Letselschade advocaat Haarlem

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Bel direct: 088 444 7681

Nu bereikbaar

Letselschade advocaat Haarlem

Heeft u bij een ongeluk in Haarlem letselschade opgelopen? Wanneer de schade door iemand anders veroorzaakt is, kunt u een letselschadevergoeding claimen. Met de hulp van letselschade advocaten uit Haarlem vergroot u de kans dat de verantwoordelijke partij de schade vergoedt.

Bel 088 444 7681 en vraag een gratis adviesgesprek aan!!

U komt dan direct in contact te komen met een letselschadespecialist. Hij bekijkt of u een zaak heeft en zorgt er dan voor dat u een goede letsel advocaat krijgt toegewezen. Op deze pagina leest u alles over hoe een letselschade traject verloopt. Tevens krijgt u informatie over letselschade advocaat kosten en leest u wie deze betaalt.

letselschade advocaat Haarlem

Hoe werken wij?

Wij zijn geen advocatenbureau. Veel mensen vragen zich daarom regelmatig af waar wij hen mee kunnen helpen. Er is echter een breed aanbod aan advocaten in Haarlem en als slachtoffer weet u waarschijnlijk niet welk letselschadebureau u de beste hulp kan bieden. Zeker als midden in uw herstel zit, heeft u geen energie om op zoek te gaan naar een letselschadespecialist.

Daarom helpen wij u! Bel naar 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek, waarin een letselschadespecialist u zaak bekijkt en u advies geeft. Daarna brengt de expert u in contact met een advocaat gespecialiseerd in uw letselschade, die u gedurende uw zaak professioneel ondersteunt.

Bel: 088 444 7681

Wat is letselschade?

Letselschade is zowel de lichamelijke als geestelijke schade die iemand ondervindt na een ongeluk. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld een whiplash, een medische misser of een burn-out door te veel spanning op uw werk. Maar ook het verlies aan inkomsten en kosten voor extra huishoudelijke hulp vallen onder letselschade kosten.

Advocaten binnen de letselschade in Haarlem maken onderscheid tussen materiële en immateriële schade. Materieel letsel laat zich door advocaten gemakkelijk in letselschade bedragen uitdrukken. Bij immateriële schade is dat veel lastiger.

Vraag gratis een intakegesprek aan om u verder te laten adviseren.

Wat doen letselschade advocaten in werkgebied Haarlem?

Wilt u weten wat een letselschadebureau in Haarlem doet? Wanneer u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan dient het letsel door de verantwoordelijke partij vergoed te worden.

Hoe helpt een letselschade advocaat uit Haarlem daarbij?

Bij letselschade claimen komt heel wat kijken. Uw letselschade advocaat uit Haarlem helpt u tijdens het hele traject. Met het aansprakelijk stellen van de veroorzaker tot het voeren van een rechtszaak en het afhandelen van alle papierwerk. Niet alleen krijgt u deskundig hulp, ook heeft u zelf minder omkijken naar het schadetraject. Vul het formulier in voor een gratis én vrijblijvend adviesgesprek!

Letselschade advocaat aan het woord

In deze video vertelt een letselschade advocaat over zijn werkzaamheden en wanneer het verstandig is een advocaat in te schakelen.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Heeft u door toedoen van een ander letsel opgelopen? Dan wilt u die schade vast vergoed hebben. Hoe verloopt een traject met letselschade experts precies? In grote lijnen doorloopt u de volgende stappen:

 • Oriëntatie. U belt naar 088 444 7681 of vult het contactformulier in voor een gratis (telefonisch) adviesgesprek met een letselschadespecialist. Deze bepaalt of u een zaak heeft.
 • Inventarisatie. Voor een goede zaak is het belangrijk dat u bewijsmateriaal verzamelt, zoals ooggetuigenverslagen.
 • Vaststellen aansprakelijkheid. In overleg met de tegenpartij bepalen de advocaten wie aansprakelijk is. Soms is een rechterlijke uitspraak nodig.
 • Constateren medische eindstand. Wanneer u helemaal genezen bent of niet verder zal genezen kan de totale schade opgemaakt worden.
 • Eindafwikkeling. Een rechter stelt de hoogte van de letselschadevergoeding vast. Uw letsel advocaat uit Haarlem helpt u vervolgens verder met de afhandeling.

