letselschade advocaat Tynaarlo

Letselschade advocaat Tynaarlo

Hebt u een advocaat uit de regio Tynaarlo nodig bij letselschade na een ongeval? U bent bij ons aan het juiste adres. Letselschade Pro is zelf geen advocatenkantoor, maar wij zijn een service waarmee u eenvoudig en snel een letselschade advocaat voor een specifieke zaak vindt. Of het nu gaat om letsel dat is ontstaan bij een arbeidsongeval, een whiplash na een verkeersongeval of letsel na een medische fout of mishandeling, u kan bij ons in Tynaarlo terecht. Het is verstandig om in dergelijke gevallen een goede advocaat in te schakelen zodat u zich zelf kunt concentreren op uw herstel. Neem vandaag nog contact op via 088 444 7654 voor een kosteloos intake gesprek. Wij brengen u vervolgens in contact met een erkende advocaat.

Hoe werkt onze service?

Wij zijn zelf geen advocatenkantoor, via onze service kunt u echter wel in contact komen met een letselschade advocaat. U kunt ons zien als een tussenpersoon welke ervoor zorgt dat u met de juiste advocaat in contact komt. Als u ons belt dan bieden wij u een gratis telefonische intake. Na deze intake brengen wij u in contact met een letselschade advocaat die u verder helpt bij uw specifieke zaak. Dit heeft voor u als voordeel dat u altijd in verbinding komt met een specialist die past bij uw zaak. Daarnaast is de intake gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Hoe ziet een letselschadetraject er uit?

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval en hebt u hierdoor letsel opgelopen? Dan kunt u een letselschadetraject starten.

  1. Bel: 088 444 7654 voor een gratis intake. Wij brengen u in verbinding met de juiste specialist voor uw zaak.
  2. De specialist zal vervolgens met u een gesprek aan gaan en advies geven.
  3. Hij stelt de tegenpartij aansprakelijk. Dit gebeurt veelal per aangetekende brief.
  4. De letselschadespecialist gaat vervolgens met de tegenpartij de discussie aan en zorgt ervoor dat zij de aansprakelijkheid erkennen.
  5. De volgende stap is het indienen van een schadeclaim, de specialist zal een maximale vergoeding eisen.
  6. Als alle schade is vergoed en u tevreden bent dan tekent u een vaststellingsovereenkomst en wordt de zaak afgehandeld.

Wat doet een letselschade expert?

Waar een ervaren advocaat uit de omgeving van Tynaarlo vanzelfsprekend al bijna alle mogelijke scenario’s voorbij heeft zien komen op het gebied van letselschade na een ongeval, weet u er wellicht iets minder van af. Als u contact met onze service opneemt, dan helpen wij u bij het vinden van de juiste letselschade specialist. Deze helpt u vervolgens verder in het proces. Er zal allereerst een gesprek plaatsvinden waarbij u uw zaak aan de specialist voorlegt. Deze zal vervolgens namens u de wederpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. De letselschade expert zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt, zodat u zichzelf kan focussen op het herstel na het ongeval.

Vrijblijvend advies

Neem contact op voor gratis advies van een letselschade specialist

Onderdelen op deze pagina:


Verkeersongeval

letselschade na verkeersongeluk Tynaarlo
Er is sprake van een verkeersongeval op het moment dat één voertuig (fiets of auto) met iets of iemand in botsing komt. Het kan gaan om een eenzijdig verkeersongeval, maar in de meeste gevallen gaat het om een tweezijdig ongeluk. Door een verkeersongeval kunt u zowel materiële als immateriële schade oplopen. Om de tegenpartij aansprakelijk te stellen is het handig om in samenwerking met een advocatenkantoor uit de omgeving van Tynaarlo de nodige bewijzen te verzamelen, om zo de kostenvergoeding en het smartengeld te kunnen eisen.

Arbeidsongeval

arbeidsongeval letselschade Tynaarlo
Een arbeidsongeval, ook wel bedrijfsongeval genoemd, is een ongeluk dat op de werkvloer, of tijdens werktijd gebeurt. Bij een arbeidsongeval kunt u denken aan een val van een steiger, maar ook een verkeersongeval dat gebeurt tijdens een werkroute. De gevolgen van een bedrijfsongeval zijn vaak aanzienlijk, onder meer doordat men tijdelijke inkomsten verliest. Elk advocatenkantoor waarmee u via onze service in verbinding komt, helpt u graag bij het aansprakelijk stellen van de werkgever voor het arbeidsongeval. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer deze zich niet aan de ARBO voorwaarden heeft gehouden.

