letselschade advocaat Zaandam

Letselschade advocaat Zaandam

Wanneer u door andermans schuld letsel hebt opgelopen, heeft u geen behoefte aan een langslepend proces voordat de schade wordt vergoed. Om het letselschade proces enigszins te bespoedigen kunt u een advocaat in de hand nemen. Een advocaat kan u na een arbeidsongeval, verkeersongeval, of na mishandeling helpen om uw smartengeld snel te ontvangen. Als u advocaten uit de omgeving van Zaandam zoekt dan kunt u bij ons terecht. Wij zijn zelf geen advocatenkantoor, maar we kunnen u wel kosteloos en vrijblijvend in contact brengen met een ervaren advocaat uit Zaandam. Hoe? Dit is eigenlijk heel simpel. U belt 088 444 7654 voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek vertelt u meer over uw specifieke zaak. Wij zorgen er vervolgens voor dat u in contact komt met een advocaat. Deze zal u vervolgens verder helpen tijdens het proces. Liever contact per email? Vul dan het contactformulier op deze pagina in en u ontvangt snel een reactie.

Hoe werkt onze service?

Letselschade Pro biedt een service waarmee u eenvoudig in contact komt met een letselschade expert. Wij zijn namelijk niet zelf een advocatenkantoor. U kunt ons op 088 444 7654 bellen voor een kosteloos, telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u uw zaak bij ons voorleggen. Wij zorgen er vervolgens voor dat u in contact komt met de ervaren advocaten uit Zaandam. Eén van deze advocaten zal u vervolgens verder helpen met het traject. Voordelen van onze service zijn dat deze helemaal kosteloos is en dat we 24 uur per dag bereikbaar zijn. Het intakegesprek is bovendien helemaal vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.

Hoe ziet een letselschadetraject er uit?

Een letselschadetraject ziet er in principe als volgt uit.

  1. Het traject begint met het contacteren van een advocaat, bijvoorbeeld via onze service. U maakt een eerste afspraak.
  2. Tijdens deze afspraak wordt uw zaak besproken. U legt uit wat er is gebeurd en u laat het bewijsmateriaal zien.
  3. Als de letselschade expert vindt dat u inderdaad recht hebt op een vergoeding, dan gaat hij voor u aan de slag. Via een aangetekende brief stelt hij de wederpartij aansprakelijk.
  4. Wanneer het letsel is erkend, is het tijd om de schadevergoeding te bepalen.
  5. De zaak wordt afgewikkeld met een slotbetaling als u uiteindelijk geen klachten meer hebt.

Wat doet een letselschade expert?

Letselschade is een breed begrip, dat alle lichamelijke, geestelijke, immateriële en materiële benadeling omvat, die iemand ondervindt na een ongeluk. Dit zogeheten leed varieert van een whiplash tot een gescheurde broek, en van een verlies aan verdienvermogen tot hoge reiskosten doordat u tijdelijk geen auto kunt rijden. Daarnaast kunt u ook door mishandeling of een medische fout recht hebben op een schadevergoeding. Elke advocaat die in de regio Zaandam werkt, beschikt over specialistische kennis over ongevallen en mogelijke schadevergoeding hiervoor. Of u nu door een arbeidsongeval extra hulp nodig heeft in de huishouding, of na een verkeersongeval last blijft houden van nachtmerries, de advocaten zorgen dat u hiervoor op een eerlijke manier vergoed wordt.

Gratis intakegesprek aanvragen

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist

Onderdelen op deze pagina:


Verkeersongeval

letselschade na verkeersongeval Zaandam
Elk uur vindt er in Nederland wel een verkeersongeval plaats. Na een verkeersongeval is er vaak sprake van immateriële en materiële beschadigingen. Zo hebben slachtoffers regelmatig last van een whiplash. Bent u door een verkeersongeval gewond geraakt? Zorg dan direct voor getuigenverklaringen en een situatieschets. Op deze manier kan een advocaat van een advocatenkantoor makkelijker de tegenpartij aansprakelijk stellen. Omdat bepaalde gevolgen van een verkeersongeval pas op latere termijn zichtbaar worden, zal een advocaat het proces pas afronden als de definitieve medische situatie is vastgesteld.

Arbeidsongeval

letselschade arbeidsongeval Zaandam
Een arbeidsongeval zit in een klein hoekje. Een medewerker valt bijvoorbeeld van een ladder, een machine vertoont kuren, of er ontstaat indirect ziekte vanwege gebruikte producten. Bij een arbeidsongeval is het vaak de vraag wie opdraait voor de kosten. Een advocatenkantoor kan u hierbij uitstekend helpen. Zo kijken de advocaten uit Zaandam graag samen met u naar de situatie rondom het bedrijfsongeval, en de mate waarin uw werkgever voldoet aan de ARBO voorwaarden. Wilt u een letselschade proces starten? Ook daarbij kan een advocaat uit regio Zaandam u helpen.

