Letselschade advocaat Vroomshoop

Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Bel direct: 088 444 7681

Nu bereikbaar

Letselschade advocaat Vroomshoop

Als u letselschade in Vroomshoop oploopt bij een ongeval dan heeft u recht op letselschadevergoeding. Met de hulp van letselschade advocaten claimt u alle materiële én immateriële schade en ontvangt u een passende vergoeding of smartengeld. Bent u op zoek naar letselschade advocaten bij u in de buurt?

Bel naar 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek!

Het intakegesprek is zonder verdere verplichtingen. Op deze pagina leest u meer over het claimen van letselschade. Vindt u informatie over de kosten van een letselschade advocaat en geven we u tips voor het inschakelen van een letselschadebureau uit Vroomshoop.

letselschade advocaat Vroomshoop

Hoe werken wij?

Het vinden van de beste juridische hulp is vaak lastig, omdat veel mensen niet weten waar zij op moeten letten. Als u slachtoffer bent geworden van bijvoorbeeld een arbeidsongeval, dan kunt u gebruik maken van onze service. Wij zijn geen advocatenbureau, maar helpen u wel met het vinden van advocaten gespecialiseerd in letselschade.

U kunt ons 24 uur per dag bereiken via 088 444 7681, of laat uw contactgegevens achter door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek, waarna wij u in contact brengen met een advocaat uit uw regio. Deze gespecialiseerde advocaat ondersteunt u dan verder tijdens uw letselschadezaak.

Bel: 088 444 7681

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die u oploopt door toedoen van een ander. Bijvoorbeeld als een andere bestuurder een ongeval veroorzaakt waarbij uw auto beschadigt of u een whiplash oploopt. Maar ook als u tijdens uw werkzaamheden betrokken raakt bij een bedrijfsongeval.

Als u het letsel oploopt bij een ongeval, dan kunt u deze schade vergoed krijgen. Ook de immateriële schade kunt u claimen. Schakel hiervoor wel de hulp van ervaren letselschade advocaten in, zodat u zeker bent van de hoogst mogelijke schadevergoeding.

Vraag gratis een intakegesprek aan om u verder te laten adviseren.

Wat doen letselschade advocaten in werkgebied Vroomshoop?

Voor veel mensen is het onbekend wat een letselschadeadvocaat allemaal doet. Kort gezegd: een letselschade advocaat in Vroomshoop helpt u met het verkrijgen van de hoogst mogelijke schadevergoeding. De letselschade advocaten zijn op de hoogte van alle mogelijke schadeposten en zorgen ervoor dat u er niet één vergeet. Zo weet u zeker dat echt alle schade vergoed wordt.

Daarnaast zorgen de letselschade advocaten voor de aansprakelijkstelling. Dit houdt in dat zij de tegenpartij aansprakelijk stellen voor al uw materiële én immateriële schade. Indien nodig starten zij ook een rechtszaak op.

Letselschade advocaat aan het woord

In deze video vertelt een letselschade advocaat over zijn werkzaamheden en wanneer het verstandig is een advocaat in te schakelen.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Een letselschadetraject doorloopt in principe 4 verschillende fases. Het is slim om direct een letsel advocaat in te schakelen, zodat u zeker weet dat u de hoogst mogelijke letselschadevergoeding claimt. U begint met het verzamelen van bewijsmateriaal: de letselschadespecialist zorgt ervoor dat u alle schadeposten meeneemt.

Daarna wordt de aansprakelijkheid vastgesteld en is het daarna afwachten tot de medische eindstand is bereikt. Tot slot volgt de afronding en, als u nog geen vergoeding ontvangen heeft, de betaling.

Het traject doorloopt de volgende fases:

 • Fase 1: het verzamelen van bewijsmateriaal.
 • Fase 2: het vaststellen van de aansprakelijkheid.
 • Fase 3: constateren van de medische eindstand.
 • Fase 4: bepalen van de vergoeding en de afronding.

Heeft u letsel opgelopen na een ongeval of tijdens uw werk en wilt u een letselschade traject starten? Laat u dan adviseren door een letselschade expert en vraag vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan.

letselschade Vroomshoop

Letselschadevergoeding, hoeveel krijg ik?

De hoogte van een letselschadevergoeding is afhankelijk van veel verschillende factoren. Hieronder staan een aantal letselschade bedragen als voorbeeld, zodat u een idee krijgt hoeveel uw letselschadeclaim waard is.

