Letselschade advocaat Kampen

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Bel direct: 088 444 7681

Nu bereikbaar

Letselschade advocaat Kampen

Heeft u door de schuld van iemand anders in Kampen letselschade opgelopen? En wilt u een letselschadevergoeding claimen, maar weet u niet hoe dat moet? Schakel dan altijd een letselschadespecialist in, want bij een letselschadeproces komt veel kijken. De professionele hulp van letselschade advocaten uit Kampen is daarbij erg fijn.

Bel direct 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek!

Een specialist beoordeelt dan of u een zaak heeft en brengt u vervolgens in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat uit Kampen. Op deze pagina leest u alles over de verschillende soorten letsels en wat een letselschadespecialist voor u kan betekenen.

letselschade advocaat Kampen

Hoe werken wij?

Benieuwd hoe onze service werkt? Dit is eigenlijk heel simpel. Wij zijn zelf geen advocatenkantoor, maar als u op zoek bent naar een advocaat in verband met letselschade dan kunt u wel contact met ons opnemen. Wanneer u naar 088 444 7681 belt dan vindt er een telefonische intake plaats, dit is helemaal gratis.

Na dit gesprek brengen wij u u in contact met een letselschadebureau uit de omgeving van Kampen. De gespecialiseerde letselschade advocaten van dit bureau helpen u vervolgens verder. Het grote voordeel hiervan is dat u eenvoudig en snel een expert voor uw specifieke zaak vindt. Het intakegesprek is bovendien vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Bel: 088 444 7681

Wat is letselschade?

Onder letselschade wordt alle lichamelijke, geestelijke en financiële schade die bij een ongeluk, of ten gevolge daarvan, ontstaat. Denk bij een verkeersongeluk bijvoorbeeld aan een whiplash of ernstiger letsel zoals een blijvende handicap. Maar ook op het werk komen ongelukken voor, zoals een val van een ladder of een beroepsziekte.

Wanneer u door toedoen van een ander letselschade oploopt, heeft u recht op een letselschadevergoeding. Hoe pakt u dat aan? Verzamel eerst bewijs en schakel dan de hulp van letselschade advocaten uit Kampen in.

Vraag gratis een intakegesprek aan om u verder te laten adviseren.

Wat doen letselschade advocaten in werkgebied Kampen?

Wilt u weten of u letselschade kunt claimen? Dan is het altijd verstandig om de hulp van een professionele expert in te schakelen. Letselschade experts zijn op de hoogte van alle wetten en regels wat betreft letselschadezaken en hebben vaak ook ervaring in soortgelijke zaken.

Waar helpt een letselschadespecialist u bij?

Er komt veel kijken bij iemand aansprakelijk stellen van immateriële en materiële schade. Denk aan het verzamelen van bewijsmateriaal, het overleggen over de aansprakelijkheid en het vaststellen van de hoogte van de letselschadevergoeding. Met een letsel advocaat uit Kampen wordt u in het gehele traject professioneel begeleid.

Letselschade advocaat aan het woord

In deze video vertelt een letselschade advocaat over zijn werkzaamheden en wanneer het verstandig is een advocaat in te schakelen.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Een traject van aansprakelijk stellen voor materiële schade verloopt volgens een aantal stappen:

 • Oriëntatie. Tijdens een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek wordt beoordeeld of u een zaak heeft. In dat geval wordt u direct doorverwezen naar een letsel advocaat uit Kampen.
 • Inventarisatie. Voor een succesvolle zaak is het belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelt. Denk aan foto’s van het ongeval, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.
 • Vaststellen aansprakelijkheid. De letselschade advocaten uit Kampen gaan met elkaar in overleg om de aansprakelijkheid vast te stellen. In sommige gevallen is een gerechtelijke uitspraak nodig.
 • Constateren medische eindstand. Wanneer u volledig genezen bent, of niet verder zult genezen, kan de totale letselschade opgemaakt worden.
 • Eindafwikkeling. Een rechter stelt de bedragen van de letselschade vast en zorgt ervoor dat deze naar u worden overgemaakt. Uw advocaat helpt met de verdere afhandeling.
 • .

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval of tijdens uw werk en wilt u een letselschade traject starten? Laat u dan adviseren door een letselschade expert en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan.

letselschade Kampen

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Wilt u een letselschadevergoeding claimen na een ongeval? Dan wilt u vast weten hoeveel u ongeveer kunt krijgen. De hoogte van de vergoeding wordt onder meer gebaseerd op de ernst van het opgelopen letsel. Benieuwd op welke letselschade bedragen u ongeveer kunt rekenen? Lees snel verder!