Vergoeding na bedrijfsongeval

Na een verkeer- en bedrijfsongeval heeft u over het algemeen recht op een geldelijke tegemoetkoming. Deze vergoeding valt ofwel op materieel gebied, zoals de aanschaf van een nieuwe fiets, maar ook op immaterieel vlak. Denk hierbij aan de gevolgen van shockschade of het verlies van zelfwerkzaamheid. Vergoedingen lopen op tot duizenden euro’s. Voorwaarde voor het krijgen van een kostenvergoeding is wel dat u iemand aansprakelijk kunt stellen voor de situatie. Het vaststellen van de aansprakelijkheid gebeurt meestal door uw advocaat en die van de tegenpartij.

bedrijfsongeval Zaandam
Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Neem telefonisch contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Materiële schade

Waar immateriële schade lastig te bewijzen is voor advocaten, is materieel letsel direct in geld uit te drukken. Hierbij moet u denken aan zaken als beschadigingen aan uw kleding, voertuig en andere eigendommen door het ongeluk, maar ook andere zaken zoals reiskosten, misgelopen inkomen en het inhuren van huishoudelijke hulp. Daarnaast is het mogelijk om een schadevergoeding aan te vragen voor de buitengerechtelijke rechtskosten indien dit nodig is. De hoogte van materiële schade is dus eenvoudig bepaald. Om te weten hoe hoog dit bedrag is in uw geval, kunt u via onze service advocaten uit omgeving Zaandam contacteren.

Immateriële schade

Eén van de vormen van letselschade waar u een kostenvergoeding voor kunt krijgen is immateriële schade. Immaterieel leed staat voor letsel dat is veroorzaakt door verdriet, pijn en gederfde levensvreugde na een ongeluk. Het gaat dan onder andere om blijvende fysieke en geestelijke klachten, het verdwijnen van sociale contacten of een verminderde mogelijkheid tot het uitoefenen van een beroep of hobby. De vergoeding voor immateriële letselschade wordt smartengeld genoemd. Hoewel meestal alleen het slachtoffer recht heeft op smartengeld, kunnen soms ook getuigen van een zeer ernstig ongeval recht hebben op smartengeld in verband met shockschade. Een advocaat kan u hierbij helpen.

letsel advocaat Zaandam

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Heeft u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Toen ik door een arbeidsongeval met een whiplash in het ziekenhuis belandde, vond ik direct een advocaat via de service van Letselschade Pro. Gelukkig maar, want nu heb ik een prachtige schadevergoeding gekregen. Vriendelijk en deskundig personeel.”
K. Van der Ploeg, Zaandam

Wat is letselschade?

Letselschade is de term die wordt gebruikt voor alle vormen van letsel die zijn ontstaan door toedoen van een ander. Dit kan gaan om zowel lichamelijk als geestelijk letsel. Letselschadeprocessen die verscheidene advocaten afhandelen gaan meestal over leed ontstaan door een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Letselschade kan echter tevens optreden tijdens een sportwedstrijd of het uitoefenen van een hobby. Weet u niet zeker of er sprake is van letselschade, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het inhuren van een advocaat? Bel ons dan vandaag nog voor een gratis intakegesprek. Wij zorgen er voor dat u met één van de advocaten uit Zaandam in contact komt.

Crush letsel

Een speciale vorm van letselschade staat bekend onder de term crush letsel, ook wel beknelling genoemd. Er is sprake van een beknelling wanneer een slachtoffer niet meer in staat is zelfstandig uit een beschadigd voertuig of een machine te komen bij respectievelijk een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Bent u getuige van een ongeluk waarbij iemand bekneld raakt? Bel dan direct de hulpdiensten en blijf contact houden met de beknelde persoon. Ga niet zelf het slachtoffer proberen te bevrijden, er is dan een verhoogd risico op (blijvend) rugletsel. Een ernstige vorm van crush letsel is een bedelving, door lawines, instorting of in uitzonderlijk geval een aardbeving.


Medische fout

Bent u geopereerd en is er iets niet goed gegaan? Een complicatie kan altijd optreden bij een ingreep of ziekte. Het is anders als er een medische fout is gemaakt. Hierbij is de schade namelijk aan de tekortkoming van een arts of andere hulpverlener te wijten. Wat voor u een medische fout lijkt kan na een evaluatie een complicatie blijken. Bij een medische fout ligt de bewijslast bij de patiënt. U moet dus kunnen bewijzen dat de arts niet goed heeft gehandeld. Het is belangrijk om hiervoor bewijs te verzamelen. Vraag bijvoorbeeld uw medisch dossier op en verzamel foto’s van uw wond.

