Letselschade Lochem

Letselschade advocaat advies

Professionele hulp bij letselschade
Vakkundig advies en aandacht voor uw situatie door een gerenommeerde advocaat.

Letselschade Lochem

Bent u in of rond Lochem betrokken geweest bij een ongeval? Heeft u letsel opgelopen, zoals een whiplash? Doet u dan een beroep op een ervaren en deskundige advocaat via Letselschade Pro uit Lochem. Of het nu gaat om letsel na een bedrijfsongeval, verkeersongeval, medische fouten of een incident van andere aard; wij zorgen ervoor dat u de financiële vergoeding ontvangt waar u, met uw letsel, recht op hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 444 7654.

Uw letsel, ons specialisme

Grofweg is letsel te onderscheiden in immateriële en materiële beschadigingen. De eerste omvat lichamelijk (zoals een whiplash) en geestelijk letsel. Als duidelijk is dat de wederpartij schuldig is aan het voorval, dan kunt u recht hebben op smartengeld. Vordering hiervan vraagt echter om deskundigheid en ervaring. Niet in de laatste plaats omdat de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij uw schadevergoeding zo laag mogelijk wil houden. Maar met de expertise van een advocaat van ons komt u nooit bedrogen uit. Dat geldt ook in het geval van vergoeding voor materiële schade. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld verlies van inkomen of kosten voor reparatie.

Met Letselschade Pro Lochem krijgt u:

  • Altijd een deskundige en ervaren advocaat
  • Het smartengeld en de schadevergoeding die u toekomt
  • De benodigde hulp na een bedrijfsongeval, verkeersongeval, medische fouten, etc.
  • Een gratis eerste consult
  • Gedreven letselspecialisten die zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt
  • Schadevergoeding bij materiële en immateriële letselschade

Gratis consult in Lochem

Wij staan u graag met raad en daad bij na een ongeluk in of rond Lochem, met letsel tot gevolg. Onze advocaat geeft u geheel vrijblijvend een advies tijdens een gratis gesprek. In dit gesprek worden ondermeer de mogelijkheden voor vordering van smartengeld en schadevergoeding besproken. U weet dus snel waar u aan toe bent, wel zo’n fijn gevoel. Als wij de zaak in behandeling nemen is het goed om te weten dat we op no cure no pay basis werken.

Direct contact

Titel: (*) Dhr.Mvr.

Voor- en achternaam: (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats (*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)

Anti-spam captcha

Vul code in:
Gelieve dit veld leeg te laten.

 
Bent u benieuwd of u smartengeld kunt aanvragen? Letselschade Pro Lochem helpt u bij het claimen van schadevergoeding. Wij zijn betrokken bij uw letsel en blinken uit door een persoonlijke, resultaatgerichte aanpak.

Verkeersongeluk

Verkeersongeluk letsel Lochem
Er is sprake van een verkeersongeval wanneer een gemotoriseerd voertuig in botsing komt met een ander voertuig, fietser, of voetganger. Wij noemen dit een tweezijdig verkeersongeval. De veroorzaker van een tweezijdig verkeersongeval is aansprakelijk voor de materiële en immateriële letselschade van het slachtoffer. Wilt u iemand voor een verkeersongeval aansprakelijk stellen? Een advocaat van ons advocatenkantoor kan u hierbij ondersteunen. Voor het vaststellen van de aansprakelijkheid is het verstandig bewijsmateriaal te verzamelen. Zo heeft de advocaat stevige grond om op te staan in het proces.

Arbeidsongeval

Bedrijfsongeval Lochem
De advocaten van ons advocatenkantoor helpen u niet alleen bij een verkeersongeval, ook bij een arbeidsongeval bieden zij ondersteuning. De term arbeidsongeval, ook wel bedrijfsongeval, staat voor alle ongelukken op de werkvloer, of wanneer u onderweg bent voor de baas. Een beroepsziekte kan tevens als arbeidsongeval aangemerkt worden. De vergoeding voor een bedrijfsongeval hangt af van de aansprakelijkheid. Het is vaak alleen mogelijk de werkgever aansprakelijk te stellen als deze niet aan ARBO voorwaarden voldoet. Een advocaat geeft u desgewenst meer informatie over de voorwaarden.

