Letselschade advocaat Hardenberg

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Bel direct: 088 444 7681

Nu bereikbaar

Letselschade advocaat Hardenberg

Heeft u bij een ongeval in Hardenberg letselschade opgelopen? Schakel direct ervaren letselschade advocaat in en claim uw letselschadevergoeding. Met de hulp van een letselschade advocaat vergroot u de kans dat de verantwoordelijke partij al het letsel vergoedt. Op zoek naar een letselschadebureau?

Bel direct 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek!

Het intakegesprek is gratis en u zit helemaal nergens aan vast. Meer weten? Op deze pagina leest u meer over letselschade en hoe u een letselschade traject start. Ook krijgt u informatie over de kosten van letselschade advocaten in Hardenberg en leest u wie deze kosten betaalt. Tot slot vindt u op deze pagina ook voorbeelden van bedragen van een letselschadevergoeding.

letselschade advocaat Hardenberg

Hoe werken wij?

Wanneer u schade hebt opgelopen na een ongeval en u een letselschadevergoeding wil gaan claimen, dan is het verstandig om een advocaat in de hand te nemen. Het vinden van een geschikt letselschadebureau is echter niet altijd eenvoudig, want vaak weten klanten niet goed waar zij op moeten letten.

Wij helpen u graag met het vinden van het beste letselschadebureau! Als u bijvoorbeeld shockschade hebt opgelopen of als u het slachtoffer bent geworden van een medische fout neemt u contact met ons op. Na een gratis, telefonische intake brengen wij u in contact met een letselschadeadvocaat uit de omgeving van Hardenberg, die u in uw letselschadezaak verder ondersteund.

Bel: 088 444 7681

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die u oploopt bij een ongeval. Dit kan van alles zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Letselschade kan dus bestaan uit verschillende soorten kostenposten. De medische kosten die u maakt veroorzaakt door het ongeval of de materiële schade aan uw fiets of auto.

Als u letsel in Hardenberg oploopt dan kunt u de schade verhalen op de verantwoordelijke partij. Het is verstandig om hiervoor letselschade advocaten uit Hardenberg in te schakelen, zodat u zeker weet dat alle schade vergoed wordt.

Vraag gratis een intakegesprek aan om u verder te laten adviseren.

Wat doen letselschade advocaten in werkgebied Hardenberg?

Een letselschade advocaat in Hardenberg helpt u met het opzetten van een zaak. Schakelt u inderdaad een letselschadebureau uit Hardenberg in, dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op hebt. Een letsel advocaat helpt namelijk met het claimen van alle letselschade en slaat hierbij geen enkele kostenpost over.

Een letselschade advocaat in Hardenberg helpt u met:

 • het verzamelen van bewijsmateriaal;
 • de onderhandeling over de aansprakelijkheid van de letselschade;
 • het verzamen en indienen van schadeposten;
 • het berekenen van de mogelijke vergoeding.

Letselschade advocaat aan het woord

In deze video vertelt een letselschade advocaat over zijn werkzaamheden en wanneer het verstandig is een advocaat in te schakelen.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Bij het starten van een letselschade traject, begint u met het verzamelen van bewijsmateriaal. Uw letselschade advocaat in Hardenberg helpt u hierbij: zo weet u zeker dat u geen enkele kostenpost overslaat. Daarna zal uw advocaat de tegenpartij aansprakelijk stellen. Pas zodra de medische eindstand is vastgesteld wordt de hoogte van de vergoeding berekend. Want op dat moment weet u natuurlijk pas de hoogte van de totale schade.

Een letselschade traject bestaat uit 4 stappen:

 • Stap 1: de intake en het verzamelen van bewijsmateriaal.
 • Stap 2: het vaststellen van de aansprakelijkheid van de letselschade.
 • Stap 3: constateren medische eindstand.
 • Stap 4: vergoeding bepalen en afronding.

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval of tijdens uw werk en wilt u een letselschade traject starten? Laat u dan adviseren door een letselschade expert en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan.

letselschade Hardenberg

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

De hoogte van uw vergoeding voor letselschade is heel persoonlijk. Het is pas zeker hoe hoog de letselschade bedragen zijn op het moment dat de medische eindstand is vastgesteld. Wel kunnen we u voorbeelden geven van bedragen die zijn uitgekeerd bij letsel.