Shockschade

Shockschade ontstaat als een getuige van een ongeval of van de gevolgen hiervan een shock krijgt. Deze shock kan tot geestelijk letsel leiden, zoals een posttraumatische stress stoornis. De Hoge Raad heeft een aantal voorwaarden voor shockschade geformuleerd. Er moet een hevige emotionele shock zijn ontstaan omdat de betrokkene een ernstig ongeval waarneemt of direct geconfronteerd wordt met de directe gevolgen hiervan. Na het verstrijken van enige tijd, als bijvoorbeeld een lichaam moet worden geïdentificeerd, kan ook nog van een directe confrontatie worden gesproken. Er moet als gevolg hiervan een ziektebeeld zijn ontstaan wat in de psychiatrie erkend is. Shockschade doet zich vooral voor bij een affectieve of nauwe band tussen het slachtoffer en de betrokkene.

RSI

letselschade werk Zaandam
Wij spraken al over de verschillende vormen waarin een bedrijfsongeval zich voor kan doen. Eén van de mogelijke vormen van een bedrijfsongeval is de beroepsziekte. Onder meer asbestlongen en kapperseczeem zijn voorbeelden van een beroepsziekte, maar ook RSI valt hier onder. De afkorting RSI staat voor Repetative Strain Injury. Het is een blessure die ontstaat door herhaalde bewegingen, waardoor spieren teveel spanning krijgen. Gemiste werkuren door verplichte rust en een eventuele operatie kunnen de gevolgen van RSI zijn. Is uw werkgever aansprakelijk voor de RSI? Dan is het mogelijk om een vergoeding te eisen voor zowel materiële als immateriële gevolgen.

Burn-out

geestelijk letsel Zaandam
Een andere beroepsziekte die ook binnen de categorie bedrijfsongeval valt, is een burn-out. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 14% van de Nederlandse medewerkers eens in de werktijd last heeft gehad van een burn-out. Een burn-out ontstaat wanneer men de werkdruk niet meer aan kan. Het is alleen mogelijk om de werkgever voor de burn-out aansprakelijk te stellen op het moment dat het alleen de werksituatie is die de klachten veroorzaakt. Wij adviseren sowieso om in samenwerking met één van de advocaten uit Zaandam de situatie te bespreken en te kijken naar mogelijke oplossingen. Zowel het lichamelijk als geestelijk leed kan vergoed worden.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Naast zware ongevallen zoals een bedrijfsongeval met verlamming tot gevolg, of mishandeling met daardoor gederfde levensvreugde, bestaan er ook ongevallen die een klein gevolg hebben, maar waarvoor het tevens een optie is een kostenvergoeding aan te vragen. Een voorbeeld hiervan is de hondenbeet. Wie gebeten wordt door een hond moet bijvoorbeeld een tetanusprik aanvragen, en waarschijnlijk is er ook een kledingstuk kapot. Voor het regelen van een dergelijke zaak is niet perse de hulp van een erkend advocatenkantoor nodig, eventueel kunt u dit in samenspraak met de verzekering afhandelen. Hebt u liever wel de hulp van een advocaat uit Zaandam? Bel vrijblijvend 088 444 7654 voor een intakegesprek zodat wij u met een advocaat in contact kunnen brengen.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Wij noemden eerder al dat het aansprakelijk stellen van de andere partij noodzakelijk is voor het aanvragen van een geldelijke vergoeding. Voor het aansprakelijk stellen van een werkgever bij een arbeidsongeval of een tegenligger bij een verkeersongeval is het handig om getuigenverklaringen te verzamelen. Deze bieden een goed inzicht in de situatie, en vormen voor veel advocaten het handigst materiaal om mee te werken. Eén van de lastigste vormen van aansprakelijkheid heeft te maken met medische fouten. Een medische fout valt namelijk in sommige gevallen onder het standaard risico van een operatie, wat betekent dat u dit zelf op moet lossen.


Smartengeld

smartengeld claimen Zaandam
Met smartengeld bedoelt men de (geldelijke) tegemoetkoming, waar u recht op hebt als u immateriële schade heeft ondervonden. Dit is in Nederland bij wet geregeld in artikel 6.106 (BW). Smartengeld kan worden geëist na lichamelijk en geestelijk letsel, door schading van naam of persoon, ook in de nagedachtenis van iemand. Tegenover deze immateriële belasting staat materiële benadeling, ook wel vermogensschade genoemd.