 • Bij klein letsel, zoals een kneuzing of eenmalig ziekenhuisbezoek is de hoogte van de vergoeding maximaal €2.000,-.
 • Een ziekenhuisopname of hersenschudding wordt gekenmerkt als licht, meervoudig letsel. De hoogte van letselschade bedragen ligt tussen de €1.500,- en €3.000,-.
 • Onder matige enkelvoudige schade vallen onder andere een botbreuk of een whiplash. U kunt rekenen op ongeveer €3.500,- tot €9.000,- vergoeding.
 • Bij zwaar letsel moet u denken aan blijvende lichamelijke schade of een gecompliceerde botbreuk. De vergoeding ligt in dit geval gemiddeld tussen de €21.000,- en de €43.000,-.
 • Bij zeer zwaar letsel gaat het om een dwarslaesie of blijvend hersenletsel. Hierbij ligt de vergoeding tussen de €43.000,- en de €76.000,-.
 • Uitzonderlijk zwaar letsel zoals een blijvende handicap of verblijf in een psychiatrische inrichting leidt tot een letselschadevergoeding van meer dan €76.000,-.

Wilt u weten op hoeveel letselschadevergoeding u mogelijk recht hebt? Vraag dan gratis een intakegesprek aan! Een letselschade specialist adviseert u graag.

Hoe letselschade claimen?

Bent u door toedoen van een ander slachtoffer geworden van een ongeluk? Wilt u diegene aansprakelijk stellen voor de letselschade die u heeft opgelopen? Dat doet u zo:

 • Neem zo snel mogelijk contact op met een letselschadebureau uit Kampen. Dat doet u door te bellen of door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Het gesprek is geheel gratis en vrijblijvend!
 • De specialist met wie u het intakegesprek heeft, stelt vast of u een zaak heeft.
 • Met een vakkundige letselschade advocaat uit Kampen heeft u een grote kans op een succesvolle zaak!

Waarom een specialist inschakelen?

Letselschade advocaten uit Kampen hebben veel kennis en ervaring om uw zaak zo spoedig mogelijk succesvol te laten verlopen. Bel 088 444 7681 voor advies van een specialist tijdens een een gratis intakegesprek!

Aansprakelijkheid vaststellen

Wij noemden al dat voor het verkrijgen van een vergoeding het noodzakelijk is de tegenpartij aansprakelijk te stellen. De mogelijkheid voor het aansprakelijk stellen hangt met name af van de mate van bewijsmateriaal die u verzamelt.

Bij een verkeersongeluk is het bijvoorbeeld noodzakelijk om getuigenverklaring te hebben, en bij een arbeidsongeval komen additionele bewijsmaterialen zoals gegevens over de arbeidssituatie van pas.

Het aansprakelijk stellen van een arts tot slot is het lastigst. Dit komt doordat niet elke medische fout de verantwoordelijkheid van de arts is. Advocaten van een advocatenkantoor uit de omgeving van Kampen kunnen u desgewenst informeren over de opties en voorwaarden voor het aansprakelijk stellen.

smartengeld

Wat is smartengeld?

Een letselschadespecialist maakt onderscheid tussen materiële en immateriële schade. Materieel letsel laat zich gemakkelijk in geld uitdrukken. Het zijn bijvoorbeeld medische kosten, of gemiste inkomsten na een ongeluk. Immaterieel letsel is lastiger te duiden. Het is alle leed en pijn als gevolg van het ongeluk en het letsel. De vergoeding voor deze schade wordt smartengeld genoemd.

De hoogte van de vergoeding voor immateriële schade is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van het leed, de leeftijd van het slachtoffer en de duur van het genezingsproces. Op smartengeld.nl vindt u meer informatie. Een letselschade advocaat uit Kampen helpt u door het gehele traject van het eisen van een letselschadevergoeding, totdat u het geld op uw rekening heeft.

Letselschade advocaat kosten

U zult begrijpen dat een letsel advocaat uit Kampen niet goedkoop is. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de kosten van de advocaat geheel door de aansprakelijke partij betaald moeten worden. De veroorzaker van een ongeluk moet niet alleen alle schade vergoeden, maar ook de kosten van het letselschadetraject.