 • Bij geringe schade zoals een lichte hersenschudding of een eenvoudige botbreuk liggen de letselschade bedragen ongeveer rond de €2.000,-.
 • De bedragen lopen op bij letsel dat valt in de ‘matige categorie’. Hierbij kunt u denken aan letsel in de vorm van een whiplash of verlies van een deel van het gebit. Hierbij krijgt u ongeveer €3.500,- tot €9.000,-.
 • Gaat het om zwaar letsel, zoals een coma of het verlies van uw reuk- of smaakvermogen, dan liggen de bedragen gemiddeld tussen de €21.000,- tot €43.000,-.
 • Voor uitzonderlijk zwaar letsel liggen de bedragen nog hoger. Deze starten rond de €76.000,-. Dit komt voor bij letsel zoals een volledige dwarslaesie of zichtbare misvorming.

Wilt u weten op hoeveel letselschadevergoeding u mogelijk recht hebt? Vraag dan gratis een intakegesprek aan! Een letselschade specialist adviseert u graag.

Hoe letselschade claimen?

Letselschade claimen? Dit doet u in 4 stappen:

 • Stap 1: beoordeel waar de aansprakelijkheid ligt. Is dit bij een andere betrokken partij? In dat geval heeft u recht op een schadevergoeding. Bent u zelf deels verantwoordelijk dan krijgt u vaak maar een deel van de schade vergoed.
 • Stap 2: verzamel bewijsmateriaal en bereken de hoogte van de schadevergoeding. Als er ook sprake is van immaterieel letsel, dan is het verstandig een letsel advocaat in te zetten. Hij of zij berekent een gepaste schadevergoeding.
 • Stap 3: wacht de reactie af. Uw letselschade advocaten gaan voor u in onderhandeling met de tegenpartij.
 • Stap 4: na de medische eindstand wordt de zaak afgerond en krijgt u uitbetaald.

Bel 088 444 7681 voor advies van een specialist tijdens een een gratis intakegesprek!

Aansprakelijkheid vaststellen

Eén van de lastigste zaken bij een medische fout, mishandeling en in sommige gevallen ook bij een bedrijfsongeval is het aansprakelijk stellen van materiële schade. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij is echter noodzakelijk voor het verkrijgen van schadevergoedingen en smartengeld. Het is daarom verstandig om contact te zoeken met een advocatenkantoor uit Vroomshoop.

De advocaten kunnen u ondersteunen bij het proces, maar u ook inzicht geven in de waarschijnlijkheid dat u succes hebt bij het aansprakelijk stellen. Voorwaarde voor het vaststellen van de aansprakelijkheid is altijd de verzameling van bewijsmateriaal. Het gaat dan om foto’s, mailtjes, en getuigenverklaringen.

smartengeld

Wat is smartengeld?

Als vergoeding voor alle immateriële schade ontvangt u smartengeld. Smartengeld is alleen te claimen door het slachtoffer van het ongeval. De bedragen van smartengeld zijn in Nederland relatief laag, vergeleken met andere landen. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van onder andere de leeftijd van het slachtoffer, de duur van de revalidatie of ziekenhuisopname en eventuele blijvende beperkingen.

Met de hulp van letselschade advocaten claimt u kosteloos uw smartengeld. Het smartengeld maakt de problemen niet automatisch weer beter, maar het is wel een erkenning voor uw pijn en verdriet. Meer weten over smartengeld? Lees dan verder op smartengeld.nl.

Letselschade advocaat kosten

Wij horen regelmatig dat mensen twijfelen om letselschade advocaten in te huren vanwege de hoge kosten. Maar in veel gevallen kost de hulp van een letselschade advocaat u helemaal niets!

Let op: de advocaatkosten zijn onderdeel van de letselschadeclaim. U maakt deze kosten immers vanwege het ongeval, waardoor de advocaatkosten onderdeel zijn van de materiële schade.

Zo betaalt de aansprakelijke partij uw kosten. Soms speelt een letselschadebureau hier direct op in, door de factuur in te dienen bij de tegenpartij. U hoeft dus niet bang te zijn voor hoge letselschade kosten.

Letseladvocaat uit Vroomshoop nodig?