Via Letselschade Pro komt u in contact met advocaten uit Zaandam welke ruime ervaring in het vak hebben en u voorzien van een duidelijk advies.

Letselschade claimen

letselschade no-cure no-pay Zaandam
Wilt u na een ongeval uw opgelopen letsel bij de wederpartij claimen? Het is verstandig een letselschadebureau in te schakelen zodat u zeker weet dat u een rechtvaardige en eerlijke schadevergoeding ontvangt. Bij het claimen van letselschade is het erg belangrijk om naast de schade die u op dit moment lijdt, ook verwachte kosten mee te rekenen, of bijvoorbeeld inkomsten welke u misloopt. Zo voorkomt u dat u achteraf alsnog met schade zit. Een advocaat dient namens u een letselschadeclaim in. Dit wordt gedaan met behulp van een brief. Als de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, dan is direct het letselschadetraject gestart.

Bel 088 444 7654

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. De medewerkers van Letselschade Pro uit Zaandam helpen u met het vinden van een gespecialiseerde advocaat.
Bel 088 444 7654

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Het is niet eenvoudig om de hoogte van de letselschadevergoeding te bepalen. Om een indicatie te geven op het bedrag waar u wellicht recht op hebt, is het verstandig om naar voorbeelden van eerder uitgekeerde vergoedingen te kijken. Er is bijvoorbeeld €50.000,- uitgekeerd aan een motorrijder. Na een frontale aanrijding tussen een auto en motor werd zijn arm afgerukt. Daarnaast had hij hersenletsel en andere ernstige lichamelijke verwondingen. Hij heeft tien dagen in coma gelegen en er zijn neurotische klachten met sociale problemen ontstaan. €3.404,- is uitgekeerd aan een jongen die op het hoofd is geslagen met een ijzeren staaf door een groep jongens. Veel pijn, hersenletsel, concentratie-, evenwichtsstoornissen en bijna een jaar arbeidsongeschiktheid waren het gevolg.

Kosten letselschade specialist

Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten van een letselschade specialist. Hier is geen simpel antwoord op te geven omdat de kosten afhankelijk zijn van de exacte situatie en de uiteindelijke toekenning van een vergoeding. Daarnaast bestaan de kosten voor het afhandelen van een letselschadezaak onder andere uit kosten van een medisch adviseur en het opvragen van medische informatie. U dient bovendien rekening te houden met de kosten van advocaten en eventuele experts. Als er geprocedeerd moet worden komen er nog kosten van getuigen en griffierechten bij. Een advocaat kan u in een eerste gesprek een prijsindicatie geven. Via een gratis telefonische intake bij onze service komt u eenvoudig in contact met een advocaat.


Tips bij letselschade

Als letsel is ontstaan door een ongeval dan kunt u een schadevergoeding claimen. Het is verstandig om hierbij een aantal tips te volgen. Bezoek allereerst een arts zodat deze kan vaststellen dat uw letsel door het ongeval is veroorzaakt. Schakel een letselschadebureau uit de omgeving van Zaandam in voor professionele hulp tijdens het proces. Bouw vanaf de eerste dag een dossier op en doe hier al uw bewijsmateriaal, bonnen, brieven en afspraken met artsen in. Zo hebt u alle benodigde stukken bij elkaar en kunt u deze eenvoudig terugvinden. Daarnaast is het een optie om een voorschot op de schadevergoeding te verzoeken bij de wederpartij. Zo voorkomt u financiële problemen.

Letselschade Pro Zaandam neemt graag uw situatie met u door, zodat wij u in contact kunnen brengen met één van de erkende advocaten uit Zaandam.

Heeft u recht op smartengeld?

Gratis telefonische intake

Bent u slachtoffer van een ongeval en wilt u daarom een letselschadevergoeding claimen? Begin dan met een gratis telefonische intake bij onze service. Als u belt met 088 444 7654 dan krijgt u de mogelijkheid om uw zaak uit te leggen. Hierna zorgen wij ervoor dat u in contact komt met advocaten van een advocatenkantoor uit regio Zaandam. Eén van deze advocaten zal u vervolgens bijstaan tijdens het letselschadetraject en u verder helpen bij het claimen van een vergoeding. Neem vandaag nog contact met ons op, zodat u spoedig krijgt waar u recht op hebt. We helpen u graag bij het vinden van de juiste advocaat!

Zoekt u een ervaren advocaat in Zaandam voor uw letselschadezaak? Via onze service komt u eenvoudig in contact met een erkende advocaat!

Vraag een gratis consult aan