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval of tijdens uw werk en wilt u een letselschade traject starten? Laat u dan adviseren door een letselschade expert en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan.

letselschade Haarlem

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor immateriële of materiële schade? Hieronder leest u met welke bedragen u gemiddeld rekening kunt houden.

 • Bij klein letsel, zoals een kneuzing of een ziekenhuisbezoek is de hoogte van de vergoeding maximaal €2.000,-.
 • Een ziekenhuisopname, meerdere kneuzingen of een hersenschudding zijn voorbeelden van licht, meervoudig letsel. De hoogte van letselschade bedragen ligt tussen de €1.500,- en €3.000,-.
 • Bij matige enkelvoudige schade, zoals een whiplash of een botbreuk, kunt u rekenen op €3.500,- tot €9.000,-.
 • Bij zwaar letsel ligt de letselschadevergoeding tussen de €21.000,- en de €43.000,-. Denk aan blijvende schade of een gecompliceerde botbreuk.
 • Bij een dwarslaesie of blijvend hersenletsel spreken we van zeer zwaar letsel. De letselschadevergoeding ligt tussen de €43.000,- en de €76.000,-.
 • Uitzonderlijk zwaar letsel, zoals een blijvende handicap of verblijf in een psychiatrische inrichting, leidt tot een schadevergoeding van meer dan €76.000,-.

Wilt u weten op hoeveel letselschadevergoeding u mogelijk recht hebt? Vraag dan gratis een intakegesprek aan! Een letselschade specialist adviseert u graag.

Hoe letselschade claimen?

Bent u slachtoffer geworden van letsel en wilt u schade claimen? Doorloop dan de volgende stappen:

 • Bel naar 088 444 7681 en kom in contact met een gespecialiseerd advocatenbureau.
 • De specialist stelt vast of u een zaak heeft.
 • Vervolgens verwijst de specialist verwijst u door een ervaren letselschade advocaat uit Haarlem, die u verder gaat begeleiden in het letselschadetraject.

Waarom een letselschadebureau uit Haarlem inschakelen?

Het indienen van een schadeclaim is specialistisch werk waar veel bij komt kijken. Een letselschadespecialist is op de hoogte van alle regels en wetten die komen kijken bij een schadeclaim. Bovendien hebben letselschade advocaten uit Haarlem hij de juiste ervaring om uw zaak succesvol te laten verlopen. Bel 088 444 7681 voor advies van een specialist tijdens een een gratis intakegesprek!

Aansprakelijkheid vaststellen

Het aantonen van de aansprakelijkheid van letselschade van de veroorzaker van een verkeer- of arbeidsongeval vereist wat werk, maar is uiteindelijk wel te doen. Voor een medische misser en mishandeling is het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke echter veel lastiger. Voor een medische misser geldt bijvoorbeeld dat een deel van de ongevallen in een ziekenhuis vallen onder de standaard risico’s van een procedure, waarmee de patiënt akkoord gaat.

Voor een mishandeling geldt dat de aansprakelijkheid bewezen moet worden met medische gegevens en beeldmateriaal van de verwondingen. Hebt u hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van een verantwoordelijke? Wij helpen u graag met het vinden van gespecialiseerde advocaten.

smartengeld

Wat is smartengeld?

Wanneer u letsel heeft opgelopen heeft u mogelijk recht op smartengeld. Wat is smartengeld? In het kort gezegd is smartengeld een financiële letselschadevergoeding voor leed dat u is aangedaan na een ongeluk. Ook wordt gekeken naar leed dat u nog te wachten staat.

Bij de bepaling van de hoogte van het smartengeld spelen verschillende factoren een rol, zoals de leeftijd van het slachtoffer, de duur van het genezingsproces en eventuele blijvende beperkingen. Het is verstandig om een letselschadebureau uit Haarlem in te schakelen. Die helpt u bij het vaststellen van de aansprakelijkheid van de letselschade en onderhandelt voor u over het schadebedrag. Lees meer op smartengeld.nl.

Letselschade advocaat kosten

Het inschakelen van letselschade advocaten uit Haarlem is vaak niet goedkoop. Maar wist u dat u de kosten kunt verhalen op de aansprakelijke partij? De veroorzaker van een ongeluk is verplicht de kosten van het letseltraject te betalen. Bent u als slachtoffer voor een deel zelf aansprakelijk voor het ongeval? Bijvoorbeeld voor 20%? Dan moet u dat gedeelte van de rechtshulpkosten zelf betalen.