Let op: het is mogelijk dat u zelf gedeeltelijk aansprakelijk gesteld wordt, bijvoorbeeld voor 20%. In dat geval betaalt u ook 20% van de advocaatkosten zelf.

Wilt u weten welke tarieven een letselschadebureau uit Kampen hanteert? Vul dan het contactformulier op deze pagina in!

Letseladvocaat uit Kampen nodig?

Vraag direct een gratis én vrijblijvend adviesgesprek aan!

Gratis intakegesprek aanvragen

Soorten letsel

In de letselschadewereld wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten letsels. Deze hebben invloed op de hoogte van de vergoeding en bij wie de aansprakelijkheid ligt. Niet veel mensen weten bijvoorbeeld dat de werkgever verantwoordelijk is voor bedrijfsongevallen en ook voor beroepsziektes. Lees snel verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten letsels.

Liever persoonlijk advies? Vraag dan een gratis én vrijblijvend intakegesprek bij een letselschadespecialist aan!

Letselschade door verkeersongeval

Omdat er steeds meer verkeersdeelnemers zijn, komt een verkeersongeluk in Kampen helaas vaak voor. Onder een verkeersongeval vallen alle ongelukken die gebeuren in het verkeer: zoals een aanrijding met een fietser of voetganger of een andere automobilist. Wanneer u het slachtoffer van een verkeerongeluk bent, kan dat voor veel letselschade zorgen. Bij een aanrijding in Kampen kunt u niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar ook geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan angsten, nachtmerries of rijangst. De verantwoordelijke partij moet hiervoor een letselschadevergoeding betalen.

Heeft u door een verkeersongeval lichamelijke en/of psychische letselschade opgelopen? En is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met de schadevergoeding wordt ervoor gezorgd dat u zelf niet opdraait voor de gemaakte medische kosten en andere onkosten, bijvoorbeeld misgelopen inkomsten. Een letselschadeadvocaat weet alles op het gebied van letselschade na een verkeersongeval. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het vast leggen van de kosten en het claimen van de schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na een verkeersongeval in Kampen? Schakel een letselschadeadvocaat in! Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Let op: verzamel altijd zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de situatie, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.

letsel advocaat Kampen

Letselschade door een arbeidsongeval

Heeft u door een bedrijfsongeval in Kampen letselschade opgelopen? Een arbeidsongeval is een ongeluk op het werk of in werktijd die leidt tot schade. Veelvoorkomende arbeidsongevallen zijn een val van een ladder, maar ook beroepsziektes zoals de kappersziekte of schade door werken met gevaarlijke stoffen. Wist u dat een burn-out, wanneer deze veroorzaak is door stressfactoren op het werk, ook als een beroepsziekte gezien wordt?

Wie is aansprakelijk?

Volgens de wet moeten werkgevers zorgen voor een veilige werkomgeving. Bij een bedrijfsongeval is dat niet het geval en daarom is uw werkgever ook verantwoordelijk. Daarom kunt u bij een bedrijfsongeluk een schadevergoeding claimen. Een letsel advocaat helpt u graag verder!

Letselschade door een medische fout

Helaas komen ze vaker voor dan u denkt: medische fouten. Een kleine, of grotere, fout waardoor een behandeling in het ziekenhuis anders afloopt dat u gehoopt had. Soms is de schade wel te herstellen, maar dat is niet altijd zo. Bij een medische misser kunt u een letselschadevergoeding claimen.

Waarom een specialist inschakelen?

Het is niet gemakkelijk om een medische misser te bewijzen. U moet echt laten zien dat uw behandelaren tekort hebben geschoten. De grens tussen een medische misser en een complicatie is vaak vaag, wat bewijzen lastig maakt. Een letselschade advocaat uit Kampen heeft ervaring met deze gevallen en weet goed hoe hij een letselschadezaak succesvol laat verlopen.

Wat is crush letsel?

Wanneer er een ernstig verkeersongeluk plaatsvindt, dan zal er in de meeste gevallen ook sprake zijn van crush letsel, ook wel een beknelling genoemd. Men spreekt in de medische wereld pas van een beknelling wanneer het slachtoffer niet zelfstandig het beknelde lichaamsdeel vrij kan maken uit het voertuig.

Bent u getuige van een verkeersongeluk, en is er iemand bekneld geraakt? Ga dan niet eigenhandig de beknelde persoon bevrijden, om de kans op (extra) rugletsel te beperken. Een beknelling bestaat niet alleen bij een verkeersongeluk, maar kan tevens het gevolg zijn van een bedrijfsongeval. Een ernstige vorm van crush letsel ontstaat bij een bedelving.

rsi

Last van RSI?