Vraag een gratis intakegesprek aan en vind een letselschadespecialist bij u in de buurt.

Gratis intakegesprek aanvragen

Soorten letsel

Er zijn verschillende soorten letsel waarvoor u een schadevergoeding mag claimen. Denk aan letselschade door een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten letsel waarbij u letselschade kunt claimen. Zoekt u een letselschadebureau bij u in de buurt? Bel dan voor een gratis intakegesprek en kom in contact met een ervaren letselschade advocaat.

Letselschade door verkeersongeval

Omdat er steeds meer verkeersdeelnemers zijn, komt een verkeersongeluk in Vroomshoop helaas vaak voor. Onder een verkeersongeval vallen alle ongelukken die gebeuren in het verkeer: zoals een aanrijding met een fietser of voetganger of een andere automobilist. Wanneer u het slachtoffer van een verkeerongeluk bent, kan dat voor veel letselschade zorgen. Bij een aanrijding in Vroomshoop kunt u niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar ook geestelijk. Denk bijvoorbeeld aan angsten, nachtmerries of rijangst. De verantwoordelijke partij moet hiervoor een letselschadevergoeding betalen.

Heeft u door een verkeersongeval lichamelijke en/of psychische letselschade opgelopen? En is het ongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met de schadevergoeding wordt ervoor gezorgd dat u zelf niet opdraait voor de gemaakte medische kosten en andere onkosten, bijvoorbeeld misgelopen inkomsten. Een letselschadeadvocaat weet alles op het gebied van letselschade na een verkeersongeval. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het vast leggen van de kosten en het claimen van de schadevergoeding.

Letselschade opgelopen na een verkeersongeval in Vroomshoop? Schakel een letselschadeadvocaat in! Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Let op: verzamel altijd zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de situatie, een ingevuld schadeformulier of getuigenverslagen.

letsel advocaat Vroomshoop

Letselschade door een arbeidsongeval

Wist u dat Nederlandse werkgevers zorgplicht hebben over hun werknemers? Deze zorgplicht gaan enorm ver: ook als werknemers onderweg zijn voor hun werk moeten zij wettelijk beschermd worden door hun werkgevers om een arbeidsongeval te voorkomen. Bij letselschade door een bedrijfsongeval mag u de werkgever aansprakelijk stellen voor de materiële schade.

Gaat mijn werkgever failliet aan deze letselschadeclaim?

Nederlandse werkgevers zijn op de hoogte van deze enorm grote zorgplicht, en zijn daarom praktisch allemaal goed verzekerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw werkgever failliet gaat door uw letselschadeclaim: de kosten worden gedekt door de verzekering.

Letselschade door een medische fout

Letselschade als gevolg van een medische fout komt helaas nog met enige regelmaat voor. Een gemiste diagnose kan enorm grote gevolgen hebben voor uw gezondheid dus het is belangrijk dat u na een medische fout letselschade gaat claimen.

Bij letselschade door een medische fout kunt u denken aan een verslechterd ziektebeeld door een verkeerde of gemiste diagnose. Een verkeerd medicijn of een fout tijdens een operatie valt ook onder medische fouten. De schadevergoeding voor medische fouten kan, in ernstige gevallen, enorm oplopen. Met de hulp van een letselschade advocaat weet u zeker dat u optimaal geholpen wordt.

Wat is crush letsel?

Een speciale vorm van letselschade is crush letsel, in Nederland beter bekend onder de term beknelling. Medici spreken van een beknelling op het moment dat een slachtoffer zijn lichaam of een deel van het lichaam niet meer zelf uit een voertuig of machine kan halen na respectievelijk een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Naast een beknelling kan er ook sprake zijn van een bedelving.

In dit geval gaat het om ongevallen met instorting van gebouwen, lawines of een aardbeving. Een bedelving kan leiden tot zeer ernstig leed zoals hersenletsel, een dwarslaesie of te weinig zuurstof. Wij ondersteunen u graag met het vinden van geschikte juridische hulp.

rsi

Last van RSI?

Wij noemden hierboven al dat naast het standaard bedrijfsongeval ook een kans bestaat op het ontstaan van beroepsziekten. Eén van deze beroepsziekten is RSI. De afkorting staat voor Repetative Strain Injury: een blessure die het gevolg is van herhaaldelijk dezelfde beweging uitvoeren, welke de spieren beschadigt. RSI komt dan ook veel voor bij medewerkers op de communicatieafdeling, door het typen in een verkeerde houding.

