letselschade advocaat Hoofddorp

Letselschade advocaat Hoofddorp

Bent u in Hoofddorp op zoek naar een advocaat van een erkend advocatenkantoor, die u met raad en daad bij zal staan voor het afhandelen van een letselschade proces? Dan bent u bij ons op de juiste plaats terecht gekomen. Hoewel wij zelf geen advocatenbureau zijn, kunnen wij u wel in contact brengen met een letselschadebureau gespecialiseerd in rechtszaken rondom letsel, die u kan helpen de rechtmatige vergoeding op te eisen. Wilt u zeker weten dat de opgelopen letselschade in een verkeer- of bedrijfsongeval ernstig genoeg is voor een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste kennismakingsgesprek. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste juridische hulp!

Hoe werkt onze service?

Wij zijn zelf geen advocatenbureau, maar kunnen u desgewenst wel in contact brengen met een letselschadebureau uit Hoofddorp. Met een letselschadebureau vergroot u de kans op een gepaste schadevergoeding. Dit komt omdat advocaten volledig op de hoogte zijn van ingewikkelde regels en procedures, die u als leek misschien niet kent. Veel klanten vinden het zoeken naar een geschikt advocatenbureau ingewikkeld, omdat zij niet goed weten waar ze op moeten letten. Laat ons u daarom helpen! Na een gratis telefonische intake stellen wij u in verbinding met een advocaten gespecialiseerd in letselschade. Uw advocaat zal u vervolgens ondersteunen bij de rest van uw zaak, zodat u een geschikte letselschadevergoeding ontvangt.

Hoe ziet een letselschadetraject er uit?

Als u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval of arbeidsongeval, dan is het goed mogelijk dat u letsel hebt opgedaan. Onder letselschade verstaan we in Nederland, en dus ook in Hoofddorp, de immateriële en materiële schade die een persoon oploopt door betrokkenheid bij een ongeluk dat door een ander veroorzaakt is. Letselschade leidt in een groot aantal gevallen tot een schadevergoeding voor fysiek letsel. Geestelijk letsel is lastiger te bewijzen, waardoor smartengeld niet altijd verhaald kan worden. Last van materieel of immaterieel letsel door een arbeidsongeval? Neem dan gerust contact met ons op. Wij brengen u desgewenst in contact met een advocatenkantoor uit Hoofddorp. Uw advocaten kunnen u assisteren bij de diverse fasen in de schadezaak. Deze zaak bestaat uit de volgende fasen:

  1. Startfase. Samen met uw advocaat verzamelt u bewijs van de letselschade en uw advocaat zal de tegenpartij aansprakelijk stellen.
  2. Aansprakelijkheid vaststellen. Dit is een taak voor de advocaten van beide partijen. Op basis van het verzamelde bewijsmateriaal wordt hierover een uitspraak gedaan. Staat de aansprakelijkheid vast, dan kan uw advocaat eventueel een voorschot vragen op de schadevergoeding.
  3. Constateren medische eindstand. Zijn alle immateriële en materiële gevolgen van het verkeer- of arbeidsongeval duidelijk? Dan constateert men bij het advocatenkantoor in Hoofddorp uw medische eindstand. Pas daarna is het mogelijk de afhandeling van het letselschadeproces te starten.
  4. Afronding. Uw advocaat en die van de tegenpartij zullen na de vaststelling van de medische eindstand een overeenstemming moeten bereiken, waarop de vergoeding voor het letsel is te berekenen.

Wat doet een letselschade expert?

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u een vergoeding claimen? Zoals wij al eerder beschreven, is het dan verstandig om een letselschade expert in de hand te nemen. Een expert of een letselschadebureau zal u op alle vlakken ondersteunen. Zo zal de expert allereerst beoordelen of er een wederpartij is die aansprakelijk gesteld kan worden. Daarna zullen uw advocaten uit Hoofddorp u helpen met het verzamelen van de bewijslast en schadeposten. Doordat de advocaten precies weten met welke schadeposten zij rekening moeten houden, weet u zeker dat u geen extra kosten vergeet. Gedurende het proces zullen uw advocaten bovendien het contact met de wederpartij onderhouden, zodat u dit niet hoeft te doen.

