letselschade advocaat Sneek

Letselschade advocaat Sneek

Heeft u letselschade geleden, dan is het erg verstandig om een goede advocaat in te schakelen zodat u er zeker van kunt zijn dat de schade kan worden verhaald. Een whiplash of ongeval kan een grote impact op uw leven hebben, maar door een advocaat uit Sneek in te schakelen, bent u verzekerd van betrouwbare hulp. Wij staan voor u klaar bij ieder arbeidsongeval of verkeersongeval en helpen u graag met het vinden van een advocatenbureau gespecialiseerd in letselschade en het claimen van een letselschadevergoeding. U bereikt ons via het contactformulier of telefonisch via 088 444 7654. Wij ondersteunen u graag en zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Hoe werkt onze service?

Het vinden van de beste juridische hulp is vaak lastig, omdat klanten niet weten waar zij op moeten letten. Als u slachtoffer bent geworden van een arbeidsongeval, dan kunt u gebruik maken van onze service. Wij zijn geen advocatenbureau, maar kunnen u wel helpen met het vinden van advocaten gespecialiseerd in letselschade. U kunt ons 24 uur per dag bereiken via 088 444 7654, of laat uw contactgegevens achter door ons contactformulier in te vullen. Wij zullen dan contact met u opnemen voor een gratis telefonisch intakegesprek, waarna wij u in verbinding stellen met een advocaat uit uw regio. Uw advocaat zal u verder ondersteunen tijdens uw letselschadezaak.

Hoe ziet een letselschadetraject er uit?

Elk letselschadetraject is uniek, daarom kunnen wij u vooraf niet vertellen hoe uw traject eruit gaat zien. Hoe het traject verloopt hangt grotendeels af van het ingeschakelde letselschadebureau, maar in grote lijnen zal u een viertal fases doorlopen.

  1. De oriëntatie. Als u schade heeft opgelopen kunt u contact met ons opnemen, zodat wij u in verbinding stellen met een ervaren advocaat. Samen verzamelt u de bewijslast en schadeposten.
  2. Het vaststellen van de aansprakelijkheid. Tijdens deze fase wordt er met de wederpartij onderhandeld over de aansprakelijkheid en ook de hoogte van de schade wordt kort besproken. Wanneer de aansprakelijkheid is vastgesteld, zal de wederpartij eventueel verzocht worden om een voorschot op de letselschadevergoeding uit te keren.
  3. Het vaststellen van de medische eindstand. Deze fase kan enorm lang duren voordat het afgerond wordt, omdat dit het punt is waarop de arts u als genezen verklaart of dat hij uitspreekt dat uw eventuele handicap niet meer beter wordt.
  4. De eindafwikkeling. Tijdens de eindafwikkeling kijken beide partijen naar de huidige en toekomstige schade zodat u een gepaste schadevergoeding ontvangt.

Wat doet een letselschade expert?

Een letselschade advocaat zal u ondersteunen gedurende de gehele procedure. Allereerst zal uw advocaat al uw opgelopen letselschade bespreken. Samen met uw advocaten stelt u vervolgens vast wat de volgende stappen worden. Uw letselschade expert zal bijvoorbeeld de tegenpartij aansprakelijk moeten stellen en hij moet onderhandelen met de verzekering van de wederpartij. Uw advocaat zal u tevens ondersteunen met het verzamelen van de bewijslast en alle schadeposten, zodat u geen kosten in uw overzicht vergeet. Tot slot zal uw advocaat een berekening maken van uw vergoeding, zodat u weet waar u recht op hebt.

Gratis intakegesprek aanvragen

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist

Onderdelen op deze pagina:


Verkeersongeval

letselschade na verkeersongeluk Sneek
Een verkeersongeval is een ongeval waarbij één of meer voertuigen met elkaar in botsing komen met elkaar, een fietser of een voetganger. Een veelvoorkomend gevolg van een verkeersongeval is een whiplash. Omdat dit moeilijk te bewijzen is, is het verstandig voor de letselschadezaak een advocaat in te schakelen. Bent u in Sneek in een verkeersongeval terechtgekomen waarbij de ander schuldig is? Schakelt u dan gerust een advocaat in. Na een gratis intakegesprek brengen wij u graag in contact met een gespecialiseerd advocatenbureau.

