Letsel na een ongeval?
Letsel na aanrijding
Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Bent u het slachtoffer van een aanrijding? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. U heeft pijn, klachten en verwondingen opgelopen en hierdoor maakt u extra kosten en/of loopt u inkomsten mis. Het kan zo zijn dat het ongeluk niet uw eigen schuld was. In dit geval is het mogelijk om een vergoeding te claimen bij de tegenpartij. Hieronder leest u alles wat u moet weten op het gebied van letselschade na een aanrijding.
Wel of niet aansprakelijk
Het hangt van de situatie af of u aansprakelijk bent voor het ongeval of niet. Als voetganger bent u erg kwetsbaar in het verkeer. Andere weggebruikers moeten hier rekening mee houden. Bij een aanrijding waar letsel opgelopen wordt, heeft de voetganger dan ook bijna altijd recht op een compensatie. Als u aangereden bent op de fiets, dan heeft u weinig kans dat uw aansprakelijk gesteld wordt voor het ongeluk. Ook een fietser wordt gezien als een zwakke weggebruiker. Mocht het toch uw eigen schuld zijn, dan heeft u recht op minsten 50% schadevergoeding. Als u op de bromfiets/scooter aangereden wordt, zal degene die de aanklacht in dient moeten bewijzen dat de andere schuldig is. Dit zal worden uitgezocht door de verzekering. Als u tijdens het autorijden wordt aangereden door een ander motorvoertuig en u hebt letsel opgelopen, verstuur dan zo snel mogelijk een aansprakelijkheidsbrief op. Als de bestuurder van het andere voertuig zich niet heeft gehouden aan de verkeersregels, en daardoor het verkeersongeluk heeft veroorzaakt, dan is deze aansprakelijk. Bij een aanrijding van achteren, ook wel kop-staart botsing genoemd, is eigenlijk altijd de achterop komende bestudeer aansprakelijk. Kortom, een voetganger of fietser is bijna nooit aansprakelijk. Bij een aanrijding waarbij een auto, scooter, bromfiets, motor, tram of bus is betrokken geldt; diegene die zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden is aansprakelijk. Om een letselschadezaak goed te kunnen afhandelen, is het handig om een advocaat in te huren.
Whiplash
Een gevolg van een auto-ongeluk kan een whiplash zijn. Symptomen van een whiplash zijn; hoofdpijn, stijve nek, pijn in de rug, pijn in de armen en benen, oorsuizingen, stemmingswisselingen, overgevoeligheid voor geluid of licht en slapeloosheid. Of u recht heeft op een schadevergoeding van de andere partij heeft te maken met de snelheid waarmee de tegenpartij achterop uw auto botste en welke klachten uw heeft. Het is overigens belangrijk om direct naar de huisarts te gaan bij pijnklachten na een verkeersongeluk.
Schadevergoeding
Als bekend is dat de tegenpartij aansprakelijk is geweest voor uw opgelopen letsel bij een aanrijding, dan kunt u recht hebben op schadevergoeding. Het is verstandig om direct na het ongeval de huisarts te bezoeken als u klachten heeft. Dit is niet alleen voor uw gezondheid, maar dit kan er ook voor zorgen dat de andere partij eerder de aansprakelijkheid voor een ongeval wil erkennen. De huisarts kan overigens aantonen dat u direct na het ongeluk klachten heeft gehad. Dit kan dan weer noodzakelijk zijn om alle schade vergoed te krijgen. Het is daarnaast ook belangrijk om direct na het ongeval uw schadevergoeding te claimen. Hoe langer u namelijk wacht, hoe groter de kans dat u de schadeposten vergeet of dat het moeilijker het is om de schade aan te tonen. Een voetganger of fietser ontvangt in bijna elke geval een vergoeding van minstens 50%, die kan oplopen tot 100%. Bij andere voertuigen verschilt dit per situatie. De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de ernst van het letsel.
Letselschade advocaat inschakelen
Omdat een aanrijding u al veel ellende heeft gegeven, is het prettig om een letselschade advocaat in te huren om de schade vergoed te krijgen. Zij weten alles op het gebied van letselschade. Zij kunnen u helpen bij het claimen van een schadevergoeding en nemen zo een grote last van uw schouders af. Maak vrijblijvend gebruik van onze service. Het eerste intakegesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. In deze eerste intake nemen wij uw situatie met u door. Hierna stellen wij u in verbinding met een letselschade advocaat uit uw regio. Na uw goedkeuring gaat uw advocaat zijn uiterste best doen om de schade te verhalen op de tegenpartij. Heeft u reeds contact gehad met een letselspecialist, maar is daar niet uitgekomen wat u ervan verwacht had? Ook voor een second opinion van uw bestaande zaak kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op.