rechtshulp bij letselschade
Bel 088 444 7654

Rechtshulp bij letselschade

Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Rechtshulp

Er is sprake van letsel wanneer u geestelijke of lichamelijke schade hebt opgelopen door een medische fout, misdrijf of bedrijfsongeval. In sommige gevallen kunt u bij letsel smartengeld en een letselschadevergoeding claimen. Het claimen van een letselschadevergoeding en smartengeld kan uitlopen tot een rechtszaak. Het is daarom verstandig om informatie in te winnen bij uw rechtsbijstandsverzekering. Daarnaast is het een goed idee om een letselschade expert of zelfs een advocaat in te huren. Als u opzoek bent naar hulp bij letselschade dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij ons kunt u terecht voor een eerste, gratis intakegesprek. Hierna brengen wij u, indien gewenst, in contact met een letselschade expert uit uw regio. Vul vandaag nog ons contactformulier in, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen met het vinden van juridische hulp.

Kan ik rechtshulp krijgen?

Als u arbeidsongeschikt bent geraakt vanwege een bedrijfsongeval dan wil de werkgever hier nog wel eens lastig over doen. Er is vaak een getouwtrek over wie verantwoordelijk was voor het bedrijfsongeval. Advocaten hebben al verschillende zaken meegemaakt waarbij de werkgever verantwoordelijk bleek. Als u rechtshulp wilt inschakelen dan spelen een aantal factoren een cruciale rol. Denk hierbij aan rechtsbijstandsverzekering, eventuele gefinancierde rechtshulp en of er een advocaat nodig is. Met rechtshulp is het mogelijk om alsnog uw gelijk te halen en uw schadevergoeding samen met smartengeld op te eisen. Vraag direct een vrijblijvend intakegesprek aan voor meer informatie en om dichter bij uw vergoeding te komen.

Geen uitkering bij letselschade

Regelmatig ontstaan er langdurige discussies over het wel of niet uitkeren van schade bij een zorgverzekering. Als u betrokken bent geraakt bij een bedrijfsongeval dan moet u dit melden bij uw verzekering. Is uw werkgever aansprakelijk? Uw verzekeringsmaatschappij zal u tot de verzekeraar van de wederpartij richten en de schade verhalen. Als uw verzekeraar dit niet doet dan kunt u zelf contact opnemen met de verzekeraar van uw werkgever. U regelt de uitkering in dat geval met de verzekering. Om te voorkomen dat u geen uitkering ontvangt is het belangrijk om bewijs te verzamelen. Denk hierbij aan foto’s, getuigen, een medisch dossier en eventueel een politie rapport.

Wat doet de letselschadespecialist?

In geval van letselschade krijgt u waarschijnlijk te maken met een letselschadespecialist en een advocaat. Zowel een advocaat als een letselschadespecialist bieden juridische hulp als u letselschade claimt. Een advocaat is veelal aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten. Hij of zij moet minimaal vijf jaar advocaat zijn en ervaring op het gebied van letselschade is daarnaast verplicht. Een advocaat wordt veelal ingezet als de zaak voorgelegd moet worden aan een rechter. Letselschadespecialisten hebben ervaring in de verzekeringswereld en zijn op het gebied van letselschade deskundig opgeleid. Een letselschadespecialist behartigt de belangen van de aansprakelijke partij of het slachtoffer. Door onderhandelingen proberen ze tot een overeenstemming te komen met betrekking tot een schadevergoeding.

advocaat letsel

Second opinion

Het is eventueel mogelijk om een second opinion aan te vragen bij letsel. In geval van een second opinion laat u uw zaak door een andere expert op het gebied van letselschade bekijken. U kunt bijvoorbeeld een second opinion aanvragen als uw twijfelt aan uw jurist, als het uitkeren van uw letselschadevergoeding erg lang duurt of als uw advocaat duur is of traag werkt. Een second opinion is meestal kosteloos. Een andere advocaat zal uw zaak bekijken en zijn of haar bevindingen met u delen. In sommige gevallen is het na de second opinion mogelijk om uw letsel zaak over te laten nemen door de andere advocaat.

kosten rechtshulp

Kosten rechtshulp bij letselschade

Wilt u hulp bij letselschade inhuren? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten van een letselschade expert. Is de wederpartij aansprakelijk voor het ontstane letsel? Dan hoeft u niets te betalen voor de rechtshulp van de advocaat omdat de kosten worden meegenomen in de schadeclaim. De andere partij is dus aansprakelijk voor de rechtshulp kosten. Het is andersom echter mogelijk dat u moet opdraaien voor de kosten als u in het ongelijk wordt gesteld. Met de advocaat of specialist kunt u een prijsafspraak maken. Hierbij hebt u verschillende opties zoals een uurtarief, of een fixed fee.

letselschade advocaat

Rechtsbijstandsverzekering of een letselschadespecialist?

Als u in geval van letsel smartengeld en een letselschadevergoeding wilt claimen, dan kunt u uw rechtsbijstandsverzekering of een letselschadespecialist inschakelen. Een voordeel van een rechtsbijstandsverzekering is dat uw verzekering de rechtsbijstand gratis aanbiedt. Een nadeel is echter dat een zaak over schade in geval van letsel veelal lang duurt. Hoe langer een letsel zaak duurt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Een rechtsbijstandsverzekering houdt hier niet van en zal daarom sneller akkoord gaan met een schikking van de tegenpartij. Een specialist daarentegen kost u ook niets als u wint, omdat de kosten bij de schuldige partij worden verhaald. Een voordeel is dat de specialist een zo groot mogelijke letselschadevergoeding wil claimen. Daarnaast hebt u veelal te maken met ervaren letselschadespecialisten in tegenstelling tot bij een rechtsbijstandsverzekering.

letselschadespecialist

Contact

Hebt u letsel opgelopen door een bedrijfsongeval? Als uw werkgever hiervoor aansprakelijk is dan kunt u een letselschadevergoeding en smartengeld claimen. Bij het claimen van smartengeld en een letselschadevergoeding komt veel kijken. Expertise en ervaring is onmisbaar, het is daarom verstandig om rechtshulp in te schakelen. Wilt u verzekerd zijn van kwalitatieve rechtshulp? De Stichting Keurmerk Letselschade geeft aan welke rechtshulpverleners aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Wilt u een rechtshulp specialist inschakelen? Vraag gerust een vrijblijvend intakegesprek aan om de situatie te bespreken.Wij brengen u graag in verbinding met een geschikte advocaat. Neem direct contact op via het contactformulier op onze website!