Arbeidsongeval

arbeidsongeval letselschade Sneek
Naast hulp bij een verkeersongeval bieden wij ook ondersteuning bij een arbeidsongeval. Men spreekt van een arbeidsongeval (ook wel bedrijfsongeval genoemd) wanneer er op de werkvloer, of in een activiteit voor het bedrijf een ongeluk gebeurt waarbij u letsel oploopt. Naast een standaard arbeidsongeval, bestaat er ook de beroepsziekte, waarbij de medewerker door de werkomstandigheden last krijgt van RSI, een burn-out of andere problemen. De vergoeding voor een bedrijfsongeval hangt af van de mate van immateriële en materiële schade die u oploopt.

Vergoeding na bedrijfsongeval

Wie het slachtoffer is geworden van een bedrijfsongeval, medische fout of arbeidsongeval, heeft waarschijnlijk enige immateriële of materiële beschadigingen opgelopen. Is het mogelijk om een ander voor de letselschade aansprakelijk te stellen? Dan zult u een vergoeding krijgen. De kostenvergoeding is te verdelen in een schadevergoeding (voor materieel leed) en smartengeld (voor geestelijk letsel). Hoe hoog dit smartengeld wordt is afhankelijk van de exacte situatie. Een advocaat kan u bij de aanvraag en procedure ondersteunen, zodat u de rechtmatige vergoeding krijgt.

bedrijfsongeval Sneek
Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Wij brengen u graag in contact met een advocaat uit Sneek. Neem contact op voor een gratis intakegesprek.
Bel 088 444 7654

Materiële schade

Naast immaterieel leed bestaan er ook materiële beschadigingen als tegenhanger. Dit gaat over alle beschadigingen die u direct in geld kunt uitdrukken. Denk bijvoorbeeld aan gescheurde kleding of beschadigingen aan uw voertuig. Daarnaast gaat dit ook om kosten voor het inhuren van huishoudelijke hulp, kosten voor het ziekenhuis en geld voor misgelopen inkomen. Materiële letselschade heeft een duidelijk kostenplaatje, waardoor de vergoeding vaak ook snel te bepalen is. Bent u benieuwd naar de voorwaarden voor het vragen van een dergelijke schadevergoeding? Aarzel dan niet om contact op te nemen via 088 444 7654. Wij helpen u met het vinden van ervaren advocaten uit Sneek.

Immateriële schade

Zoals gezegd bestaan er diverse vormen van letsel die onder de term letselschade vallen. De gevolgen kunnen onderverdeeld worden in lichamelijk en geestelijk letsel, maar ook in materiële en immateriële schade. Immaterieel leed staat voor al het letsel waar niet direct een prijskaartje aan kan worden gehangen, of waarvan de omvang niet direct duidelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een verminderd werkvermogen, de kosten voor OV gebruik vanwege angst voor autorijden, of een post traumatische stress stoornis. Een deel van het immateriële leed is lastig te bewijzen. Het is daarom aan te raden hiervoor contact op te nemen met ervaren advocaten uit Sneek. Wij helpen u met het vinden van de beste juridische hulp!

letsel advocaat Sneek

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Heeft u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Bij een verkeersongeval liep ik een whiplash op. Gelukkig kon ik met hulp van een advocaat een schadevergoeding op de motorrijder verhalen die me aanreed.”
K. Van der Ploeg, Sneek

Wat is letselschade?

Het begrip letselschade staat voor al het letsel dat ontstaat door toedoen van een ander. Letselschade omvat zowel lichamelijk letsel als geestelijk leed. Hoewel de meeste mensen verwachten dat letselschade gaat om de gevolgen van een verkeersongeval of bedrijfsongeval, kan het tevens ontstaan op het schoolplein of tijdens het sporten. Voorbeelden van letselschade waarvoor u een vergoeding of smartengeld kunt krijgen zijn; een whiplash, een verminderd werkvermogen of nachtmerries door het ongeluk. Hebt u behoefte aan meer informatie over de soorten letselschade, of wilt u weten of u recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact op via 088 444 7654.

Crush letsel

Een speciale vorm van letselschade is crush letsel, in Nederland beter bekend onder de term beknelling. Medici spreken van een beknelling op het moment dat een slachtoffer zijn lichaam of een deel van het lichaam niet meer zelf uit een voertuig of machine kan halen na respectievelijk een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Naast een beknelling kan er ook sprake zijn van een bedelving. In dit geval gaat het om ongevallen met instorting van gebouwen, lawines of een aardbeving. Een bedelving kan leiden tot zeer ernstig leed zoals hersenletsel, een dwarslaesie of te weinig zuurstof. Wij ondersteunen u graag met het vinden van geschikte juridische hulp.