Gratis intakegesprek aanvragen

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist

Onderdelen op deze pagina:


Verkeersongeval

letselschade na verkeersongeluk Hoofddorp
Een verkeersongeval komt regelmatig voor. Het gaat dan om een ongeluk waarbij één of meerdere verkeersdeelnemers betrokken zijn. Dit gaat zowel om motorvoertuigen als fietsers en voetgangers. Letselschade zaken handelen dan met name over tweezijdige ongevallen. Bent u het slachtoffer geworden van een verkeersongeluk en hebt u lichamelijk klachten opgedaan? Schakel dan altijd de politie in. In andere gevallen kunt u de schadezaak ook zonder inmenging van de politie afhandelen. Hierbij is het van belang dat u de gegevens van getuigen noteert, en ook de plaats van het incident fotografeert of schetst. Daarnaast dient u altijd uw gegevens aan de tegenpartij te verstrekken, opdat deze contact met u op kan nemen. Tot slot moet u samen met de tegenpartij speciale schadeformulieren invullen die elke verzekeringsmaatschappij aanbiedt. Voor een advocaat uit Hoofddorp vormen deze bewijzen een essentieel onderdeel voor het verhalen van een schadeclaim.

Arbeidsongeval

arbeidsongeval letselschade Hoofddorp
Hebt u op het werk, of terwijl u onderweg bent voor uw werkgever, in Hoofddorp letselschade opgelopen? Dan is het mogelijk dat uw werkgever aansprakelijk is voor de schade en u hiervoor een vergoeding moet geven. Om dit te achterhalen kunt u (eventueel in samenspraak met één van onze advocaten) de volgende stappen nalopen. Ga ten eerste na of er inderdaad sprake is van een arbeidsongeval. De voorwaarden hiervoor kunt u bij het juridisch loket vinden. De tweede stap is het achterhalen en bewijzen van de oorzaak van het ongeluk. Ten derde gaat een advocaat na of uw werkgever de arbeidsinspectie heeft ingeschakeld na de gebeurtenis. Dit is noodzakelijk voor het afhandelen van een dergelijke rechtszaak. De vierde stap is het verzamelen van bewijs van het ontstane klachten, zowel materiële als immateriële. Tot slot dient u uw werkgever aansprakelijk te stellen. Zodra u in het gelijk wordt gesteld kan er een vergoeding worden voldaan.

Voorbeelden van bedrijfsongevallen

Een bedrijfsongeval komt in verschillende varianten voor. De meest duidelijke ongevallen zijn de ongelukken die zich voordoen op de werkvloer, zoals een val van een steiger of een incident met gereedschap. Andere vormen van een bedrijfsongeval zijn minder duidelijk direct een gevolg van gebeurtenissen op het werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beroepsziekten. Een beroepsziekte is in de meeste gevallen een lange termijn gevolg van arbeidsomstandigheden, en treedt soms pas na de werkperiode op. Onder meer asbestkanker, RSI en kapperseczeem vormen hier voorbeelden van. Daarnaast zijn in sommige gevallen ook posttraumatische stress of een burn-out als beroepsziekte aan te wijzen. Deze vorm van letselschade is lastig te bewijzen. Daarom raden wij aan hiervoor een gespecialiseerde advocaat uit Hoofddorp in de arm te nemen. Deze heeft ervaring met vergelijkbare situaties en staat u met advies en praktische ondersteuning bij. Wilt u dat wij u in contact brengen met een letselschade advocaat? Bel dan naar 088 444 7654.

bedrijfsongeval Hoofddorp
Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Neem telefonisch contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Materiële schade

Naast immateriële schade bestaat er ook materiële letselschade. Materieel leed is over het algemeen gemakkelijk aan te tonen. Het gaat om beschadigingen aan onder andere kleding en voertuigen ten tijde van het ongeval. Dit betekent dat de hoogte van de schadevergoeding dan ook bepaald wordt aan de hand van facturen voor de reparatie of vervanging van de goederen. Een andere vorm van leed die onder de categorie ‘materieel’ valt, is de noodzaak voor het inhuren van hulp in de huishouding, doordat u na het bedrijfsongeval of de medische fout niet meer kunt bewegen. Het moeten gebruiken van de bus omdat u niet meer mag autorijden is eveneens iets wat men zou kunnen vergoeden.