Een voorbeeld van een bedrijfsongeval, dat men schaart in de categorie beroepsziekte, is RSI. Een Repetative Strain Injury ontstaat op het moment dat iemand dezelfde beweging te vaak maakt, en hierdoor last van overmatige spierspanningen krijgt. Met name communicatiemedewerkers hebben vaak last van RSI-klachten.

Het aansprakelijk stellen van de werkgever voor de RSI is alleen een optie als deze de ARBO-voorwaarden niet naleeft, en eerdere klachten niet serieus heeft genomen.

De advocaten van een advocatenkantoor kijken samen met u naar uw situatie en de kans op succes in een letselschadeproces.

Burn-out opgelopen?

Een andere beroepsziekte die als bedrijfsongeval aangemerkt kan worden is een burn-out. Een burn-out ontstaat wanneer net niet meer om kan gaan met de stress en eisen van het werk, eventueel in combinatie met een privésituatie die veel eist.

De aansprakelijkheid voor de burn-out ligt alleen bij de werkgever als deze een te hoge werkdruk aangeeft, en op het moment dat u bewijs kunt leveren voor het aangeven van deze last bij de leidinggevende. Daarnaast zitten er nog een aantal voorwaarden aan de aansprakelijkheid verbonden. U vindt meer informatie over de regelgeving op het internet, of bij één van de advocaten uit de regio Kampen.

Tijdens uw werk gebeten door een hond?

Bent u tijdens een wandeling gebeten door de hond van iemand anders? Vaak weet men niet dat een hondenbeet veel schade aan kan richten. Niet alleen lichamelijk in de vorm van verwondingen en later littekens, maar ook geestelijk. Angst voor honden en nachtmerries zijn veelvoorkomende gevolgen van een hondenbeet.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de letselschade?

In de wet staat beschreven dat de eigenaar van een hond altijd verantwoordelijk is voor schade die het dier aanricht. Daarom kun u bij een hondenbeet een letselschadevergoeding eisen. Niet alleen onkosten, zoals een ziekenhuisbezoek, moeten worden vergoed, maar ook kunt u een vergoeding eisen voor overig leed.

Welke schades worden vergoed?

Letselschade advocaten uit Kampen verdelen letselschade in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is schade die zich gemakkelijk door advocaten in geld laat uitdrukken. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten of gemist inkomen.

Immateriële schade laat zich door advocaten lastiger in geld uitdrukken. Het is het leed en de pijn die door een ongeluk veroorzaakt wordt, zoals blijvende letselschade of angstgevoelens. Wilt u meer over immateriële schade weten? Lees dan snel verder of vraag een gratis adviesgesprek aan!

materiële schade

Materiële schade

Bij een ongeluk is eigenlijk altijd sprake van materieel letsel. Dit is letselschade die eenvoudig in geld uit te drukken is. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een medische behandeling of het inschakelen van (extra) huishoudelijke hulp. Ook gemiste inkomsten en benodigde aanpassingen aan uw huis vallen onder materiële schade.

Iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade?

Doe dat altijd met behulp van een letselschade advocaat uit de buurt. Hij helpt u door het hele traject heen en berekent hoe hoog uw vergoeding moet zijn. Hij zorgt ervoor dat u alle gemaakte kosten vergoed krijgt.

Als u de hulp van een letselschade advocaat inschakelt dan weet u zeker dat u alle kostenposten meeneemt in uw letselschade claim.

Immateriële schade

De gevolgen van een ongeluk kunnen zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Daarnaast wordt het letsel ook wel verdeeld in een materiële en immateriële variant. Onder immateriële schade verstaan wij onder andere de volgende zaken: gederfde levensvreugde door het verlies van uw baan of het wegvallen van sociale contacten, littekens, nachtmerries en andere blijvende psychische en lichamelijke klachten.

Voor dergelijke immateriële beschadigingen is het mogelijk smartengeld aan te vragen. Hoewel meestal alleen de benadeelde zelf deze vergoeding ontvangt, krijgt men in sommige uitzonderlijke gevallen een vergoeding door shockschade, wanneer u getuige bent geweest van een ernstig ongeval en daar veel last van hebt.