Medische fout

Ook als u het slachtoffer bent geworden van een medische fout kunt u een letselschadevergoeding opeisen. Een medische fout is iets anders dan een complicatie, het gaat bij een fout namelijk om een tekortkoming van uw behandelend arts. Per jaar zijn er ongeveer 40.000 Nederlanders slachtoffer van een medische fout. Hierbij kunt u denken aan een verwisseling van uw linker of rechteroog bij een ooglasering, een verkeerd gestelde diagnose of zelfs het achterlaten van materiaal in het lichaam na een operatie. Na een medische fout kunt u naast de materiële schadeposten ook de immateriële schadeposten opeisen.

Shockschade

Veel klanten halen shockschade en affectieschade door elkaar. Er zitten echter wel belangrijke verschillen tussen! Affectieschade draait om de normale pijn en verdriet na het overlijden of gewond raken van een dierbare. Bij shockschade gaat het om psychisch letsel als gevolg van het ongeval of de gruwelijke gevolgen hiervan. Op dit moment is het in Nederland nog niet mogelijk om een schadevergoeding op te eisen voor affectieschade, maar het is wel mogelijk om uw shockschade te claimen. Vaak zal u door een psycholoog moeten laten vaststellen of het om affectieschade of shockschade gaat.

RSI

letselschade werk Sneek
Wij noemden hierboven al dat naast het standaard bedrijfsongeval ook een kans bestaat op het ontstaan van beroepsziekten. Eén van deze beroepsziekten is RSI. De afkorting staat voor Repetative Strain Injury: een blessure die het gevolg is van herhaaldelijk dezelfde beweging uitvoeren, welke de spieren beschadigt. RSI komt dan ook veel voor bij medewerkers op de communicatieafdeling, door het typen in een verkeerde houding. Het aansprakelijk stellen van de werkgever voor de RSI is alleen een optie wanneer hij niet aan de ARBO voorwaarden voldoet, en eerdere klachten niet adequaat heeft behandeld.

Burn-out

geestelijk letsel Sneek
Binnen de categorie bedrijfsongeval valt tevens het optreden van een burn-out, mits de burn-out en de bijkomende immateriële klachten te wijten zijn aan een te hoge werkdruk. Omdat een burn-out vaak ontstaat uit een combinatie van factoren, is het lastig om de werkgever aansprakelijk te stellen. De medewerkers van een advocatenkantoor in Sneek kijken indien gewenst met u meer naar de situatie, en adviseren u over de te nemen stappen. Zo helpen uw advocaten u bij het verzamelen van bewijsmateriaal en de schadeposten, zodat u ontvangt waar u recht op hebt.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Een laatste geval van letselschade waarover wij u willen informeren is de hondenbeet. Veel van de klanten van een advocatenbureau in Sneek weten niet dat het mogelijk is om de kosten voor een hondenbeet vergoed te krijgen. Dit is echter zeker een optie, mits u niet verantwoordelijk bent voor het provoceren van de hond en de situatie. Voor het aansprakelijk stellen van de hondenbaas is er dus ook een extra getuige, of een eerlijke hondenbaas nodig. Naast de ziekenhuiskosten, kunt u tevens de materiële schade vergoed krijgen. Eventueel is smartengeld een optie in het geval van een nieuwe angst voor honden of nachtmerries.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Eén van de lastigste zaken bij een medische fout, mishandeling en in sommige gevallen ook bij een bedrijfsongeval is het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij is echter noodzakelijk voor het verkrijgen van schadevergoedingen en smartengeld. Het is daarom verstandig om contact te zoeken met een advocatenkantoor uit Sneek. De advocaten kunnen u ondersteunen bij het proces, maar u ook inzicht geven in de waarschijnlijkheid dat u succes hebt bij het aansprakelijk stellen. Voorwaarde voor het vaststellen van de aansprakelijkheid is altijd de verzameling van bewijsmateriaal. Het gaat dan om foto’s, mailtjes, en getuigenverklaringen.


Smartengeld

smartengeld claimen Sneek
Afhankelijk van het soort ongeval en het type letselschade krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Smartengeld wordt uitgekeerd bij zogenaamde ‘niet in geld uit te drukken schade’, oftewel geestelijk letsel dat niet zomaar te herstellen is of een whiplash. Het bedrag betaalt de tegenpartij bovenop de advocaatkosten die door u worden aangegeven.