Vergoeding na ongeval

Schadevergoeding Lochem
Een kostenvergoeding voor een verkeersongeval of arbeidsongeval kan meestal in twee delen worden gedeeld. Ten eerste een schadevergoeding voor materiële beschadigingen, en ten tweede smartengeld voor immateriële schade. Waar de eerste soort leed gemakkelijk te bewijzen is, is geestelijke letselschade moeilijker aan te tonen. Een erkend advocaat uit ons advocatenkantoor in Lochem is hierin zeer bedreven, en kan u praktische ondersteuning bieden. Dankzij het no cure no pay principe waarmee wij werken, hoeft u bovendien pas te betalen wanneer u de kostenvergoeding krijgt toegewezen.

 

Materiële schade

In tegenstelling tot immateriële letselschade, kunt u materiële beschadigingen wel direct in geld uitdrukken. De meeste mensen die wij ondersteunen in een letselschadeproces denken bij materiële beschadigingen echter alleen aan beschadigingen van kleding en voertuigen. Er bestaan echter nog vele andere zaken die ook onder dit begrip vallen. Zo is het mogelijk een kostenvergoeding aan te vragen voor misgelopen inkomen, reiskosten, het inhuren van huishoudelijke hulp en kosten voor het ziekenhuis die niet door de verzekering vergoed worden. Tot slot is het tevens een optie om een deel van de rechtskosten (buitengerechtelijk) te laten vergoeden door de veroorzaker van het ongeluk.

Immateriële schade

Immateriële letselschade is een term voor het letsel dat niet direct aantoonbaar is na een ongeval, of zelfs pas enige tijd na het verkeer- of bedrijfsongeval optreedt. Voorbeelden van immaterieel leed zijn nachtmerries, depressie en het verlies van sociale contacten. Maar ook blijvende lichamelijke klachten of littekens die ervoor zorgen dat hobby’s niet meer kunnen worden uitgevoerd of leiden tot een verminderde levensvreugde vallen onder immateriële letselschade. Het bewijzen van immateriële schade is zeer lastig. Wij raden daarom aan om een advocaat uit ons advocatenkantoor in Lochem in te schakelen om u te helpen bij het afhandelen van het letselschade proces.

 
Letselschade advocaat Lochem

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder een eigen werkgebied. Hebt u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Werkgebied

Werkgebied Letselschade Pro

 
“Bij een verkeersongeval liep ik een whiplash op. Gelukkig kon ik met hulp van een advocaat van Letselschade Pro een schadevergoeding op de motorrijder verhalen die me aanreed.” K. Van der Ploeg

Wat is letselschade?

Van veel van onze cliënten uit Lochem krijgen wij de vraag wat er precies wordt verstaan onder het begrip letselschade. Hoewel men meestal wel vermoedt dat dit te maken heeft met schade die is ontstaan door een ongeluk, is de volledige strekking vaak niet duidelijk. Kort gezegd staat letselschade voor alle letsel die is ontstaan door toedoen van een ander. Dit betekent dat letselschade niet alleen kan optreden bij een bedrijfsongeval of verkeersongeval, maar dat dit soms tevens het gevolg is van een sportongeluk, of een ruzie tijdens het uitgaan. Onder letselschade valt zowel lichamelijk als geestelijk letsel.

Crush letsel

Een term die vaak toegepast wordt in letselschade processen is ‘crush letsel’, beter bekend als een beknelling. Een beknelling is meestal het gevolg van een ongelukken in het verkeer, maar ontstaat soms ook op de werkvloer. Als er een persoon bekneld raakt, is het zaak zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de hulpdiensten, en het slachtoffer aan de praat te houden. Probeer nooit zelf de beknelde persoon te bevrijden in verband met het risico op blijvend rugletsel of het verergeren van intern leed. Een zeer ernstige vorm van beknelling wordt een bedelving genoemd. Wij informeren u desgewenst verder in een adviesgesprek.

 

RSI

rsi Lochem
Bij de term arbeidsongeval denken veel mensen direct aan arbeidsongevallen zoals een val van een steiger, of een probleem met gereedschap. Bij de term arbeidsongeval horen echter ook meer onzichtbare problemen zoals kapperseczeem, asbestlongen en RSI. Deze klachten geeft men in de letselschadebranche aan als beroepsziekten. RSI is één van deze beroepsziekten, welke met name voorkomt bij administratief- en communicatiemedewerkers. De klacht ontstaat door het maken van een herhaalde beweging, die een ongewenste spierspanning tot gevolg heeft. Samen met een advocaat van een erkend advocatenkantoor is het mogelijk om een werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen, mits deze zich niet aan bepaalde ARBO eisen heeft gehouden.