 • Bij gering letsel, zoals hersenschudding of kleine botbreuk, loopt de vergoeding op tot ongeveer €2.000,-.
 • Bij licht letsel zoals lelijke littekens of een gecompliceerde fractuur liggen de letselschade bedragen rond de €1.500,- tot €3.000,-.
 • Bij matig letsel kunt u denken aan blijvend letsel aan uw nek. De bedragen lopen op van ongeveer €3.500,- tot €9.000,-.
 • Bij zwaar letsel, zoals een coma of een veranderd karakter, liggen de bedragen gemiddeld rond de €21.000,- tot €43.000,-.
 • Onder zeer zwaar letsel vallen zaken als blindheid of het verlies van een hand of been. De bedragen hiervoor liggen rond de €43.000,- tot €76.000,-.
 • Bij uitzonderlijk zwaar letsel, denk aan een volledige dwarslaesie of totale arbeidsinvalide, beginnen de bedragen rond de €76.000,-.

Wilt u weten op hoeveel letselschadevergoeding u mogelijk recht hebt? Vraag dan gratis een intakegesprek aan! Een letselschade specialist adviseert u graag.

Hoe letselschade claimen?

Wilt u letselschade claimen? Schakel dan direct een letsel advocaat uit Hardenberg in. De letsel advocaat uit Hardenberg helpt u bij het verzamelen van bewijs, zodat u geen enkele kostenpost vergeet!

De eerste stap in het claimen van letselschade is het vaststellen van de aansprakelijkheid. In veel gevallen ligt de aansprakelijkheid voor de hand: bijvoorbeeld bij een arbeidsongeval of verkeersongeval. De letseladvocaat in Hardenberg helpt u daarna met het berekenen van de letselschadeclaim. Vaak onderhandelen advocaten over de hoogte van deze claim. U kunt ervan uitgaan dat uw letsel advocaat uit Hardenberg altijd vanuit uw belang onderhandelt en de hoogst haalbare letselschade claim regelt.

Bel 088 444 7681 voor advies van een specialist tijdens een een gratis intakegesprek!

Aansprakelijkheid vaststellen

Het aansprakelijk stellen van een leidinggevende, de tegenpartij in een aanrijding of de veroorzaker van een medische fout is relatief lastig. Het is daarom verstandig om vanaf het moment dat het verkeer- of arbeidsongeval plaatsvindt, de nodige bewijsmaterialen te vergaren.

Een advocaat kan u vervolgens ondersteunen bij het op een rijtje zetten van de bewijsmaterialen en deze indien nodig voor te leggen aan een rechter. Voor het aansprakelijk stellen van een tegenpartij is soms maanden nodig. In enkele gevallen is het wel een optie om al tijdens het proces een voorschot te krijgen op het smartengeld.

smartengeld

Wat is smartengeld?

Als u letsel hebt opgelopen bij een ongeval, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. U heeft mogelijk ook recht op smartengeld! Dit is een vergoeding voor alle immateriële schade die u hebt opgelopen. Hieronder valt pijn, verdriet of gederfde levensvreugde.

Wie kan smartengeld claimen?

Alleen het slachtoffer zelf kan een vergoeding claimen. De hoogte is afhankelijk van diverse factoren, zoals de leeftijd van het slachtoffer, de duur van het genezingsproces en de invloed van het letsel op hobby’s. Meer weten? Op smartengeld.nl vindt u meer artikelen en voorbeelden over uitgekeerde smartengeld bedragen.

Letselschade advocaat kosten

Bang dat het inschakelen van letselschade advocaten uit Hardenberg veel geld gaat kosten? In 90% van de gevallen worden de kosten van een letselschade advocaat betaald door de verantwoordelijke partij. De gemaakte kosten zijn namelijk onderdeel van de letselschadeclaim die u start.

Let op: het tarief van letselschade advocaten verschilt enorm. De totale kosten zijn dus volledig afhankelijk van de totale tijd die de letselschade advocaten kwijt zijn aan uw traject. In sommige gevallen dient het letselschadebureau in Hardenberg de rekening direct in bij de tegenpartij, omdat zij de kosten natuurlijk moeten betalen.