De kosten van een letselschadezaak verschillen per situatie. Wilt u graag weten met welke kosten u rekening moet houden? Vul dan snel het contactformulier in, gratis én vrijblijvend!

Vakkundige letsel advocaat uit Haarlem nodig?

Vraag nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Gratis intakegesprek aanvragen

Soorten letsel

Letselschade experts maken onderscheid in verschillende soorten letsel. Wat uw schade ook is, het is belangrijk dat uw letselschadevergoeding goed geregeld wordt. Vraag daarvoor gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan. De specialisten van een letselschadebureau uit Haarlem zijn goed bekend met alle juridisch aspecten van een letselschadevergoeding. Lees snel verder om meer te weten te komen over verschillende letselsoorten.

Letselschade door verkeersongeval

Omdat er steeds meer verkeersdeelnemers zijn, komt een verkeersongeluk in Haarlem helaas vaak voor. Onder een verkeersongeval vallen alle ongelukken die gebeuren in het verkeer: zoals een aanrijding met een fietser of voetganger of een andere automobilist. Wanneer u het slachtoffer van een verkeerongeluk bent, kan dat voor veel letselschade zorgen. Bij een aanrijding in Haarlem kunt u niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar ook geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan angsten, nachtmerries of rijangst. De verantwoordelijke partij moet hiervoor een letselschadevergoeding betalen.

Heeft u door een verkeersongeval lichamelijke en/of psychische letselschade opgelopen? En is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met de schadevergoeding wordt ervoor gezorgd dat u zelf niet opdraait voor de gemaakte medische kosten en andere onkosten, bijvoorbeeld misgelopen inkomsten. Een letselschadeadvocaat weet alles op het gebied van letselschade na een verkeersongeval. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het vast leggen van de kosten en het claimen van de schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na een verkeersongeval in Haarlem? Schakel een letselschadeadvocaat in! Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Let op: verzamel altijd zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de situatie, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.

letsel advocaat Haarlem

Letselschade door een arbeidsongeval

Heeft u bij een bedrijfsongeval letselschade opgelopen? Een val van een steiger of ladder is een veelvoorkomend bedrijfsongeval. Maar denk ook aan verschillende beroepsziektes, zoals de kappersziekte of vergiftiging door het werken met gevaarlijke stoffen. Wist u dat een burn-out, wanneer deze veroorzaakt wordt door stressfactoren op het werk, ook als een beroepsziekte gezien wordt?

Uw werkgever is aansprakelijk!

Uw werkgever is wettelijk verplicht om een veilige werksituatie te creëren. Is dat niet het geval en heeft u bij een bedrijfsongeval letselschade opgelopen? Dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor de (im)materieel letsel. Een letselschade advocaat uit Haarlem helpt u graag verder!

Letselschade door een medische fout

Een medische misser komt vaker voor dat u waarschijnlijk zou denken. In de meeste gevallen vallen de gevolgen gelukkig mee, slechts in enkele gevallen houden patiënten blijvend letsel over. Wilt u schade door een medische vergissing claimen? Dan moet bewezen worden dat uw behandelaren tekort zijn geschoten. De grens tussen een complicatie en een medische fout is echter laag, waardoor het bewijzen van aansprakelijkheid lastig is.

Hoe pakt u dit aan?

Dat doet u niet alleen, maar met de hulp van een gespecialiseerde letselschadespecialist uit Haarlem of omstreken. Die is op de hoogte van alle wetten en regels en helpt u door het hele schadetraject heen.

Wat is crush letsel?

Een term die vaak toegepast wordt in letselschade processen is ‘crush letsel’, beter bekend als een beknelling. Een beknelling is meestal het gevolg van een ongelukken in het verkeer, maar ontstaat soms ook op de werkvloer. Als er een persoon bekneld raakt, is het zaak zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de hulpdiensten, en het slachtoffer aan de praat te houden.

Probeer nooit zelf de beknelde persoon te bevrijden in verband met het risico op blijvend rugletsel of het verergeren van intern leed. Een zeer ernstige vorm van beknelling wordt een bedelving genoemd. Wij informeren u desgewenst verder in een intakegesprek.

rsi

Last van RSI?

Bij de term bedrijfsongeval denken veel mensen direct aan arbeidsongevallen zoals een val van een steiger, of een probleem met gereedschap. Bij de term bedrijfsongeval horen echter ook meer onzichtbare problemen zoals kapperseczeem, asbestlongen en RSI. Deze klachten geeft men in de letselschadebranche aan als beroepsziekten.

