letselschade advocaat Lochem

Letselschade advocaat Lochem

Een ongeluk zit in een klein hoekje, net als letselschade dus. Als u niet aansprakelijk bent voor het voorval dan kunt u de letselschade verhalen op de wederpartij. Dit vereist echter vaak specialistische kennis. De advocaten van ons advocatenkantoor hebben deze kennis in huis en maken zich graag sterk voor uw recht op een financiële vergoeding na een verkeer- of arbeidsongeval in of rond Lochem. Naast hulp van onze advocaat bij een verkeersongeval, of bedrijfsongeval, helpt u tevens graag medische fouten of andere incidenten waarbij u letsel heeft opgelopen. Een intakegesprek met een advocaat met een advocatenkantoor is altijd gratis. Neem contact op via 088 444 7654, wij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. Liever contact per e-mail? Vul dan het contactformulier op deze pagina in en u ontvangt spoedig reactie.

U heeft letsel, wat nu te doen?

In hoofdlijnen bestaan er twee soorten letsel. De eerste is immateriële letselschade, hieronder verstaat men lichamelijk (bv. whiplash) en geestelijk letsel. Wanneer bewezen is dat de wederpartij hoofdverantwoordelijk is voor het voorval, dan kunt u in aanmerking komen voor zogenoemd smartengeld. Het vorderen van een dergelijke vergoeding vraagt om deskundigheid en ervaring. Zeker gezien de verzekeraar van de tegenpartij veelal uit is op een zo laag mogelijke geldsom voor u. Met een erkende advocaat uit Lochem zult u nimmer worden afgescheept. De tweede soort beschadigingen is de materiële schade. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om inkomstenverlies of reparatiekosten van materiaal, zoals een auto. Ook wat dit betreft maken we ons sterk voor u.

Uw advocaat in Lochem voor:

  1. U en uw rechten na een ongeluk
  2. Het smartengeld waar u recht op heeft
  3. Schadevergoeding bij materiële en immateriële letselschade
  4. Juridische hulp na een bedrijfsongeval, verkeersongeval of medische fouten
  5. Deskundigheid, ervaring en expertise

Kosteloos en vrijblijvend consult

Bij ons advocatenkantoor kunnen wij altijd direct ondersteunen als u letsel hebt opgelopen door een ongeval in (de buurt van) Lochem. Er staat altijd een ervaren en deskundige advocaat voor u klaar. Bij hem of haar kunt u terecht voor een eerste vrijblijvend advies tijdens een gratis consult. Wij werken op no cure no pay basis, dit houdt in dat ons advocatenkantoor geen kosten rekent als de zaak verloren wordt. Wanneer wij een zaak aannemen kunt u dankzij de no cure no pay regeling er dus van uitgaan dat wij er alles aan doen om voor u het beste resultaat te bereiken. Wij zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft!

Vrijblijvend advies

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist


Verkeersongeluk

letselschade na verkeersongeluk Lochem
In rechtszaken spreekt men van een verkeersongeval zodra een gemotoriseerd voertuig in botsing komt met een ander voertuig, fietser of voetganger. Bij een verkeersongeval ontstaat in de meeste gevallen voornamelijk materiële schade, maar kan ook een whiplash of traumatische stress (immateriële letselschade) tot gevolg hebben. Advocaten uit ons advocatenkantoor in Lochem ondersteunen u graag bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Hiervoor dient u na het verkeersongeval getuigenverklaringen te verzamelen en het liefst een situatieschets te maken van de toedracht.

Arbeidsongeval

arbeidsongeval letselschade Lochem
Letselschade kan niet alleen ontstaan bij een verkeersongeval, ook bij een bedrijfsongeval is letsel gebruikelijk. Met een arbeidsgeval bedoelen we niet alleen een val van een steiger, ook een beroepsziekte is een vorm van een arbeidsongeval. Wilt u weten wat ons advocatenkantoor allemaal verstaat onder schade bij een arbeidsongeval? Vraag dan via het contactformulier of 088 444 7654 een vrijblijvend adviesgesprek aan bij een letselschade advocaat uit ons bedrijf. Het aansprakelijk stellen van de werkgever bij een arbeidsongeval is niet gemakkelijk, vraag daarom een advocaat om hulp.