Letseladvocaat uit Hardenberg nodig?

Vraag een gratis intakegesprek aan en vind een letselschadespecialist bij u in de buurt.

Gratis intakegesprek aanvragen

Soorten letsel

Er zijn verschillende soorten letsel waarvoor u de hulp van letselschade advocaten kunt inschakelen. Letsel door een ongeval komt in Hardenberg regelmatig voor, maar bij letselschade door een medische fout of een bedrijfsongeval kunt u de hulp van een letselschadebureau in Hardenberg ook goed gebruiken. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten letsel.

Letselschade door verkeersongeval

Omdat er steeds meer verkeersdeelnemers zijn, komt een verkeersongeluk in Hardenberg helaas vaak voor. Onder een verkeersongeval vallen alle ongelukken die gebeuren in het verkeer: zoals een aanrijding met een fietser of voetganger of een andere automobilist. Wanneer u het slachtoffer van een verkeerongeluk bent, kan dat voor veel letselschade zorgen. Bij een aanrijding in Hardenberg kunt u niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar ook geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan angsten, nachtmerries of rijangst. De verantwoordelijke partij moet hiervoor een letselschadevergoeding betalen.

Heeft u door een verkeersongeval lichamelijke en/of psychische letselschade opgelopen? En is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met de schadevergoeding wordt ervoor gezorgd dat u zelf niet opdraait voor de gemaakte medische kosten en andere onkosten, bijvoorbeeld misgelopen inkomsten. Een letselschadeadvocaat weet alles op het gebied van letselschade na een verkeersongeval. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het vast leggen van de kosten en het claimen van de schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na een verkeersongeval in Hardenberg? Schakel een letselschadeadvocaat in! Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Let op: verzamel altijd zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de situatie, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.

letsel advocaat Hardenberg

Letselschade door een arbeidsongeval

Als u letsel oploopt onder werktijd, dan beschouwen we dit als een bedrijfsongeval. Bij letselschade door een bedrijfsongeval is de werkgever meestal verantwoordelijk.

Wees niet bang om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de materiële of immateriële schade. In Nederland is het als werkgever namelijk verplicht om hiervoor verzekerd te zijn. De letselschadevergoeding wordt dus gewoon betaald vanuit de verzekering. Zo hoeft u niet bang te zijn voor een verslechterde arbeidsrelatie.

Is de werkgever altijd aansprakelijk?

Als de werkgever kan aantonen dat hij zijn zorgplicht is nagekomen of dat het letsel niet is ontstaan door een arbeidsongeval dan is hij niet aansprakelijk voor het letsel.

Letselschade door een medische fout

Een fout tijdens een operatie, een verkeerde of zelfs gemiste diagnose: waar mensen werken worden fouten gemaakt, zo ook in de medische wereld. Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een medische fout, schakel dan een letselschadespecialist in om een maximale letselschadevergoeding te claimen.

De letselschadespecialist schakelt een onafhankelijk medisch adviseur in om het letsel vast te stellen. Dat is belangrijk, omdat goede medische kennis onmisbaar is bij zaken over een medische fout. De letselschade advocaten staan u bij tot de medische eindstand is bepaald en u de volledige vergoeding hebt ontvangen.

Wat is crush letsel?

Wanneer er een ongeval plaatsvindt bij u thuis of onderweg, dan is er soms sprake van crush letsel, in medische termen ook wel een beknelling genoemd. Wanneer het lichaam tijdens een verkeersongeval bekneld raakt, dan leidt dit meestal tot ernstig letsel. Men spreekt van een beknelling als het slachtoffer niet meer zelfstandig uit een voertuig kan komen.

Crush letsel komt niet alleen voor bij een verkeersongeval, ook bij een bedrijfsongeval is beknelling mogelijk. Bijvoorbeeld door het werken met grote machines. Naast beknelling spreekt men ook wel van bedelving, wanneer het slachtoffer onder de resten van een ingestort gebouw komt te liggen.

rsi

Last van RSI?