Immateriële schade

Regelmatig krijgen wij van onze cliënten uit Hoofddorp de vraag wat het begrip immateriële schade precies inhoudt, en om welk soort leed dit gaat. Immaterieel letsel is een vorm van letselschade die lastig te bewijzen en te achterhalen is. Het gaat om verschillende soorten letsel, zoals een verminderd werkvermogen, nachtmerries, of het inhuren van hulp in de huishouding. Een groot deel van de immateriële schade bestaat uit geestelijke letselschade. Het is dan ook lastig om het leed te bewijzen. Gespecialiseerde advocaten hebben een ruime ervaring en kunnen u hierbij dan ook vakkundig helpen. Wij brengen u via 088 444 7654 graag in contact met een letselschade advocaat.

letsel advocaat Hoofddorp

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Heeft u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Bij een verkeersongeval liep ik een whiplash op. Gelukkig vond ik met behulp van deze service een advocaat, die een schadevergoeding kon verhalen op de motorrijder die me aanreed.”
K. Van der Ploeg, Hoofddorp

Wat is letselschade?

Hoewel veel mensen weten dat zij recht hebben op een vergoeding wanneer zij een verkeersongeval meemaken, is de volledige strekking van het begrip letselschade niet bekend. Letselschade is feitelijk al het letsel dat ontstaat door toedoen van een ander. Dit gaat om zowel lichamelijk als geestelijk letsel. Niet alleen in het verkeer, maar ook bij het sporten of op het werk. Daarnaast valt soms ook een medisch probleem onder de categorie letselschade. Wel moet u er rekening mee houden dat niet elk medisch probleem een geval van aansprakelijkheid is, soms is het een risico dat bij de procedure hoort.

Crush letsel

Er bestaan vele soorten letsel die u op kunt lopen bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Eén van de vormen van letselschade die relatief vaak voorkomt is crush letsel, bij ons ook wel bekend als een beknelling. In de meeste gevallen gaat dit om een bekneld lichaamsdeel door een verkeersongeval. In de medische wereld spreekt men pas van een beknelling wanneer het slachtoffer zichzelf of het lichaamsdeel niet meer kan bevrijden. Een vergelijkbare vorm van leed is een bedelving. Bij een bedelving wordt de persoon volledige bedolven onder puin van een ingestort gebouw of constructie, wat leidt tot aanzienlijk leed.


Medische fout

Er zit een verschil tussen een medische fout en een complicatie. Een complicatie is een risico dat op elk moment kan optreden, hiervoor kunt u geen schadevergoeding opeisen. In het geval van een medische fout is er sprake van een tekortkoming van de arts. Als slachtoffer van een medische fout kunt u wel een letselschadevergoeding claimen. In Nederland lopen ongeveer 40.000 patiënten schade op na een medische fout. Dit heeft vaak gevolgen voor het herstel en in sommige gevallen worden patiënten de rest van hun leven geconfronteerd met de gevolgen van het ongeval.

Shockschade

Heeft u psychische gevolgen overgehouden nadat u getuige bent geweest van een verkeers- of bedrijfsongeval? Dit noemen wij ook wel shockschade. Ook voor shockschade is het mogelijk om een letselschadevergoeding te claimen. Hiervoor gelden een paar voorwaarden. Allereerst moet er een waarneming van het ongeval of de gruwelijke gevolgen hiervan plaats vinden, en moet dit geleid hebben tot een emotionele shock. Shockschade komt vooral voor wanneer er sprake is van een nauwe band met het slachtoffer. Indien dit het geval is, dan zal u door een psycholoog moeten laten vaststellen of het om shockschade of affectieschade gaat.