Burn-out

burn-out Lochem
Een tweede klacht dit valt onder de categorie beroepsziekten is de burn-out. De burn-out geldt echter alleen als een bedrijfsongeval als het alleen veroorzaakt is door een te hoge werkdruk. Omdat een burn-out meestal het gevolg is van meerdere factoren, waaronder een stressvolle thuissituatie, is het heel lastig hiervoor iemand aansprakelijk te stellen. De advocaten van ons advocatenkantoor uit Lochem adviseren daarom al vroeg bewijsmateriaal te verzamelen wanneer u het idee krijgt dat de werkdruk steeds (onrealistisch) hoger wordt. Door de situatie op tijd aan te kaarten bij de werkgever, krijgt deze de kans er iets aan te doen, en verzamelt u bewijsmateriaal.

 

Gebeten door hond

gebeten door hond
Naast de grote gevolgen van een verkeer- of bedrijfsongeval, bestaan er ook kleinere ongevallen, die leed tot gevolg hebben. Eén van deze kleinere zaken is een hondenbeet. Een hondenbeet zorgt in de meeste gevallen alleen voor wat materiële letselschade, zoals een gescheurde broek. Maar ook immateriële schade kan het gevolg zijn, bijvoorbeeld bij een plotselinge angst voor honden. Voor dergelijke kleinere ongevallen is het meestal niet nodig de hulp van een erkend advocatenkantoor in te roepen. Het is vaak afdoende met de andere partij enkele verzekeringspapieren in te vullen. Is toch de ondersteuning van één van onze advocaten gewenst? Geen probleem, bel dan naar 088 444 7654 en wij gaan kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Aansprakelijk stellen

aansprakelijk stellen
Het aantonen van de aansprakelijkheid van de veroorzaker van een verkeer- of arbeidsongeval vereist wat werk, maar is uiteindelijk wel te doen. Voor een medische fout en mishandeling is het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke echter veel lastiger. Voor een medische fout geldt bijvoorbeeld dat een deel van de ongevallen in een ziekenhuis vallen onder de standaard risico’s van een procedure, waarmee de patiënt akkoord gaat. Voor een mishandeling geldt dat de aansprakelijkheid bewezen moet worden met medische gegevens en beeldmateriaal van de verwondingen. Hebt u hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van een verantwoordelijke? De advocaten van ons advocatenkantoor helpen u graag verder.

 

Smartengeld

Smartengeld na verkeersongeluk
Wanneer u letsel heeft opgelopen dan is het mogelijk dat u recht heeft op smartengeld. Een advocaat zal voor u nagaan of het in uw geval nuttig is om een schadevergoeding te claimen. De hoogte van deze vergoeding is onder andere afhankelijk van de aard en de ernst van het letsel, de invloed op het werk, studie of relaties, uw leeftijd en geslacht en de aansprakelijkheid. Tijdens het eerste gratis consult neemt de letselschade advocaat de situatie met u door en adviseert u of er een zaak van te maken is.

 
Letselschade Pro Lochem kenmerkt zich door een persoonlijke en efficiënte aanpak, zodat u snel weet waar u aan toe bent. Dat is wel zo prettig.
 
Heeft u recht op smartengeld?

No cure, no pay

No cure no pay Lochem
Letselschade Pro Lochem ondersteunt u desgewenst op basis van no cure, no pay. Het voordeel van de no cure no pay werkwijze is dat u alleen kosten maakt indien de zaak wordt gewonnen. Een advocaat kan echter van te voren vaak een goede inschatting maken of uw zaak tot een succesvol einde kan worden gebracht. Bij een bedrijfsongeval of verkeersongeval is van te voren goed in te schatten of u recht heeft op smartengeld. De letselschade advocaat bekijkt samen met u wat de beste aanpak is.

 
Letselschade Pro Lochem neemt de situatie samen met u door en voorziet u van een duidelijk advies en plan van aanpak.
 
Vraag een gratis consult aan

Comments are closed.