Vergoeding na bedrijfsongeval

De kostenvergoeding die u kunt aanvragen na een verkeer- of bedrijfsongeval wordt meestal verdeeld in twee delen: een schadevergoeding en smartengeld. Smartengeld is de term die wordt gebruikt voor het geld dat u krijgt als compensatie voor onder andere gederfde levensvreugde, het verlies van sociale contacten of een verminderd werkvermogen. Dit zijn de zogeheten immateriële gevolgen van een arbeidsongeval. Hoe hoog de kostenvergoeding uiteindelijk wordt is afhankelijk van de mate van letsel. De uiteindelijk vergoeding kan oplopen tot duizenden euro’s.

letsel na bedrijfsongeval Lochem
Bel 088 444 7654

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. De advocaten van Letselschade Pro uit Lochem staan u in dergelijke situaties bij.
Bel 088 444 7654

Materiële schade

Letsel dat direct in geld uit te drukken is, noemt men ook wel materiële schade. Het gaat dan om zaken als beschadigingen aan eigendommen (kleding, voertuig, etc.), extra reiskosten, misgelopen inkomen, of de noodzaak voor het inhuren van huishoudelijke hulp. Daarnaast is het tevens een optie om een vergoeding aan te vragen voor de gemaakte rechtskosten (buitengerechtelijk). Deze materiële schadevergoeding is zowel bij een standaard uurloon mogelijk, als bij een betaling op basis van het no cure no pay principe. Wilt u weten wat de voorwaarden zijn voor een dergelijke materiële tegemoetkoming? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan bij onze advocaten uit Lochem via 088 444 7654 of het contactformulier.

Immateriële schade

Een deel van het letsel dat een slachtoffer oploopt tijdens een ongeval is niet direct aantoonbaar. Denk bijvoorbeeld aan blijvende lichamelijke beperkingen of littekens, of een verminderd werkvermogen. De term die professionals voor dergelijk leed gebruiken is immateriële schade. Andere voorbeelden van immateriële letselschade zijn het verlies van sociale contacten, gederfde levensvreugde of blijvende psychische klachten als posttraumatische stress, angst voor autorijden of nachtmerries en depressies. Hoewel dergelijke klachten niet in geld uit te drukken zijn is het mogelijk hiervoor een vergoeding aan te vragen. Een advocaat uit ons advocatenkantoor kan samen met u kijken naar de gevolgen van het ongeluk en de mogelijkheden voor smartengeld.

letsel advocaat Lochem

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Hebt u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Bij een verkeersongeval liep ik een whiplash op. Gelukkig kon ik met hulp van een advocaat van Letselschade Pro een schadevergoeding op de motorrijder verhalen die me aanreed.”
K. Van der Ploeg, Lochem
“Toen ik door een arbeidsongeval met een whiplash in het ziekenhuis belandde, schakelde ik direct een advocaat in via Letselschade Pro. Gelukkig maar, want nu heb ik een prachtige schadevergoeding gekregen. Vriendelijk en deskundig personeel.”
J. Harms, Lochem

Wat is letselschade?

Letselschade is de term die een advocaat gebruikt voor elke vorm van letsel die u oploopt door toedoen van een ander. Hoewel letselschade in de meeste gevallen het gevolg is van een verkeersongeval of arbeidsongeval, kan het ook optreden bij een sportwedstrijd of tijdens een avondje uit. De term letselschade omvat zowel lichamelijk als geestelijk leed. Wilt u meer weten over de strekking van het begrip letselschade, of hebt u vragen over het verkrijgen van een vergoeding voor opgelopen fysiek of psychisch letsel? Neem dan contact op met één van onze advocaten uit Lochem via het contactformulier of 088 444 7654 voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Crush letsel

Een begrip dat vaak wordt toegepast in letselschadeprocessen is ‘crush letsel’. Wij geven dit ook wel aan met de term beknelling. Crush letsel staat voor alle medische klachten die het gevolg vormen van een beknelling in een voertuig of industriële machine. Daarnaast kan een beknelling ook in extreme vorm voorkomen: bij een lawine, aardbeving of het instorten van gebouwen. In dat geval spreken wij van een bedelving. Bent u getuige van een ongeval waarbij iemand bekneld of bedolven raakt? Bel dan direct de hulpdiensten en probeer contact te krijgen met het slachtoffer. Probeer nooit zelf de persoon te bevrijden in verband met mogelijk intern letsel.