Bent u op zoek naar een letselschade specialist in Sneek? Laat ons u helpen. Bel naar 088 444 7654 voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Vraag een gratis consult aan

Letselschade claimen

letselschade no-cure no-pay Sneek
Wanneer u in Sneek letselschade oploopt en een schadevergoeding wilt claimen, dan zult u hiervoor de wederpartij aansprakelijk moeten stellen. Dit is echter verbonden aan een groot aantal regels en procedures. Daarom is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Als u contact met ons op neemt dan helpen wij u met het vinden van een advocaat gespecialiseerd in letselschade. Samen met uw advocaat zal u een letselschadeclaim indienen. Hierna zal uw advocaat uw medische informatie opvragen, waarmee de wederpartij overtuigd moet worden van uw klachten. Tot slot maakt u samen met uw advocaten een overzicht van alle schadeposten, zodat er een berekening van alle opgelopen letselschade gemaakt kan worden.

Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. De medewerkers van Letselschade Pro uit Sneek helpen u met het vinden van een gespecialiseerde advocaat.
Bel 088 444 7654

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Om de hoogte van uw letselschadevergoeding te berekenen, houdt de rechter rekening met uitspraken van eerdere letselschadezaken. Daardoor is het mogelijk om u een indicatie te geven van de hoogte van uw vergoeding. Bij licht letsel heeft u recht op bedragen tot €3.500,- maar bij zwaar- tot zeer-zwaar letsel lopen de bedragen op tot ongeveer €76.000,-. Onder zeer zwaar letsel kunt u bijvoorbeeld denken aan een volledige dwarslaesie of ernstig beperkte communicatiemogelijkheden. De hoogte van uw vergoeding wordt echter ook door andere factoren beïnvloed, waardoor eerder uitgereikte bedragen geen garantie bieden. Zo kijkt de rechter onder meer naar de aard en ernst van uw letselschade en de duur van uw herstel.

Kosten letselschade specialist

Onze ervaring leert dat veel klanten terughoudend zijn met het inschakelen van juridische hulp. Dit komt omdat zij veel klanten vasthouden aan het misverstand dat het inschakelen van een letselschadebureau hoge kosten met zich meebrengt. In de praktijk valt dit echter mee. Vaak werken advocaten middels een vast uurtarief, dat vooraf duidelijk wordt besproken. Zo staat u achteraf niet voor verrassingen! Bovendien kunt u als slachtoffer de kosten voor het letselschadebureau vaak toevoegen aan uw schadeposten. Dat betekent dat de kosten grotendeels of zelfs volledig bij de wederpartij te verhalen zijn. Wilt u zeker weten wat u gaat betalen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u in contact kunnen brengen met een erkend advocaat uit Sneek.


Tips bij letselschade

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval? Er zijn een aantal dingen die u dan moet doen. Allereerst is het belangrijk om naar uw arts of ziekenhuis te gaan, zodat uw letsel vastgelegd wordt. Ten tweede is het belangrijk dat u alle kosten bij gaat houden. Hierbij kunt u denken aan de kosten voor het repareren van uw voertuig, maar ook als u nu met het openbaar vervoer moet reizen als gevolg van het ongeval kunt u deze kosten terugvragen. De verzekeraar van de tegenpartij zal waarschijnlijk zo snel mogelijk tot een overeenkomst komen. Ga hier niet te snel op in, en raadpleeg altijd een specialist.

Wij stellen u graag in verbinding met een gespecialiseerd letselschadebureau, die u kan voorzien van een gedegen advies.

Heeft u recht op smartengeld?

Gratis telefonische intake

Hebt u schade opgelopen en bent u op zoek naar een letselschadebureau? Of wilt u weten wat juridische hulp u zal gaan kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij zijn geen advocatenbureau, maar kunnen u helpen met het vinden van de een gespecialiseerd advocaat uit Sneek. Als u ons contactformulier invult of belt naar 088 444 7654, dan plannen wij een gratis en geheel vrijblijvende intake. Hierna brengen wij u in contact met een advocaat die u zal ondersteunen tijdens de rest van het proces. Hiermee vergroot u de kans op een passende schadevergoeding, en weet u zeker dat u niets tekort komt!

Met een letselschade expert staat u sterker! Vergroot de kans op een gepaste schadevergoeding, neem contact op via 088 444 7654.

Vraag een gratis consult aan