfactoren op het werk, valt onder een bedrijfsongeval in Haaksbergen. Letselschade opgelopen? Een advocaat helpt u graag verder!

Letselschade door een medische fout

Wanneer u een medische behandeling moet ondergaan, is een medische misser natuurlijk het laatste waar u op zit te wachten. Toch komen deze fouten vaker voor dan u denkt! Bovendien is een medische fout lastig te bewijzen, omdat de grens met een complicatie vaak vaag is. Wanneer u een schadevergoeding wilt, moet u kunnen bewijzen dat uw behandelaren tekort zijn geschoten.

Hoe doet u dat?

Het is altijd verstandig om de hulp van een letsel advocaat uit Haaksbergen in te schakelen. Deze heeft kennis van de regels en wetten en ervaring met gelijksoortige zaken. Zo weet u zeker dat u de letselschadevergoeding krijgt waar u recht op heeft!

Wat is crush letsel?

Een vorm van letselschade die regelmatig voorkomt bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval is crush letsel. In medische termen wordt dit ook wel aangeduid als een beknelling. Bij een ongeval spreken we pas van een beknelling als het slachtoffer zelf niet meer in staat is om zich te bevrijden uit een voertuig of machine.

Bent u betrokken bij of getuige van een ongeluk waarbij iemand bekneld raakt? Houdt dan rekening met ontploffingsgevaar van een voertuig en eventueel rugletsel. Blijf wachten tot er professionele hulp komt. Bij een advocaat van een advocatenkantoor uit de regio Haaksbergen wacht men voor het afronden van een letselschade zaak altijd tot al het crush letsel zich geopenbaard heeft.

rsi

Last van RSI?

Wij gaven al aan dat er menig soort bedrijfsongeval bestaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand uitglijdt over een gladde vloer, of in de keuken een snijwond krijgt.

Een andere categorie binnen de bedrijfsgevallen is de beroepsziekte. Een beroepsziekte is een ziekte die ontstaat door omstandigheden op de werkvloer, bijvoorbeeld kapperseczeem of asbestlongen. Een ander voorbeeld van een beroepsziekte is RSI. Deze (voornamelijk) polsklachten ontstaan wanneer iemand te lang in een verkeerde houding aan het typen is.

Het is mogelijk om uw werkgever aansprakelijk te stellen, wanneer hij niet voldoet aan de ARBO-voorwaarden of eerdere klachten niet serieus heeft genomen.

Burn-out opgelopen?

Nog een klacht die onder de categorie bedrijfsongeval geschaard kan worden is een burn-out. Burn-out klachten bestaan uit klachten op het gebied van stress, oververmoeidheid en een gebrek aan concentratie. Door de burn-out is het mogelijk dat u enkele maanden tot een jaar niet meer de normale werkzaamheden kan uitvoeren. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van aansprakelijkheid.

Bel 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek. Wij koppelen u vervolgens aan een advocatenkantoor in Haaksbergen. De advocaten helpen u desgewenst graag bij het bekijken van de situatie en zullen u vervolgens adviseren over de te nemen stappen.

Tijdens uw werk gebeten door een hond?

Stelt u zich voor dat u tijdens een frisse wandeling plots door een loslopende hond gebeten wordt. Een hondenbeet kan veel schade veroorzaken. Niet alleen vervelende wonden en littekens behoren tot de mogelijke schade, maar ook geestelijke schade zoals angst voor honden en nachtmerries.

Wie is bij een hondenbeet verantwoordelijk?

In Nederland is de eigenaar van een hond altijd aansprakelijk voor schade die het dier veroorzaakt. Onkosten door een hondenbeet moeten daardoor ook door de eigenaar vergoed worden. Daarnaast kan een schadevergoeding geëist worden, zoals een vergoeding voor overig leed. Door een hondenbeet letselschade in Haaksbergen opgelopen? Schakel een letselschadespecialist in!

Welke schades worden vergoed?

Letselschade advocaten uit Haaksbergen maken onderscheid tussen immateriële schade en materiële schade. Materiële schade laat zich gemakkelijk in geld uitdrukken, omdat het bijvoorbeeld de kosten voor medische behandelingen zijn of van gemist inkomen.

Bij immateriële schade ligt dat wat lastiger. Immateriële schade is namelijk lichamelijke of psychische schade die ontstaan is na een ongeluk, zoals angstgevoelens of blijven lichamelijke letselschade. De advocaten van letselschadebureau uit Haaksbergen heeft ervaring met deze gevallen en voorziet u graag van deskundig en persoonlijk advies!

materiële schade

Materiële schade

Bij een ongeluk ontstaat eigenlijk altijd materiële schade. Daarmee wordt bedoeld de stoffelijke, in geld uit te drukken schade.

U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de medische kosten die verbonden zijn aan het genezen van uw verwondingen, maar ook aan de reiskosten van en naar het ziekenhuis. Ook misgelopen inkomsten, de kosten van het inschakelen van huishoudelijke hulp en benodigde aanpassingen in huis vallen onder materiële schade.

Omdat materiële schade in geld uit te drukken is, is het berekenen van de schadevergoeding vaak niet lastig. Bij immateriële schade is dat wel lastig. Lees snel verder om daar meer over te weten te komen.