Wanneer er sprake is van lichamelijk leed dat u hebt opgelopen door het werk, maar dat niet valt onder een arbeidsongeval, dan spreekt men bij een advocatenkantoor ook wel van een beroepsziekte. Een bekend voorbeeld hiervan is RSI. De afkorting RSI staat voor Repetative Strain Injury: een klacht meestal gehoord bij administratief medewerkers vanwege het vele typewerk dat zij doen.

Het is mogelijk om voor RSI klachten de werkgever aansprakelijk te stellen, mits deze iets had kunnen doen aan de werkomstandigheden. Zorgt de werkgever altijd voor goed materiaal, de juiste bureaustoelen en alle andere randvoorwaarden dan is de aansprakelijkheid zeer lastig te bewijzen.

Burn-out opgelopen?

Een burn-out is een andere klacht die niet onder het kopje bedrijfsongeval valt, maar wel vaak met de werkomgeving te maken heeft. Een burn-out ontstaat wanneer iemand de stress van werk en eventuele privéaangelegenheden niet meer aan kan. De gevolgen van een burn-out variëren van een tijdelijke werkstop tot een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid verklaring.

Het herstel van een burn-out duurt dan ook wel meerdere maanden tot jaren. Evenals bij overige vormen van een arbeidsongeval is het ook bij een burn-out noodzakelijk om de verantwoordelijkheid van de werkgever vast te stellen. Wij helpen u graag met het vinden van juridische hulp in Hardenberg.

Tijdens uw werk gebeten door een hond?

Bent u gebeten door een hond? Dit gebeurt jaarlijks ruim 6.000 mensen. Behalve de lichamelijke schade, kan een hondenbeet ook flinke emotionele schade opleveren. Veel mensen zijn na een hondenbeet bang voor honden. In sommige situaties is deze angst zelfs zo groot, dat het hen belemmert in het dagelijks leven.

Ook bij een hondenbeet mag u letselschade claimen.

Als u tijdens het werk gebeten bent door een hond: wie is er dan aansprakelijk? Natuurlijk kunt u de hond eigenaar aansprakelijk stellen voor de materiële schade. Maar vanwege de zorgplicht van uw werkgever, kunt u ook uw werkgever aansprakelijk stellen. Laat u daarom adviseren door een ervaren letselschadespecialist.

Welke schades worden vergoed?

Het is logisch dat u na een ongeval alle materiële schade wilt verhalen op de aansprakelijke partij. Maar er zijn daarnaast ook nog andere kostenposten die u kunt claimen. Denk aan alle immateriële schade, zoals een verminderd werkvermogen of een angst om auto te rijden.

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten schades die u na een ongeval kunt claimen. Op zoek naar letselschade advocaten? Bel 088 444 7681 voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek: u zit nergens aan vast!

materiële schade

Materiële schade

Materiële schade is direct in geld uit te drukken. Denk hierbij dus aan de schade die u hebt opgelopen aan uw auto, scooter of fiets. Daarnaast valt onder materiële schade uw misgelopen inkomen, bijvoorbeeld doordat u thuis herstellende was van een whiplash of andere schade.

Kosten gemaakt voor het vervoer van en naar het ziekenhuis vallen ook onder materiële schade, net als de kosten voor extra huishoudelijke hulp omdat u zelf hier niet meer toe in staat bent.

Als u de hulp van letselschade advocaten inschakelt dan weet u zeker dat u alle kostenposten meeneemt in uw letselschade claim.

Immateriële schade

Immateriële schade is de vorm van letselschade die het lastigst te verhalen is op de veroorzaker van het bedrijfsongeval of verkeersongeval. Onder immateriële schade vallen vele soorten letsel. Het gaat bijvoorbeeld om de noodzaak voor het inschakelen van een hulp in de huishouding, een verminderd werkvermogen door slechte nachten, of de kosten voor het openbaar vervoer omdat u niet meer in de auto durft te stappen.

Hebt u last van immateriële beschadigingen dan raden wij aan contact op te nemen met één van onze advocaten uit Hardenberg via 088 444 7681. Zij ondersteunen u graag bij het verzamelen van bewijsmateriaal of het verkrijgen van een vergoeding

Shockschade

Shockschade is psychische schade die ontstaat als gevolg van een traumatische gebeurtenis van een vriend of familielid. Sterker nog: shockschade kan ook ontstaan als er geen relatie is met het slachtoffer. Bijvoorbeeld als een vrachtwagenchauffeur zijn beroep niet meer kan uitoefenen nadat hij getuige is geweest van een vreselijk verkeersongeval.