Vergoeding na bedrijfsongeval

Na een ongeval, zoals een arbeidsongeval met bijvoorbeeld een whiplash als gevolg, is het aan te raden een gespecialiseerde advocaat in de arm te nemen. Advocaten kunnen u ondersteunen bij het verzamelen van bewijsmateriaal van de immateriële en materiële beschadigingen, om zo de schadevergoeding en het smartengeld aan te kunnen vragen. Hoe hoog het smartengeld wordt, is afhankelijk van de omstandigheden van het verkeer- of bedrijfsongeval, en de mate van aansprakelijkheid. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze service via 088 444 7654 voor een gratis intakegesprek waarna wij u in contact brengen met een advocatenkantoor.

bedrijfsongeval Tynaarlo
Bel 088 444 7654

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. Neem telefonisch contact met ons op voor een gratis intakegesprek!
Bel 088 444 7654

Materiële schade

De meest eenvoudige vorm van schadevergoeding is verkrijgbaar voor materiële schade. Materiële beschadigingen zijn altijd direct in geld uit te drukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschadigingen van uw voertuig en kleding, of de kosten voor het ziekenhuis en bijvoorbeeld een rekening voor het huren van een rolstoel. Daarnaast kan er ook een vergoeding worden aangevraagd voor misgelopen werkuren, de noodzaak voor hulp in de huishouding of tijdelijke extra reiskosten. Daarnaast is het tevens een optie voor de hulp van uw advocaat een (gedeeltelijke) schadevergoeding aan te vragen. Dit noemen wij ook wel buitengerechtelijke materiële kosten.

Immateriële schade

De gevolgen van een verkeersongeval of bedrijfsongeval worden vaak maar ten dele direct duidelijk. Er bestaat naast materiële letselschade, namelijk ook nog immateriële of geestelijke schade. Bij immateriële letselschade moet u bijvoorbeeld denken aan gederfde levensvreugde door het verlies van een baan of sociale contacten, blijvende lichamelijke of psychische beperkingen zoals angst voor autorijden of littekens, en het niet meer kunnen uitoefenen van werk of hobby’s. Omdat deze vormen van immaterieel leed lastig te bewijzen zijn, raden wij aan om in contact te komen met een advocaat uit de regio Tynaarlo. Hij kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor smartengeld.

letsel advocaat Tynaarlo

Werkwijze

Samen tot een goede oplossing komen is één van onze belangrijkste speerpunten. Om u goed te kunnen ondersteunen, hebben we de beschikking over diverse kantoren in heel Nederland. Wij zijn werkzaam vanaf 7 vestigingen met ieder zijn eigen werkgebied. Heeft u een probleem en wenst u dit te bespreken met één van onze advocaten? Neem dan contact met ons op via 088 444 7654. Wij brengen u graag in contact met de vestiging bij u in de buurt.

Klantervaringen

“Toen ik door een arbeidsongeval met een whiplash in het ziekenhuis belandde, kwam ik direct in contact met een advocaat dankzij Letselschade Pro. Gelukkig maar, want nu heb ik een prachtige schadevergoeding gekregen.”
K. Van der Ploeg, Tynaarlo

Wat is letselschade?

Vraagt u zich af wat letselschade precies inhoudt? Wij leggen het graag voor u uit. Hoewel de meeste mensen weten dat het gaat om opgelopen leed tijdens een ongeval, is er vaak onduidelijkheid over de volledige strekking van het begrip. Letselschade staat feitelijk voor al het letsel dat is ontstaan door toedoen van een ander, waarvoor u een schadevergoeding of smartengeld kunt opeisen. Voorbeelden van letselschade zij onder andere een whiplash, verminderd werkvermogen of een post traumatische stress stoornis. Het gaat dus zowel om materiële als immateriële beschadigingen. Wilt u in contact komen met één of meerdere advocaten? Onze service helpt u graag verder. Wij zorgen ervoor dat u in verbinding komt met de juiste persoon.

Crush letsel

Een vorm van letselschade die regelmatig voorkomt bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval is crush letsel. In medische termen wordt dit ook wel aangeduid als een beknelling. Bij een ongeval spreken we pas van een beknelling als het slachtoffer zelf niet meer in staat is om zich te bevrijden uit een voertuig of machine. Bent u betrokken bij of getuige van een ongeluk waarbij iemand bekneld raakt? Houdt dan rekening met ontploffingsgevaar van een voertuig en eventueel rugletsel. Blijf wachten tot er professionele hulp komt. Bij een advocaat van een advocatenkantoor uit de regio Tynaarlo wacht men voor het afronden van een letselschade zaak altijd tot al het crush letsel zich geopenbaard heeft.