RSI

letselschade werk Hoofddorp
Naast de standaard varianten van een arbeidsongeval, bestaat er nog een speciale variant die bij een advocatenkantoor over het algemeen worden aangeduid met de term: beroepsziekte. Eén van de bekendere beroepsziektes is het ontstaan van RSI bij administratief medewerkers. De afkorting RSI staat voor Repetative Strain Injury: een klacht die optreedt bij herhaaldelijke beweging, zoals het continue uittypen van gegevens. Het aansprakelijk stellen van de werkgever voor RSI is alleen mogelijk wanneer deze niet voldoet aan de ARBO regels. Eventueel kan een advocaat uit Hoofddorp u hierbij ondersteunen, en de nodige bewijsmaterialen samen met u verzamelen.

Burn-out

geestelijk letsel Hoofddorp
Een burn-out is een ander voorbeeld van letsel dat geen arbeidsongeval is, maar hier wel aan is gekoppeld. Een burn-out ontstaat wanneer mensen de stress van werk, eventueel gecombineerd met privézaken niet meer aan kan. Een leidinggevende is alleen aansprakelijk voor de burn-out op het moment dat er niet aan de arbeidsvoorwaarden is voldaan. Voor het aansprakelijk stellen is het nog beter wanneer er al op enig moment (aantoonbaar) is aangegeven dat de werkdruk te hoog ligt. Omdat de gevolgen van een burn-out zeer groot kunnen zijn, is het van belang om zo spoedig mogelijk met een advocaat de mogelijkheden te bespreken.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Een ongeval dat in Nederland steeds vaker voorkomt is een hondenbeet. Wie gebeten wordt door een hond loopt het risico op verschillende ziektes, en kan de baas van de hond aansprakelijk stellen voor het opgelopen leed. Voorwaarde hierbij is wel dat u de hond niet heeft geprovoceerd tot het bijten. Bent u het slachtoffer geworden van een hondenbeet, probeer dan van eventuele omstanders verklaringen te krijgen van de situatie. Dit helpt bij het doen van een aanvraag voor smartengeld. De medewerkers van ons kantoor in Hoofddorp helpen u desgewenst met het vinden van een gespecialiseerd letselschadebureau.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Wij noemden het al eerder, het aansprakelijk stellen van de tegenpartij in een arbeidsongeval, verkeersongeval of bij een medische fout is relatief lastig. Het varieert per situatie of er überhaupt een mogelijkheid ligt tot het aansprakelijk stellen van een verantwoordelijke. Zo moet er voor de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval aan verschillende voorwaarden voldaan worden, en is ook elke medicus ingedekt door een groot aantal eisen aan de aansprakelijkheid. Wij adviseren om zo snel mogelijk het nodige bewijsmateriaal te verzamelen, eventueel in samenwerking met een advocatenkantoor uit Hoofddorp. Op deze manier wordt in ieder geval begonnen met het juridisch proces.


Smartengeld

smartengeld claimen Hoofddorp
Een speciale vorm van schadevergoeding is smartengeld. Dit is geld wat u na een ongeluk (van verkeersongeval tot medische fout) ontvangt voor opgelopen immateriële letselschade. Het gaat hier dan bij om geleden pijn of een beschadigde naam waar geen direct geldbedrag voor staat, maar toch op de één of andere manier vergoed dient te worden. De omvang van het smartengeld is afhankelijk van externe factoren, en zal in overleg met uw advocaat, tegenpartij en eventueel rechter worden bepaald. Omdat de hoogte hiervan dus subjectief is, is het belangrijk dat u van goede raad en daad wordt voorzien door een ervaren advocatenkantoor uit Hoofddorp.