Shockschade

Wanneer u zelf niet bent betrokken bij een ongeluk, maar het wel ziet gebeuren, kunt u shockschade oplopen. Shockschade wordt veroorzaakt wanneer u op schokkende wijze geconfronteerd wordt met de gevolgen van een (ernstig) ongeluk. Wat is het ziektebeeld? Onder andere slaapproblemen, angstgevoelens en andere psychologische letselschade komen vaak voor.

Eis een schadevergoeding! Want de veroorzaker van het ongeluk moet ook aan u een letselschadevergoeding betalen.

Let op: shockschade moet als psychologische ziektebeeld door een psychiater vastgesteld worden. U ontvangt dan een vergoeding voor de gemaakte kosten en smartengeld om uw leed enigszins te verzachten.

affectieschade

Wat is affectieschade?

Opgelopen letselschade is niet alleen voor het slachtoffer erg vervelend, maar ook voor de naasten en dierbaren van deze persoon. Heeft een dierbare van u letselschade in Kampen opgelopen? Het zien van het leed en pijn bij een dierbare of naaste veroorzaakt bij u ook veel leed. Dit wordt affectieschade genoemd. Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk om voor affectieschade een vergoeding te vragen.

Wie kan affectieschade claimen?

Het claimen van affectieschade kan alleen door directe naasten, zoals partners en kinderen, gedaan worden. Wilt u meer weten of een affectieschadezaak starten? Neem gratis en vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist door te bellen of het contactformulier in te vullen.

Wanneer recht op overlijdensschade?

Wanneer u geliefde verliest door toedoen van een ander, komt er veel op u af. Naast het verwerken van de eerste schok en het regelen van de begrafenis zijn er vaak ook financiële gevolgen. Het overlijden van een naaste kan ervoor zorgen dat er een inkomen wegvalt.

Wat doet u bij overlijdensschade?

Wanneer een naaste van u is overleden door toedoen van een ander en u van deze persoon afhankelijk was in levensonderhoud, kunt u overlijdensschade claimen. Dit is een vergoeding voor het weggevallen inkomen en andere onkosten. Enkel de wettige partner, minderjarige kinderen of familieleden die van de overledene afhankelijk waren voor levensonderhoud kunnen een vergoeding eisen voor overlijdensschade.

Vakkundig letselschadebureau uit Kampen gezocht?

Vul het contactformulier in voor een gratis adviesgesprek!

Gratis intakegesprek

Tips bij het kiezen van letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen voor een ongeval dat door iemand anders veroorzaakt is? Dan is het altijd verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Die helpt u door het gehele traject heen en zorgt voor een succesvolle afloop.

Hoe weet u zeker dat u een goede advocaat heeft?

 • De meeste advocaten zijn aangesloten bij De Letselschade Raad. Op deletselschaderaad.nl leest u meer en vindt u aangesloten advocaten.
 • Een goede advocaat kenmerkt zich door een goede aanpak en zorgt ervoor dat u centraal staat.
 • Wanneer u een gratis adviesgesprek aanvraagt en het blijkt dat u een zaak heeft, wordt u altijd met een professionele advocaat in contact gebracht.

Letselschade advocaten in Kampen gaven eerder al advies bij:

Bedrijfsongeval in Enschede
Immateriële schade in Zwolle
Hoogte letselschadevergoeding in Hengelo
Aansprakelijkheid ongeval in Deventer
Letselschade claimen in Almelo
Arbeidsongeval in Kampen
Uitkeren materiële schade in Rijssen
Letselschade op werk in Oldenzaal
Hoogte smartengeld in Nijverdal
Aansprakelijkheid letsel in Borne

letselschade advocaten Kampen

Letselschade in Kampen? Bel voor een gratis intakegesprek!

Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeluk waar u zelf niets aan kon doen? Of het nu om lichamelijk of geestelijk letsel gaat, wanneer iemand anders de veroorzaker is, is diegene ook aansprakelijk voor de letselschade. Met de hulp van een letselschadebureau zorgt u dat u de letselschadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Vraag vandaag een gratis intakegesprek aan!

Dat is bovendien geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. In het eerste adviesgesprek wordt bepaald of u een zaak heeft. Is dat het geval? Dan gaat de letselschade specialist voor u op zoek naar een gespecialiseerde letselschade advocaat bij u uit de omgeving, die u het beste kan begeleiden in uw zaak. Bel naar 088 444 7681 of vul het contactformulier in!

Bel direct 088 444 7681

Nu bereikbaar