Let op: het aansprakelijk stellen van de werkgever voor RSI is alleen een optie wanneer hij niet aan de ARBO voorwaarden voldoet, en eerdere klachten niet adequaat heeft behandeld.

Burn-out opgelopen?

Binnen de categorie bedrijfsongeval valt tevens het optreden van een burn-out, mits de burn-out en de bijkomende immateriële klachten te wijten zijn aan een te hoge werkdruk. Omdat een burn-out vaak ontstaat uit een combinatie van factoren, is het lastig om de werkgever aansprakelijk te stellen.

De medewerkers van een advocatenkantoor in Vroomshoop kijken indien gewenst met u meer naar de situatie, en adviseren u over de te nemen stappen. Zo helpen uw advocaten u bij het verzamelen van bewijsmateriaal en de schadeposten, zodat u ontvangt waar u recht op hebt.

Tijdens uw werk gebeten door een hond?

Bent u gebeten door een hond en ondervindt u hier dagelijks last van? Dit gebeurt regelmatig. Mensen vertrouwen honden niet meer en durven hier niet bij in de buurt te komen. Bij sommige mensen creëert een hondenbeet zo’n grote angst dat ze de straat helemaal niet meer op durven. U staat volledig in uw recht als u de hondeneigenaar aansprakelijk wilt stellen voor de materiële én emotionele schade.

Wie is er aansprakelijk voor een hondenbeet tijdens het werk?

Dit is een lastige kwestie. Hoewel de hondeneigenaar altijd aansprakelijk is, kunt u ook uw werkgever aansprakelijk stellen. Laat u daarom bijstaan door een letseladvocaat uit Vroomshoop voor persoonlijk advies.

Welke schades worden vergoed?

Naast materiële schade en immateriële schade zijn er ook andere soorten schades die u vergoed kunt krijgen. Ook als familielid of getuige is het mogelijk een letselschadevergoeding op te eisen. Hieronder leest u meer over de verschillende manieren waarop u de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen voor onder andere materiële schade.

Op zoek naar letselschade advocaten? Bel 088 444 7681 voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek: u zit nergens aan vast!

materiële schade

Materiële schade

Materiële schade is, kortgezegd, alle schade die gemakkelijk in geld uit te drukken is: een reparatie aan uw fiets, scooter of auto, de kosten voor het vervangen van beschadigde kleding of de vervoerskosten voor van en naar het ziekenhuis.

Bij een letselschade traject gebeurt het vaak dat mensen een aantal schadeposten vergeten. Misschien heeft u twee dagen niet kunnen werken omdat u naar het ziekenhuis moest voor controle. Of heeft u huishoudelijke hulp in moeten schakelen omdat u zelf niet in staat was het huishouden bij te houden. Ook deze kosten behoren tot de materiële schade. Met de hulp van een letselschadespecialist in Vroomshoop weet u dus zeker dat u geen schadeposten overslaat.

Als u de hulp van letselschade advocaten inschakelt dan weet u zeker dat u alle kostenposten meeneemt in uw letselschade claim.

Immateriële schade

Zoals gezegd bestaan er diverse vormen van letsel die onder de term letselschade vallen. De gevolgen kunnen onderverdeeld worden in lichamelijk en geestelijk letsel, maar ook in materiële en immateriële schade. Immaterieel leed staat voor al het letsel waar niet direct een prijskaartje aan kan worden gehangen, of waarvan de omvang niet direct duidelijk is.

Denk bijvoorbeeld aan een verminderd werkvermogen, de kosten voor OV gebruik vanwege angst voor autorijden, of een post traumatische stress stoornis. Een deel van het immateriële leed is lastig te bewijzen. Het is daarom aan te raden hiervoor contact op te nemen met ervaren advocaten uit Vroomshoop. Wij helpen u met het vinden van de beste juridische hulp!

Shockschade

Als u getuige bent van een ernstig ongeval, dan bestaat de kans dat deze gebeurtenis een grote invloed heeft op uw dagelijks leven. Misschien bent u getuige geweest van een dodelijk ongeval waardoor u het huis niet meer uit durft of uw beroep durft uit te oefenen. In dat geval kunt u een schadevergoeding voor shockschade opeisen. Dit kan zelfs als u geen relatie heeft met het slachtoffer!