Letselschade claimen

letselschade no-cure no-pay Hoofddorp
Waarschijnlijk heeft u nog nooit eerder een letselschadevergoeding hoeven claimen, dus wij snappen dat u zich afvraagt hoe dit proces eruit ziet. Ieder letselschade proces ziet er anders uit, maar in grote lijnen doorloopt u drie stappen. De eerste stap is het vinden van een letselschadebureau. Dit doet u door contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend intakegesprek, hierna brengen wij u in contact met een letselschade expert uit 088 444 7654. Uw advocaten zullen vervolgens uw medisch dossier opvragen en u helpen met het verzamelen van de bewijslast. De wederpartij wordt vervolgens aansprakelijk gesteld en uw advocaten zullen uw letselschade berekenen.

Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. De medewerkers van Letselschade Pro uit Hoofddorp helpen u met het vinden van een gespecialiseerde advocaat.
Bel 088 444 7654

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Als u zeker wilt zijn dat u een zo’n hoog mogelijke letselschadevergoeding uitgekeerd krijgt, raden wij u aan om gespecialiseerde advocaten uit Hoofddorp in de hand te nemen. Wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste juridische hulp! Uw advocaten kunnen u vervolgens helpen met het berekenen van de juiste schadevergoeding. De hoogte van de vergoeding is per situatie verschillend. Onthoud wel dat de hoogte van schadevergoedingen in Nederland vaak vele malen lager liggen dan de enorme bedragen die in de Verenigde Staten wel worden uitgekeerd. In Nederland lopen de bedragen, afhankelijk van de mate van het letsel, op tot ongeveer €76.000,-

Kosten letselschade specialist

De kosten voor het inschakelen van een letselschade specialist bestaan uit diverse kostenposten. Uiteraard is het uurtarief van de advocaat uit Hoofddorp hier onderdeel van. Daarnaast betaalt u de kosten voor het opvragen van medische informatie en de extra kosten voor de experts die uw advocaat voor u inschakelt. Hierbij kunt u denken aan medisch- of arbeidsdeskundigen. Wordt er geprocedeerd? Dan komen hier ook kosten bij. Vaak kunt u deze kosten echter ook zien als een schadepost, waardoor u de kosten bij de wederpartij kunt verhalen. Wilt u meer weten over de kosten van de juridische hulp? Neem dan contact met ons op voor een telefonisch intakegesprek.


Tips bij letselschade

Letselschade kan iedereen overkomen. Waarschijnlijk weet u na het oplopen van letselschade niet waar u moet beginnen, daarom hebben wij een aantal tips voor u opgesteld. Allereerst: zoek medische hulp. Dit is van belang voor uw eigen gezondheid, maar het is tevens van belang om alle klachten vast te laten leggen. Een tweede tip is het verzamelen van bewijs. U kunt hier al mee beginnen voordat u contact hebt opgenomen met een letselschade expert uit Hoofddorp. Een derde tip die wij u meegeven is dat u goed na moet denken voordat u een definitieve regeling treft. Overleg dit altijd met uw advocaat en vraag eventueel een second opinion aan als u denkt dat u recht heeft op een grotere vergoeding.

De medewerkers van Letselschade Pro brengen u in contact met ervaren advocaten uit Hoofddorp, die u zal voorzien van een duidelijk advies.

Heeft u recht op smartengeld?

Gratis telefonische intake

Heeft u vragen over een letselschadezaak of wilt u weten welke kosten er verbonden zitten aan het inschakelen van een advocaat? Of heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval en weet u niet waar u moet beginnen? Laat ons u helpen! Wij zijn geen advocatenbureau, maar kunnen u wel doorverbinden naar een advocaat uit Hoofddorp, gespecialiseerd in letselschade. Als u ons contactformulier invult of belt naar 088 444 7654, dan zullen wij contact opnemen voor een intakegesprek. Dit is volledig vrijblijvend en kosteloos, zodat u nergens aan vast zit! Indien gewenst brengen wij u in contact met een advocaat uit uw regio die u zal voorzien van een gepast advies.

Wij nemen graag uw situatie met u door, zodat u wij u in contact kunnen brengen met een geschikte advocaat uit Hoofddorp.

Vraag een gratis consult aan