Medische fout

Bent u slachtoffer van een medische fout? Dan hebt u waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Het is echter niet zo dat er daadwerkelijk iets fout gedaan is als er een fout gemaakt is. Is er bijvoorbeeld een complicatie opgetreden ondanks dat de arts zich maximaal heeft ingespannen en alles heeft gedaan om u beter te krijgen? Dan is de arts geen medische letselschade te verwijten en hebt u geen recht op een vergoeding. Is het wel de schuld van de arts? Dan ligt de bewijslast bij de patiënt. Vraag bijvoorbeeld een second opinion aan bij een andere arts en verzamel al uw gegevens in uw medische dossier.

Shockschade

Wist u dat het ook mogelijk is om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding als u niet zelf slachtoffer bent geweest van een ongeval? Het is namelijk denkbaar dat u te maken krijgt met shockschade. Er zijn door de Hoge Raad een aantal voorwaarden voor shockschade geformuleerd. Allereerst moet u een ernstig ongeval hebben waargenomen of er moet sprake zijn van een directe confrontatie. De confrontatie of waarneming moet tot een grote emotionele shock hebben geleid. Ook moet het hebben geleid tot een ziektebeeld welke in de psychiatrie is erkend. Tot slot doet shockschade zich vooral voor als er een nauwe band is met het slachtoffer.

RSI

letselschade werk Tynaarlo
Wij gaven al aan dat er menig soort bedrijfsongeval bestaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand uitglijdt over een gladde vloer, of in de keuken een snijwond krijgt. Een andere categorie binnen de bedrijfsgevallen is de beroepsziekte. Een beroepsziekte is een ziekte die ontstaat door omstandigheden op de werkvloer, bijvoorbeeld kapperseczeem of asbestlongen. Een ander voorbeeld van een beroepsziekte is RSI. Deze (voornamelijk) polsklachten ontstaan wanneer iemand te lang in een verkeerde houding aan het typen is. Het is een optie om de werkgever aansprakelijk te stellen, wanneer hij niet voldoet aan de ARBO voorwaarden of eerdere klachten niet serieus heeft genomen.

Burn-out

geestelijk letsel Tynaarlo
Nog een klacht die onder de categorie bedrijfsongeval geschaard kan worden is een burn-out. Burn-out klachten bestaan uit klachten op het gebied van stress, oververmoeidheid en een gebrek aan concentratie. Door de burn-out is het mogelijk dat u enkele maanden tot een jaar niet meer de normale werkzaamheden kan uitvoeren. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van aansprakelijkheid. Bel 088 444 7654 voor een gratis intakegesprek. Wij koppelen u vervolgens aan een advocatenkantoor in Tynaarlo. De advocaten helpen u desgewenst graag bij het bekijken van de situatie en zullen u vervolgens adviseren over de te nemen stappen.

Gebeten door hond

letsel na hondenbeet
Een laatste vorm van letselschade waar wij uw aandacht op willen vestigen is een hondenbeet. Wie gebeten is door een hond heeft het recht op een kostenvergoeding, mits er geen sprake was van provocatie. Daarnaast is het verstandig om ten tijde van de gebeurtenis getuigenverklaringen op te nemen van omstanders. Op deze manier voorkomt u dat het een welles/nietes verhaal wordt tussen u en de hondeneigenaar. Voor een hondenbeet kunt u niet alleen een kostenvergoeding krijgen, ook smartengeld is een optie, wanneer u door de situatie nachtmerries heeft gekregen, of niet meer alleen durft hard te lopen.

Aansprakelijk stellen

tegenpartij aansprakelijk stellen
Het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke voor een verkeer- of bedrijfsongeval, een medische fout of mishandeling is vrij ingewikkeld. Er bestaan onder meer voor artsen een groot aantal voorwaarden waar de fout aan moet voldoen, voordat de behandelend arts ook daadwerkelijk aansprakelijk is. Het is daarom voor veel situaties waarbij u materiële of immateriële letselschade hebt opgelopen verstandig de hulp van een advocatenkantoor in te schakelen via een kosteloos intakegesprek van onze service. Wij brengen u in contact met een advocaat welke met u zal kijken naar de opties en u zal adviseren over de waarschijnlijkheid van het aansprakelijk stellen.


Smartengeld

smartengeld claimen Tynaarlo
Bent u bekend met het begrip smartengeld? Wanneer u letsel hebt opgelopen bij een arbeidsongeval of verkeersongeval, dan kan het gaan om geestelijk of lichamelijk letsel. In de laatste categorie is de schade niet zo gemakkelijk te vatten in een geldbedrag, omdat er geen vastomlijnde manier is om de schade te herstellen. In dit geval spreken we dan ook van smartengeld. Bij geestelijk letsel wordt een inschatting gemaakt van de impact ervan, en hier wordt een bepaald bedrag voor smartengeld aan verbonden dat een specialist voor u probeert te innen bij de andere partij.