RSI is één van deze beroepsziekten, welke met name voorkomt bij administratief- en communicatiemedewerkers. De klacht ontstaat door het maken van een herhaalde beweging, die een ongewenste spierspanning tot gevolg heeft.

Samen met een advocaat van een erkend advocatenkantoor is het mogelijk om een werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen, mits deze zich niet aan bepaalde ARBO eisen heeft gehouden.

Burn-out opgelopen?

Een tweede klacht dit valt onder de categorie beroepsziekten is de burn-out. De burn-out geldt echter alleen als een bedrijfsongeval als het alleen veroorzaakt is door een te hoge werkdruk. Omdat een burn-out meestal het gevolg is van meerdere factoren, waaronder een stressvolle thuissituatie, is het heel lastig hiervoor iemand aansprakelijk te stellen.

Gespecialiseerde advocaten uit Haarlem adviseren daarom al vroeg bewijsmateriaal te verzamelen wanneer u het idee krijgt dat de werkdruk steeds (onrealistisch) hoger wordt. Door de situatie op tijd aan te kaarten bij de werkgever, krijgt deze de kans er iets aan te doen, en verzamelt u bewijsmateriaal. Laat ons u helpen met het vinden van een geschikt advocatenbureau.

Tijdens uw werk gebeten door een hond?

Bent u tijdens een wandeling gebeten door de hond van iemand anders? Een hondenbeet kan veel schade veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan verwondingen en littekens, maar ook angstgevoelens voor honden. De eigenaar van een hond kan altijd aansprakelijk gehouden worden voor de schade die een hond veroorzaakt. Hondenbeet? Claim de schade!

Niet alleen kunt u een letselschadevergoeding eisen, maar ook smartengeld. Onkosten die u maakt door de hondenbeet, moeten door de eigenaar vergoed worden. Hierbij kunt u denken aan medische kosten, maar ook de reiskosten naar het ziekenhuis en eventuele no claim van uw ziektekostenverzekering. Met de professionele hulp van een letselschadespecialist uit Haarlem weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft.

Welke schades worden vergoed?

Bij schade na een ongeval moet de verantwoordelijke partij zowel de materiële als de immateriële schade vergoeden. Materieel letsel is gemakkelijk in geld uit te drukken, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuiskosten of gemiste inkomen.

Immateriële schade is lastiger in een geldbedrag uit te drukken, omdat het gaat om bijvoorbeeld de schade door nachtmerries of een depressie. Lees hieronder meer over de verschillende schades die u kunt claimen. Of schakel de hulp in van vakkundige letselschade advocaten!

materiële schade

Materiële schade

Na een ongeluk dient de schuldige partij de materiële schade te vergoeden aan de slachtoffers. Met materieel letsel wordt stoffelijke, in geld uit te drukken schade bedoeld. De te repareren of vervangen schade is tastbaar. Verwondingen zijn bijvoorbeeld vaak tot op zekere hoogte te herstellen. De medische kosten die daarmee gemoeid zijn, vormen de materiële schade.

Naast medische kosten vallen ook reiskosten, misgelopen inkomsten, huishoudelijke hulp en aanpassingen in huis onder materieel letsel.

Hoe iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade? Dat doen letsel advocaten graag voor u. Bij een ongeluk loopt u echter ook bijna altijd immateriële schade op. Lees snel verder om daar meer over te weten te komen.

Immateriële schade

Immateriële letselschade is een term voor het letsel dat niet direct aantoonbaar is na een ongeval, of zelfs pas enige tijd na het verkeer- of bedrijfsongeval optreedt. Voorbeelden van immaterieel leed zijn nachtmerries, depressie en het verlies van sociale contacten. Maar ook blijvende lichamelijke klachten of littekens die ervoor zorgen dat hobby’s niet meer kunnen worden uitgevoerd of leiden tot een verminderde levensvreugde vallen onder immateriële letselschade.

Het bewijzen van immateriële schade is zeer lastig. Wij raden daarom aan om een advocaat in Haarlem in te schakelen om u te helpen bij het afhandelen van het letselschade proces. Wij brengen u graag in verbinding met een advocatenbureau uit uw regio.

Shockschade

Bent u onlangs getuige geweest van een ongeluk? U kunt shockschade oplopen wanneer u op schokkende wijze geconfronteerd wordt met de gruwelijke gevolgen van een ongeluk. Ook wanneer u zelf niet gewond bent geraakt, kan het ongeval psychische schade met grote gevolgen met zich meebrengen.