Een belangrijke voorwaarde voor het claimen van shockschade is dat dit is aangetoond door een psychiater. Shockschade bestaat vaak zowel uit materiële schade voor bijvoorbeeld verlies van inkomen, als uit smartengeld.

affectieschade

Wat is affectieschade?

Sinds 1 januari 2019 is het voor nabestaanden mogelijk affectieschade te claimen. Affectieschade is de pijn en het leed ontstaan door het letsel of overlijden van een dierbare. Met het claimen van affectieschade wordt ook het leed van nabestaanden erkend in de vorm van een vergoeding.

Wie kunnen affectieschade claimen?

U kunt affectieschade alleen opeisen als partner, kind of ouder van het slachtoffer. De hoogte van de vergoeding is wettelijk vastgesteld en ligt tussen minimaal €12.500,- en maximaal €20.000,-. Vindt u dat u recht heeft op een vergoeding vanwege uw affectieschade, schakel dan de hulp in van een letselschade expert.

Wanneer recht op overlijdensschade?

Als nabestaande heb je in sommige gevallen recht op een letselschadevergoeding voor overlijdensschade. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw partner of ouder door een ongeval overlijdt en zij u niet meer kunnen onderhouden. Er is wettelijk vastgelegd wie in aanmerking komt voor een vergoeding voor overlijdensschade:

 • De wettige echtgenoot/echtgenote of geregistreerd partner.
 • Minderjarige kinderen van het slachtoffer.
 • Andere familieleden, mits zij door het slachtoffer geheel of gedeeltelijk onderhouden werden.
 • Andere gezinsleden die ten tijde van het ongeval gedeeltelijk of geheel onderhouden werden.

Schade die in aanmerking komt zijn de kosten voor een uitvaart, kosten voor levensonderhoud en de kosten van onderhoud in natura.

Op zoek naar een letselschadebureau in Hardenberg?

Vraag direct een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Gratis intakegesprek

Tips bij het kiezen van letselschade advocaat

Bent u op zoek naar een letselschadespecialist? Hieronder hebben we een aantal tips voor u verzameld. Zo weet u waar u op moet letten bij het kiezen van letselschade advocaten.

 • Controleer of de letselschade expert is aangesloten bij de Letselschade Raad. Deze organisatie ontwikkelt gedragscodes en richtlijnen voor vergoedingen. Ook houdt deze raad toezicht op de kwaliteit van het letselschade traject. Meer hierover leest u op deletselschaderaad.nl.
 • Wist u dat advocaat een beschermd beroep is? Laat u daarom helpen door een letselschade advocaat. Als u belt voor een gratis intakegesprek dan komt u eerst in contact met een letselschadespecialist die u daarna in contact brengt met een ervaren advocaat bij u in de buurt.

Letselschade advocaten in Hardenberg gaven eerder al advies bij:

Bedrijfsongeval in Enschede
Immateriële schade in Zwolle
Hoogte letselschadevergoeding in Hengelo
Aansprakelijkheid ongeval in Deventer
Letselschade claimen in Almelo
Arbeidsongeval in Kampen
Uitkeren materiële schade in Rijssen
Letselschade op werk in Oldenzaal
Hoogte smartengeld in Nijverdal
Aansprakelijkheid letsel in Borne

letselschade advocaten Hardenberg

Letselschade in Hardenberg? Bel voor een gratis intakegesprek!

Heeft u in Hardenberg letselschade opgelopen? Claim dan een vergoeding voor dit letsel! Met de hulp van ervaren letselschade advocaten weet u zeker dat u de hoogst haalbare vergoeding krijgt voor uw schade. Ook voor het claimen van affectieschade of overlijdensschade schakelt u de hulp van een letselschade advocaat in.

Bel direct naar 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek zonder verplichtingen.

U spreekt dan met een ervaren letselschade specialist die u na de intake in contact brengt met een advocaat. Zo wordt u efficiënt geholpen, zodat u zo snel mogelijk een letselschadevergoeding krijgt!

Bel direct 088 444 7681

Nu bereikbaar