Let op: het ziektebeeld moet vastgesteld worden door een psychiater. Ook moet de aansprakelijkheid van de letselschade bij een externe partij liggen. Alleen dan is het mogelijk een schadevergoeding voor shockschade op te eisen.

affectieschade

Wat is affectieschade?

Affectieschade is de pijn en het leed dat familieleden ervaren na een ongeval van een dierbare. Een overlijden of zeer zwaar letsel heeft een grote invloed op familieleden van het slachtoffer. Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk smartengeld op te eisen als vergoeding voor affectieschade. Er is in de wet wel vastgelegd wie er precies affectieschade mag claimen en hoe hoog de vergoeding is. Het bedrag ligt tussen de €12.500,- tot €20.000,-.

Als u affectieschade wilt claimen dan is het aan te raden een letsel advocaat uit Vroomshoop in te schakelen. Dan weet u zeker dat goed geholpen wordt en de hoogt haalbare letselschadevergoeding ontvangt.

Wanneer recht op overlijdensschade?

Familieleden van een slachtoffer van letselschade kunnen ook een letselschadevergoeding claimen. Dit noemen we overlijdensschade.

Als uw ouder, partner of kind overlijdt en deze u gedeeltelijk of volledig onderhield, dan heeft het overlijden naast emotionele schade ook materiële schade opgeleverd. U moet nu zelf uw huur, boodschappen of studie betalen. Dit heeft een groot effect op uw dagelijks leven. Als dit het geval is dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor overlijdensschade.

Hoe claim ik overlijdensschade?

Schakel direct een letselschadespecialist uit Vroomshoop in om een letselschadetraject te starten. Niet iedereen heeft recht op overlijdensschade, de letselschadespecialist gaat bij de gratis intake na of u wel recht hebt op overlijdensschade.

Letselschade in Vroomshoop? Schakel een letselschadebureau in!

Met de hulp van letselschade advocaten ontvangt u een zo hoog mogelijke schadevergoeding!

Gratis intakegesprek

Tips bij het kiezen van letselschade advocaat

Bij het zoeken van letselschade advocaten in Vroomshoop is het belangrijk om iemand te kiezen met wie u een klik heeft. Mogelijk werkt u nog maanden of zelfs jaren samen dus kies een expert die u vertrouwt. Bent u op dit moment niet tevreden, dan is het ook mogelijk een gratis second opinion aan te vragen!

De belangrijkste tips:

 • Controleer of de letselschade advocaten in Vroomshoop betrokken zijn bij de Letselschade Raad. Deze raad stelt richtlijnen op om het letselschadetraject voor iedereen makkelijker te maken. Meer hierover leest u op deletselschaderaad.nl.
 • Kies letselschade advocaten uit Vroomshoop met wie u een klik heeft en die u vertrouwt.
 • Niet tevreden over uw huidige letsel advocaat in Vroomshoop? Vraag dan een gratis second opinion aan.

Letselschade advocaten in Vroomshoop gaven eerder al advies bij:

Bedrijfsongeval in Enschede
Immateriële schade in Zwolle
Hoogte letselschadevergoeding in Hengelo
Aansprakelijkheid ongeval in Deventer
Letselschade claimen in Almelo
Arbeidsongeval in Kampen
Uitkeren materiële schade in Rijssen
Letselschade op werk in Oldenzaal
Hoogte smartengeld in Nijverdal
Aansprakelijkheid letsel in Borne

letselschade advocaten Vroomshoop

Letselschade in Vroomshoop? Bel voor een gratis intakegesprek!

Claim uw letselschade en ontvang een passende letselschadevergoeding: daar heeft u recht op! Of het nu gaat om materiële schade of immateriële schade: als de aansprakelijkheid van de letselschade bij een externe partij ligt, is loont het altijd om een letselschade traject te starten. Op zoek naar een letselschadebureau in Vroomshoop?

Bel naar 088 444 7681 voor een gratis intakegesprek.

Maakt u zich geen zorgen: het intakegesprek is zonder verdere verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Tijdens het intakegesprek spreekt u een letselschadespecialist met wie u uw zaak kort bespreekt. De specialist verbindt u daarna door met erkende letselschade advocaten bij u in de buurt.

Bel direct 088 444 7681

Nu bereikbaar