Immateriële schade

De gevolgen van een verkeersongeval of bedrijfsongeval worden vaak maar ten dele direct duidelijk. Er bestaat naast materiële letselschade, namelijk ook nog immateriële of geestelijke schade.

Bij immateriële letselschade moet u bijvoorbeeld denken aan gederfde levensvreugde door het verlies van een baan of sociale contacten, blijvende lichamelijke of psychische beperkingen zoals angst voor autorijden of littekens, en het niet meer kunnen uitoefenen van werk of hobby’s. Omdat deze vormen van immaterieel leed lastig te bewijzen zijn, raden wij aan om in contact te komen met een advocaat uit de regio Haaksbergen. Hij kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor smartengeld.

Shockschade

Shockschade loopt u niet op door zelf slachtoffer van een ongeluk te zijn, maar door een ernstig ongeluk van dichtbij te zien gebeuren. U wordt daarbij op schokkende wijze geconfronteerd met de gruwelijke gevolgen van het ongeluk. Hoewel u er zelf niet bij betrokken was, kunt u als getuige toch veel (psychische) shockschade oplopen.

Shockschade geeft een psychiatrisch ziektebeeld, dat door een psychiater moet worden vastgesteld. Alleen dan kunt u een schadevergoeding krijgen voor gemaakte kosten, zoals verlies van inkomsten, en smartengeld, als vergoeding voor het leed dat u ondergaat.

Heeft een dierbare een ongeluk gehad? Lees snel verder voor meer informatie over affectieschade.

affectieschade

Wat is affectieschade?

Heeft een dierbare of naaste van u een (ernstig) ongeluk gehad en daar blijvende schade aan over gehouden? Dan is niet alleen voor diegene erg zwaar, maar ook voor u als naaste. Het zien van het leed en de pijn bij uw naaste veroorzaakt bij u ook veel leed. Dat leed noemt men wel affectieschade. Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk om voor affectieschade een vergoeding te claimen bij de schuldige partij.

Voor wie?

Enkel directe naasten, zoals partners en kinderen, komen in aanmerking voor een vergoeding van affectieschade. Vraag de hulp van een letsel advocaat uit Haaksbergen, zodat u prettig wordt begeleid in het schadetraject.

Wanneer recht op overlijdensschade?

Er komt veel op u af wanneer een dierbare komt te overlijden door toedoen van een ander. Niet alleen moet u veel praktische zaken regelen en daarnaast de eerste schok en het enorme verdriet verwerken. Bent u daarnaast van de overledene afhankelijk in levensonderhoud? Dan kunt u een vergoeding voor overlijdensschade claimen. Er valt namelijk door het overlijden een inkomen weg. De nabestaanden hebben recht op een vergoeding daarvan.

Welke nabestaanden hebben recht op overlijdensschade?

In de wet staat beschreven dat de wettige partner, minderjarige kinderen en andere familieleden die van de overledene afhankelijk waren voor levensonderhoud recht hebben op een vergoeding van overlijdensschade.

Advies nodig van een letselschadebureau uit Haaksbergen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek of u recht hebt op letselschadevergoeding.

Gratis intakegesprek

Tips bij het kiezen van letselschade advocaat

Letselschade opgelopen in Haaksbergen? Wilt u iemand anders aansprakelijk stellen voor materiële schade? Een letsel advocaat uit Haaksbergen is u graag van dienst met hulp bij het eisen van een letselschadevergoeding.

Hoe weet u zeker dat u een goede specialist inschakelt?

 • Een vakkundige expert wordt gekenmerkt door een daadkrachtige aanpak en een snelle afhandeling van de zaak.
 • Bij De Letselschade Raad aangesloten advocaten zijn altijd professioneel en laten zich regelmatig bijscholen. Op deletselschaderaad.nl leest u meer voer deze advocaten.
 • Via het contactformulier op deze pagina komt u altijd in contact met een letselschade-expert uit uw omgeving en vervolgens een gespecialiseerde letselschade advocaat uit Haaksbergen.

Letselschade advocaten in Haaksbergen gaven eerder al advies bij:

Bedrijfsongeval in Enschede
Immateriële schade in Zwolle
Hoogte letselschadevergoeding in Hengelo
Aansprakelijkheid ongeval in Deventer
Letselschade claimen in Almelo
Arbeidsongeval in Kampen
Uitkeren materiële schade in Rijssen
Letselschade op werk in Oldenzaal
Hoogte smartengeld in Nijverdal
Aansprakelijkheid letsel in Borne

letselschade advocaten Haaksbergen

Letselschade in Haaksbergen? Bel voor een gratis intakegesprek!

Bent u slachtoffer geworden van een ongeluk waar u zelf niets aan kon doen? Heeft u daarbij (blijvend) lichamelijk letsel opgelopen, of geestelijke schade? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Veel mensen zijn niet op de hoogte van alle mogelijkheden voor het opeisen van een schadeclaim. Een letselschadespecialist heeft die kennis en ervaring gelukkig wel en deelt deze graag met u.

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan!

Dit gesprek is bovendien geheel vrijblijvend; u zit dus nergens aan vast. Liever direct contact? Bel dan naar 088 444 7681 en krijg gelijk een letselspecialist aan de lijn, die beoordeelt of u een zaak heeft. Een letselschade advocaat uit Haaksbergen is u vervolgens graag van dienst!

Bel direct 088 444 7681

Nu bereikbaar