Via Letselschade Pro komt u in contact met advocaten uit Tynaarlo welke ruime ervaring in het vak hebben en u zullen voorzien van duidelijk advies.

Letselschade claimen

letselschade no-cure no-pay Tynaarlo
Als u betrokken bent geweest bij een ongeval dan hebt u naast de schrik en pijn wellicht last van letselschade. U wilt deze bij de tegenpartij claimen, maar hoe werkt dit precies? Het is verstandig dat u, bijvoorbeeld via onze service, in contact komt met een letselschade expert. Deze zal u advies geven en zo nodig een traject met u starten. De expert zal, middels een brief, namens u een claim voor het ontstane letsel indienen bij de wederpartij. Is de wederpartij verzekerd? Dan sturen zij de brief naar de verzekeraar. De expert zal een voorschot op uw letselschade vorderen zodat aansprakelijkheid is erkend.

Bel 088 444 7654

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade dan bestaat er een kans dat u recht heeft op smartengeld. De medewerkers van Letselschade Pro uit Tynaarlo helpen u met het vinden van een gespecialiseerde advocaat.
Bel 088 444 7654

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

Hoe hoog een letselschadevergoeding is hangt af van de situatie. Alle eerder uitgekeerde letselschadevergoedingen staan in de Smartengeldgids. Rechters gebruiken deze bedragen als voorbeeld om de hoogte van een schadevergoeding te bepalen. Om te controleren hoe hoog uw letselschadevergoeding gaat zijn kunt u daarom het beste naar eerdere zaken kijken. Zo heeft iemand bij een botsing tussen twee auto’s haar kuitbeen gebroken. Dit is geheel genezen, ze heeft tien dagen in het ziekenhuis gelegen en de vergoeding was: €1.134,-. Iemand anders heeft €12.500,- ontvangen omdat hij door een bedrijfsongeval ernstige brandwonden kreeg. Hij had veel pijn, een huidtransplantatie was nodig en hij moet een maand in het ziekenhuis verblijven.

Kosten letselschade specialist

Denkt u erover na om een letselschadebureau uit de regio Tynaarlo in te schakelen? Dan bent u vanzelfsprekend benieuwd wat voor kosten dit met zich meebrengt. De kosten van een letselschadezaak zijn afhankelijk van de specifieke zaak. De kosten bestaan dan ook uit verschillende aspecten. Denk hierbij aan het honorarium van advocaten, kosten van een medisch adviseur of van het opvragen van medische informatie en het inschakelen van experts. Hier is dan ook geen eenduidig antwoord op te geven. Als u benieuwd bent naar een prijsindicatie van uw zaak dan kunt u het beste 088 444 7654 bellen voor een gratis telefonische intake. Wij zorgen ervoor dat u in verbinding komt met een letselschadebureau uit Tynaarlo.


Tips bij letselschade

Hebt u naar aanleiding van een ongeval letsel opgelopen en weet u even niet wat u moet doen? Hier volgen een aantal tips. Allereerst is het belangrijk uw huisarts te bezoeken. Deze kan vaststellen of het letsel en uw klachten door het ongeval zijn veroorzaakt. Daarnaast is het belangrijk een juridische hulp in te schakelen. U denkt wellicht dat u zelf de wederpartij aansprakelijk kunt stellen, maar experts en advocaten zijn hierin ervaren en weten precies hoe ze moeten handelen. Een andere tip is om vanaf de eerste dag een dossier op te bouwen. Bewaar hierin alle bonnen, brieven, kosten etc. zodat u alle belangrijke stukken eenvoudig kunt terug vinden.

Letselschade Pro Tynaarlo neemt graag uw situatie met u door, zodat wij u in contact kunnen brengen met een letselschade advocaat die u verder helpt.

Heeft u recht op smartengeld?

Gratis telefonische intake

Denkt u dat u recht hebt op een letselschadevergoeding naar aanleiding van bijvoorbeeld shockschade? En zoekt u een advocaat die u kan bijstaan in het proces? Via onze service vindt u altijd de expert die bij u past. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis telefonische intake via 088 444 7654. Wij brengen u in contact met een letselschadebureau voor uw specifieke zaak. Dit letselschadebureau zal u vervolgens verder helpen in het proces. Het intakegesprek is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met de juiste advocaten!

Hebt u recht op een schadevergoeding na een ongeval? Via onze service komt u in contact met een letselschade advocaat die u verder helpt.

Vraag een gratis consult aan