RSI

letselschade werk Lochem
Wij noemden al dat een beroepsziekte ook valt onder de term bedrijfsongeval. Een beroepsziekte die vaak voorkomt is RSI. De afkorting staat voor Repetative Strain Injury. Dit betekent dat het gaat om blessures die ontstaan door herhaalde bewegingen, welke een overmatige spierspanning tot gevolg hebben. Voor het krijgen van een kostenvergoeding voor RSI of een ander bedrijfsongeval, dient u de werkgever aansprakelijk te stellen. Hebt u hulp nodig van één van de advocaten van ons advocatenkantoor voor het vaststellen van de aansprakelijkheid? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Onze advocaten helpen u graag verder bij de procedure.

Burn-out

geestelijk letsel Lochem
Een andere beroepsziekte die bij de categorie arbeidsongeval hoort is de burn-out. Een burn-out is een lastig te bewijzen klacht, zeker omdat het vaak het gevolg is van een samenloop van omstandigheden. Heeft één van uw werknemers een burn-out gekregen, of zit u zelf thuis met een burn-out? Zorg er dan voor dat u alle feiten op een rij heeft. Ga na wanneer de klachten begonnen, en kijk of de situatie al eens onder de ogen is gekomen van de leidinggevenden. Dit is noodzakelijk in verband met het vaststellen van de aansprakelijkheid voor de burn-out klachten door de advocaten van beide partijen.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Wij hebben hierboven gesproken over vele grote gevolgen van een bedrijfsongeval of verkeersongeval. Naast het grote immateriële en materiële letsel, is het ook mogelijk dat u enkele kleinere gevolgen ondervindt van een situatie. Een voorbeeld hiervan is een hondenbeet. Wie gebeten wordt door een hond moet een tetanusprik halen in het ziekenhuis, en meestal is er sprake van gescheurde kleding. Beide zaken hoeven niet veel geld te kosten, maar u wilt deze waarschijnlijk wel graag terugkrijgen van de verantwoordelijke. Zorg bij een hondenbeet daarom ook voor foto’s van de beet, voor getuigenverklaring van eventuele omstanders, en de gegevens van de hondenbaas.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Zoals gezegd is het voor zowel een verkeer- als bedrijfsongeval, een mishandeling en medische fout noodzakelijkheid om iemand voor de klachten aansprakelijk te stellen. Deze aansprakelijkheid is bijvoorbeeld van belang voor de verzekering. Met name het aansprakelijk stellen van artsen is heel lastig, doordat zij door diverse wetten beschermd worden. In dit geval is de hulp van een erkend advocatenkantoor dan ook wenselijk. Onze advocaten werken allen op basis van een no cure no pay principe. Dit betekent dat u pas betaalt voor de buitengerechtelijke rechtskosten op het moment dat de kostenvergoeding wordt toegekend. Hiervoor moeten de advocaten wel iemand aansprakelijk kunnen stellen.

Smartengeld

smartengeld claimen Lochem
Wanneer u slachtoffer bent van letsel dan heeft u in bepaalde omstandigheden recht op smartengeld. Wanneer u hierover twijfelt dan is het wellicht verstandig om uw situatie met een advocaat te bespreken. Op basis van het eerste adviesgesprek dat wij kosteloos aanbieden kan meestal direct worden vastgesteld of u in aanmerking komt voor smartengeld.

De advocaten van Letselschade Pro uit Lochem hebben ruime ervaring in het vak en voorzien u van een duidelijk advies.

Heeft u recht op smartengeld?

No cure, no pay

letselschade no-cure no-pay Lochem
De letselschade advocaat van Letselschade Pro Lochem is u op basis van no cure, no pay van dienst. Bij dit no cure no pay principe hoeft u de advocaat alleen te betalen indien de zaak wordt gewonnen. Het is overigens niet in alle gevallen handig om hier gebruik van te maken. Bij een bedrijfsongeval of een verkeersongeval is het vooraf goed in te schatten of u recht heeft op smartengeld.

Letselschade Pro Lochem neemt graag uw situatie met u door, zodat wij u kunnen voorzien van een gedegen advies.

Vraag een gratis consult aan