Shockschade kan direct ontstaan, maar ook pas na enige tijd. Shockschade moet als een psychiatrisch ziektebeeld worden vastgesteld door een psychiater. Waar bestaat shockschade uit?

U krijgt bij shockschade een letselschadevergoeding voor de materiële schade, zoals gemaakte kosten of verlies van inkomen, en daarbij een bedrag aan smartengeld.

affectieschade

Wat is affectieschade?

Sinds 1 januari 2019 kunnen nabestaanden en naasten van slachtoffers met ernstig en blijvend letsel affectieschade claimen bij de schuldige partij. Het zien van het leed en de pijn bij een naaste veroorzaakt bij u mogelijk ook veel leed. Dit leed wordt affectieschade genoemd. Een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een naaste kan ook uw leven overhoop halen.

Wie kunnen affectieschade claimen?

Naasten van slachtoffers met ernstig en blijvend letsel en nabestaanden van overleden slachtoffers kunnen een letselschadevergoeding voor affectieschade krijgen. Enkel directe naasten, zoals partners, kinderen van het slachtoffer komen in aanmerking voor een vergoeding.

Wanneer recht op overlijdensschade?

Wanneer een dierbare van u overlijdt door toedoen van een ander komt er veel op u af. Niet alleen moet u vaak veel praktische zaken regelen, maar u moet ook de eerste schok en het enorme verdriet verwerken. Daarnaast kunnen de financiële gevolgen van overlijden van een naaste ook groot zijn, omdat een inkomen wegvalt. Daarvoor hebben nabestaanden recht op letselschadevergoeding van overlijdensschade.

Wie hebben recht op een letselschadevergoeding voor overlijdensschade?

Op grond van de wet hebben de wettige partner, minderjarige kinderen en andere familieleden die van de overledene afhankelijk waren voor levensonderhoud recht op een vergoeding van overlijdensschade. Ervaren letsel advocaten helpen u graag verder. Vraag meteen een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Vakkundige letselschadebureau uit Haarlem nodig?

Kies uw letselschade expert en u bent verzekerd van expertise en ervaring!

Gratis intakegesprek

Tips bij het kiezen van letselschade advocaat

Denkt u een letselzaak te hebben en wilt u graag een letsel advocaat inschakelen? Het is belangrijk dat u zich op uw gemakt voelt bij uw specialist. Door het contactformulier in te schakelen komt u altijd in contact met een ervaren en vakkundige letselspecialist uit de buurt.

Hoe weet u zeker dat u een expert inschakelt?

 • Goede letselschade advocaten stellen u centraal en hanteren een daadkrachtige aanpak.
 • Kijk of uw letselschadespecialist is aangesloten bij De Letselschade Raad. Dan bent u verzekerd van een professional.
 • Na een gratis intakegesprek komt u altijd in contact met een goede advocaat uit Haarlem.

Letselschade advocaten in Haarlem gaven eerder al advies bij:

Bedrijfsongeval in Amsterdam
Immateriële schade in Haarlem
Hoogte letselschadevergoeding in Alkmaar
Aansprakelijkheid ongeval in Amstelveen
Letselschade claimen in Hilversum
Arbeidsongeval in Purmerend
Uitkeren materiële schade in Zaandam
Letselschade op werk in Hoofddorp
Hoogte smartengeld in Hoorn
Aansprakelijkheid letsel in Den Helder

letselschade advocaten Haarlem

Letselschade in Haarlem? Bel voor een gratis intakegesprek!

Heeft u door toedoen van een ander letsel opgelopen? Of wilt u weten of u een schadevergoeding kunt krijgen na een bedrijfsongeval? Vaak weten mensen niet welke mogelijkheden er zijn om een vergoeding te krijgen. Een letselschade-expert bij u uit de buurt weet dat wel!

Vraag daarom nu een gratis intakegesprek aan!

Een letselschadespecialist kijkt dan of u bijvoorbeeld voldoende bewijsmateriaal hebt om er een zaak van te maken. Daarna wordt u doorverwezen naar een vakkundig letseladvocaat uit Haarlem die u begeleidt gedurende het gehele traject. Zo weet u zeker dat u de letselschadevergoeding krijgt waar u recht op hebt!

Bel direct 088 444 7681

Nu bereikbaar